VMG analyserer Kallsta open som spilles 25-27 August

Kallsta Open skal spilles nå til helgen og denne gangen er det rekordmange Norske lag som velger å delta. Vi savner dessverre Slevik fra i fjor men det har blitt fylt på med flere andre gode lag.

For herrene så er det:
IK Akerselva
Sveiva IB
Gjelleråsen IBK
Greåker IBK

Og for damene er det:
Sveiva IB
SF Grei

Vi har tatt en liten titt på gruppene og det er en hel del gode lag med så blir det nok tøft for de fleste selv om jeg tror at IKA får det aller tøffest. Det skal bli spennende å se om IKA har signert noen nye spillere som kanskje får vist seg frem her. I tillegg skal jo den trefoldige sølvmedaljøren teste formen og det er alltid gøy å se gode Norske lag teste formen mot bra utenlandsk motstand. Gif hadde det tøft mot Sveiva i Rommen så tror dem kommer til å slite og Sveiva har vist på god form i sine to siste kamper så vi får se om de kan prestere på dette nivået.

 

Gruppe 1

IK Akerselva (Elite Norge)

Karlstad IBF (Allsvenskan sødra, rykket ned fra SSL i fjor)

Telge IBS (div 1 mellersta Svealand)

Tyresø Trollbæcken IBK (div 1 mellersta Svealand, rykket ned fra Allsvenskan Sødra)

Dette er en av de tøffeste gruppene i turneringen og her blir det nok veldig tøft for IKA å kunne hevde seg. Karlstad som satser på opprykk til SSL er favoritter til å vinne gruppen. Ekstra spennende er kampen mellom Tyresø og Telge som dette året spiller i samme divisjon og faktisk skal spille mot hverandre i første runden dette året. VMG tipper at Karstadvinner gruppen forann Tyresø, så Telge og tilslutt IKA.

Gruppe 2

Arvika IBF (div 1 Væstra Svealand)

Farsta IBK (div 1 Mellersta Sveland)

IBK Runsten (div 1 Østra Svealand)

Sveiva IB (Elite Norge)

Dette er en på papiret en ganske jevn gruppe. Arvika spiller jo med en gammel Slevik kjenning, Farsta hadde Tommy Schibort og Robin Jatko med seg sist og IBK Runsten endte på 3:e plass i fjor så det er ingen dårlige lag. Men Sveiva har vist til nå at dem er å regne med dette året selv uten Pedersen og Patrik Martinsen (skade, ute ca 4 uker). Her kan nok alle lag vinne mot hverandre. VMG tipper IBK Runsten i topp, med Farsta, Sveiva og Arvika deretter. Selv om dette kommer til å ble en jevn gruppe der egentlig alle lag kan vinne.

Gruppe 3

Gjelleråsen IBK (Elite Norge)

Hagfors IBS (div 1 Væstra Svealand)

Nacka Wallenstam IBK (Div 2)

Skoghall IBK (Allsvenskan sødra, rykket opp fra div 1 i fjor)

Dette er en gruppe som kommer til å domineres av Skoghall og Hagfors. To lokale lag som alltid stiller sterkt i Kallsta med en del publikum på tribunen også. Gjelleråsen kan kanskje ha muligheter mot Nacka men da må man prestere langt bedre enn det man gjorde mot Sveiva for noen uker siden. VMG tipper at Skoghall vinner gruppen foran Hagfors, Nacka og Gif.

Gruppe 4

FBI Tullinge (div 1 mellersta Svealand)

Greåker IBK (Elite Norge)

KAIS Mora IF (div 1 Østra Svealand)

Karlskoga IBF (div 1 Væstra Svealand, opp fra Div 2)

Skulle vel si at dette også er en jevn gruppe men kanskje litt tøffere enn gruppe 2. Fire gode lag som på en bra dag kan vinne mot alle andre motstandere. Det skal bli gøy å se om Greåker er svekket eller forbedret etter forrige sesong nå som man ikke har lilleby. Klefbekk har vel ikke vært med på så mye sommertrening heller så vi får se om han dukker opp. Tullinge var meget gode i fjor og satser oppover dette året også. Mora og Karlskoga er vel ikke helt på Tullinge sin toppnivå men skal fortsatt være gode lag. VMG tipper at Tullinge vinner gruppen med Greåker, Kais Mora og Karlskoga.

I damenes klasse er det mange gode lag med, og det blir tøft for begge våre Norske representanter. Vi har sett litt på deres grupper også.   

 Gruppe 2

Hagfors IF Ungdom (div 2)

Hammarby IF IBF (Allsvenskan Østra)

IBK Gøteborg (Allsvenskan sødra)

SF Grei (Norge elite)

En gruppe der det ser ut til at tre lag kommer til å slåss om de to kvartsfinaleplassene. Det er ikke helt lett å tippe hvor Grei ender opp hen da jeg fortsatt ikke sett dem dette året, men jeg vet at de har med seg en kanadisk stjerne som kanskje kan overraske. IBK gjorde det meget bra forrige sesong mens Hammarby ikke kan være helt fornøyde. Vi må huske at kampene er 3×20 så det gjelder å ha med seg en stor tropp om man skal orke hele turneringen. VMG tipper at IBK gøteborg vinner forann Hammarby, SF Grei og Hagfors. Selv om kampen mellom Grei og Hammarby nok blir den viktigste, vinneren tar nok andreplassen.

Gruppe 4

KAIS Mora IF / KAIS Mora UIF (Eliteserien, men tror det er en blanding av dem og ungdomslaget)

Skoghall IBK (Allsvenskan væstra)

Sveiva IB (Norge elite)

Væsterås IB (Allsvenskan)

Sveiva mistet en stor spiller når Diana bestemte seg for å bytte lag men dem pleier alltid å hente noe nytt som ofte leverer på høy kvalitet. De andre lagene er gode alle tre og vi får se hva KAIS stiller opp med for lag men med full tropp er dem soleklare favoritter. VMG tipper KAIS, Skoghall, Sveiva og Væsterås.

 

Sist men ikke minst er det kult å se at nå flere lag tar turen over grensen der man får spilt mot litt andre lag enn de vanlige og der man har muligheten å utvikle seg selv som spiller men også lære om nye svakheter å styrker.

VMG følger selvfølgelig med på turen å vi vil oppdatere dere på hvordan det gå i de vanlige kanalene. 

← Jelsnes ble årets viking Veien til VM 2018 begynte denne helgen. →