VM Menn – Sverige ble verdensmestere

Endelig en VM finale der Sverige ikke blir satt som storfavoritt. Til det har Tjekkia vært utrolig gode. Deres to G19 VM gull på rad har gitt Tjekkerne en fantastisk blanding av unge spillere/ erfarne spillere. Mange av journalistene har Tjekkia som favoritt og Sverige må spille mot sitt beste og annerledes enn mot Finland.

Før kampen

Det er flere dueller i kampen. Hedlund vs Langer er en av de viktigste. To gode keepere som vil være viktige og som kan vippe resultatet deres vei. Det blir også spennende om Sverige greier å stoppe Tjekkias 1 rekke som har fått gjøre som de vil hittil.

Line 1
Line 1

Sveriges 2 rekke består av en ren Falun rekke som er målfarlige og kan bytte rundt som de vil så lenge Galante Carlström har dagen og ligger foran.

Line 2

Tjekkias 2 rekke er heller ikke så dum som styres av en av mine favoritter 12 Filip Forman. Mange ungdommer i Tjekkia som er fremtiden i international innebandy.

Line 2

Kampen

Det er store forventninger og kan Tjekkerne få høye skuldre? Kampen begynner i et forrykende tempo, men det virker som om svenskene er fullstendig klar over at de ikke kan vike ned en tomme for de tar spillet fra start. 07.11 8. Malte Lundmark 1-0 til Sverige rett etter et overtallsspill og ballen sniker seg rett over streken.

Fotocred: Claudio Schwarz – Malte Lundberg setter 1-0 helt ned ved stolperota

Ikke bra for kampen, men det er lenge igjen. Nå har Sverige rytme og tjekkerne er ikke der de skal være 09.56 2-0 til Sverige 22. Emil Johansson,

Fotocred: Claudio Schwarz – Emil Johansson satte 2 i 1 perioden.

13.05 kommer 3-0 19. Jesper Sankell og Sverige virker KING KONG og Tjekkerne er ikke i nærheten. Så får Tjekkerne en billig utvisning 2+10 og selvsagt setter Sverige den også 16.52 22. Emil Johansson og Sverige kan allerede ha avgjort kampen. Det siste målet tenner Tjekkerne og nå girer de opp og kommer mer med i kampen. 4-1 kommer 19.56 og den er så viktig for kampen. 16. Matyas Sindler setter den på en herlig tvers inn i midten av 13. Matej Havlas. Viktig for kampen.

Andre perioden

Sverige tar ledelsen med 5-1 24.58 igjen ved 8. Malte Lundmark og det setter også sitt preg på kampen. Tjekkia blir stående litt som læregutter. Da kontrollerer Sverige kampen og kan gå opp med færre spillere og få de overgangene de trenger.

Fotocred: Claudio Schwarz – Malte Lundberg satt sitt 2 på 5-1 målet.

På en overgang får vi nok et mål. 6-1 ved Galante Carlström. Det har vært enket for Sverige idag. Mye enklere enn hva noen hadde trodd. De har virkelig spilt god innebandy i hele VM. Sverige har spilt ut omgangen og scoret 2 mål. Det setter sitt preg på kampen og det blir litt for enkelt for de å styre kampen dit de vil.

Tredje periode

De siste 20 blir et langt gjesp. Sverige vinner til slutt 9-3, men det som imponerer mest er at Tjekkia har 6 mot 5 i over 12 minutter. Ballsikre som de er så hadde de overraskende god kontroll. Det alle ventet på var om Kim Nilsson ville slå Willy Fauskander sin rekord i antall scoringer. Kim og Willy hadde 58 scoringer hver før VM Finalen. Vel Kim hadde noen gode forsøk, men greide ikke å score så da må han eventuelt ta et VM til.

Fotocred: Fabrice De Gasperis – Kim Nilsson var nære å ta rekorden alene.

Gratulerer SVERIGE med nok et VM Gull

Statistikk

Den kan du lese her

← Teemu Kantanen klar for Sandnes VM Menn dag 9 – Fool me once, shame on you, Fool me twice, shame on me…. →