VMG analyserer bruttotroppen til Sveen

Vi (meg) har valgt å være ganske kritiske men det er jo ikke første gangen så håper de utsatte har forståelse..

Bruttotroppen:
Målvakter:

Andreas Falkeid Gjelleråsen
Alltid vært i lupen til landslagstrenerne etter at han tok skrittet opp i eliteserien. Startet året bra men har ikke imponert mye i det siste. I mine øyne den svakeste av keeperne per i dag.

Per Oskar Langsholdt Greåker
Stått bra til nå men egentlig ikke en spiller jeg kan si så mye om

Markus Jelsnes Sarpsborg
Gjort det meget bra i kassa til Sarp dette året men ikke fått spesielt mye hjelp av laget. Om formen fortsetter oppover kan han bli Norges førstevalg

Vegard Tvete Slevik
Spilt i Slevik lenge og fått en hel del kamper. Lenge vært en av landets beste men aldri helt best.. Om campingstolen kan få være litt i ro så kanskje han orker ta plass i kassen..

Backer:
Martin Kvisvik Greåker
Lenge vært en junior på vei oppover men var vel i fjor som han virkelig tok et stort skritt fremover. Har gjort der bra i år og vant jo Europacupen med Greåker. Forventer vel at han kan bli enda litt bedre dette året. Viktig at han tørr å utforde mer og ikke bli for høy på seg selv.

Jørgen Syrrist Greåker
Rutinert bekk som gjør det han skal der bak. I mine øyne en litt kjedelig spiller som ikke overrasker men det er jo ikke som skal ha den rollen heller.

Daniel Gidske Mullsjö
Norges beste bekk siden noen år tilbake og han fortsetter å utvikle seg selv for hver dag som går. Imponerede å se hvor bra han gjør det i Sverige der han spiller med verdenseliten. Meget viktig spiller for Norge.

Christoffer Jaksland Nor 92
Har vel ikke fått til noenting med det egne laget i år. Trenger å få litt muskler på kroppen for internatsjonalt holder det ikke å legge seg over vant når folk går inn med kropp.

Sondre Hansen Slevik
Vært i Slevik en stund og nå også fått mye spilletid dette året.  Tror ikke helt han har det han trenger for å bli en av de 20:e enda.

Andreas Skriden Sveiva
Gjort det bra i forsvaret men har ikke fått til det offensive helt. Kun to assist til nå i Norske eliteserien er ikke veldig bra. Men en ung spiller som hele tiden blir bedre og kan nok være et godt alternativ i 2018.

Christoffer Øistad Sveiva
Spiller sin 6:e sesong i Sveiva og er en god lagspiller. Ikke den som avgjør kamper men han jobber hardt og er en bra spiller både på og utenfor banen.

Thomas Isaksen Tunet
En av mine favoritt spillere i Norge. Nøler aldri for å yte ekstra og går alltid inn som om det gjelder liv å død i hver duell. Trenger å trene litt på sitt skudd men må være veldig behaglig å ha en sånn spiller i troppen.

Mads Normann Tunet
En god spiller som både kan yte fremover og bakover. Litt mindre fokus på instagram og damer så kanskje han kan bli en av de 6 backene som får starte.

Thomas Rognlien Tunet
Har en spillerforståelse som nok mange andre ønsker de hadde, en bekk som har et bra skudd som ofte sitter i nettmaskene. Kan se ut som om han ikke er den raskeste på banen men selv her overrasker ham mange.

Forwards:
Ketil Kronberg Dalen
Lagets beste og viktigste spiller. Kaptain i Dalen og landslaget, en som alle hører på og en som kan lære oss alle noe nyttig. DU vet aldri hva som skjer når han har ballen og en av de få som kan skyte en like hard backhand som forhand.

Robin Norstrøm Gjelleråsen
En spiller som jeg lenge synts vært spennende men som aldri blitt så god som jeg først trodde han skulle bli. Hvorfor vet jeg ikke helt. Men har store kvaliteter og et veldig bra dragskudd. Han leder i dag GIF som kaptain og det er nok positivt for hans egne reise.

Jonas Bøckmann Greåker
En ganske ung spiller som er med å bringer Greåker oppover i serien. Ni poeng til nå for et lag som ligger i topp er vel ikke helt godkjent men sesongen er ikke over og mye kan skje.

Lars Erik Torp Greåker
Ble årets spiller i fjor og har vel gjort årets fineste mål dette året. Tenker på bortekampen mot Tunet når han fintet opp Fredriksen i brygge før han satte den meget hardt i krysset. 39 poeng til nå og han betyr mye for laget. Torp skal jo selvfølgelig være med i denne troppen.

Patrick Hjemgård Sarpsborg
Stor å sterk spiller som gjør det bra i Sarp. Produserer fremover selv om laget sliter. Mulig han kan gjøre det bra med landslaget.

Glen Evensen Slevik
En spiller som ikke gjør så mye selv men med de rette lagkamratene kan han med sine smarte løp ofte komme til gode sjanser. Hans beste tid er nok forbi ham men da Norge fortsatt mankerer gode måltyver får han nok være med en stund til.

Thomas Stræte Slevik
Helt overlegen i Norge der han får den tiden han trenger og der få lag går inn i kropp. På internasjonalt nivå smeller det mer og Thomas har ikke prestert i nærheten av like bra der som på hjemmebane. Trenger å heve seg litt med landslaget og ta raskere besluttninger noe som jeg vet han kan. Det er først da han kommer til å være så bra han kan være om han vil.

Sindre Palving Christiansen Sveiva
Palving har tatt et stort skritt denne sessongen og produserer bra for Sveiva fremover. Fortsatt en ungutt som har mye å lære men i 2018 er han soleklar.

Patrick Martinsen Sveiva
Rask, sterk med en ok skudd gjør Patrick til en intressant spiller. Ikke helt fått til noe med Landslaget enda men ved å spille litt enklere å raskere kan han nok det snart. Trenger å få en rolle som passer ham for at han skal bli som best.

Marius Pedersen Sveiva
Norges mest spennende spiller om dagen på herresiden. Har slitt litt med skader på starten av sesongen men når han var tilbake viste han mot Tunet at han er å regne med. Viste allerede i fjol at han var på opptur. Har allerede nå meget god teknikk og spillerforståelse. Kommer til å være på landslaget ang tid fremover om han ikke skader seg eller slutter.

Andreas Næss Valbye Sveiva
Overrasket positivt i år og gjort det veldig bra, allerede 20 poeng i serien. Jobber som et dyr og er alltid der for laget. Kan være en bra spiller å få inn.

Sindre Bjerknes Tunet
Teknisk spiller som liker å avslutte. Kanskje litt for glad i akkuratt dette. Skulle hatt et par kilo til på kroppen for å kunne bli enda bedre. Spiller best med spillere som løper mye og tar mye plass forann mål.

Henrik Fredriksen Tunet
Gjorde et meget fint mål forrige gang Tunet spilte NM-finale men etter den sesongen har han aldri blitt like god. Spiller litt for vanskelig og mister mye ball. Bør heller komme tilbake på bekken der han gjør seg best.

Ole Martin Skau Jansson Tunet
Det har ikke løsnet for Ole Martin dette året. Var borte en stund grunnet en skade i hånden men comebacken har ikke imponert noen specielt mye. Spilte som best når han var på rekke med Sindre og Ole. Var kanskje fjolårets beste rekke, spilte meget bra innebandy og alle sammen lå i toppen av poengligan.

Ole Mossin Olesen Tunet
Startet sesongen veldig bra men har dabbet av litt i det siste. En spiller som kan det meste og som er soleklar i troppen. Med rett motivasjon er han en av lagets beste spillere.

Markus Lindgjerdet Örebro
Spiller nå i Ørebro og gjør det bra. 19 poen på 13 kamper i toppen av Allsvenskan sødra er godkjent. Fortsetter han  spille i Sverige tar det nok ikke lang tid før han er en av de beste i Landslaget.

Det er synd at innebandy i Norge er så litet og at det er så få som satser. Det positive i år er at Fauskanger ikke lenger er med (selv om han scoret flere mål sist orker han ikke lenger gjøre resten av jobben på banen) og at Espen Evensen ikke er der. At han fikk ble med sist i stedet for Mads Rognsjord synes jeg er skammelig.
Spillere som burde vært med men som ikke vil eller ikke har blitt spurt er i mine øyne:
Mads Rognsjord
Hans Willhelmsen
Per Christian Brath
Nikolai Omdahl
Kenneth Skistad
Ola Olaussen
Ola Sætrang

← Nytt år med nye muligheter… Paolo’s Corner S01E14 Mester returnerer til mesterne →