VM Menn – Kvartfinale – Totalt utspilt

En kvartfinale mot Sverige det var det vi projiserte da vi så på oppsettet for en tid tilbake. Desverre så hadde vi rett. Kampen mot Danmark igår var av den svake sorten, men Norge tok seg videre.

Det er nå det gjelder…

Norge må holde ut, Pels i mål stå opp mot sitt beste. Det er viktig å stå opp og ikke gi etter for det eventyrlige presset som vil oppstå i denne kampen. Sverige får overtall og 1-0 sitter ved 66. Kevin Haglund tid: 1.40. Skal det som det alltid går? Før vi rekker å tenke får Simen Jansen kula og spiller 24. Patrick Hjemgard som skyter på første og rett i mål. Det har gått 16 sekunder etter Sveriges mål og de norske spillerne eksploderer av glede. 1-1 og Norge er med i kampen. Det følger noen minutter der begge lag har sjanser 2-1 settes av 9. Alexander Galante Carlstrom tid: . Nå er det Sverige som virkelig tar over. Det går fort og Norge gjør noen små feil når det går opp og presser med 2 mot spilleskikkelige spillere. Det gir 2 mot en i andre sektorer av banen og det er aldri bra mot en nasjon som Sverige. Norge begynner å bli slitne 3-1ved 2. Johan Samuelsson, 4-1 ved 66. Kevin Haglund, 5-1 ved 19. Jesper Sankell og 6-1 ved 17. Rasmus Enstrom. Vi ser at det kan bli for mye og at den norske keeperen blir for alene. Målene kommer ved svensk press og norske spillers dårlige evne til å snu hjemover eller prøve å spille inn i midten. Da blir det lett feil.

Det som gleder er mer enn bare Norges spill. Endelig har noen forstått det og Norge har en tribune coach som er med og dikterer hva som skjer utenfor banen. Karl Pontén er u19 landslagstrener og er med til VM. Det er utrolig viktig å ha mennesker på tribunen som ser med andre øyne.

Fotocred:Michael Peter – Tøff kamp mellom stengene

Andre Periode

Norge begynner friskt. Pedersen sin rekke begynner veldig bra og jeg tror Marius sover dårlig etter den første sjansen. Sveriges keeper gjør to feberredninger. Når en ikke setter slike sjanser så schmeller det ganske så greit andre veien. 7-1 kommer i PP. Hamrin blir lurt og 9. Alexander Galante Carlstrom kommer inn bak. 8-1 77. Linus Malmstrom, 9-1 9. Alexander Galante Carlstrom, 10-1 19. Jesper Sankell, 11-1 23. Hampus Ahren, 12-1 9. Alexander Galante Carlstrom

Norge blir totalt utspilt og bytter keeper. Jelsnes har stått sin beste kamp i VM og har ingen skyld i noen av baklenga i denne kampen. Nikolai Halvorsen får sin debut i dette VM.

Tredje Periode

Tredje periode starter hardt. 13-1 7. Kim Nilsson og nå må Norge virkelig opp i ringa for å ikke tape rekord stort 14. Tobias Gustafsson setter 14-1, 15-1 22. Emil Johansson, 16-1 7. Kim Nilsson. Norge får inn 16-2 ved 3 Daniel Gidske, 17-2 7. Kim Nilsson, 18-2 77. Linus Malmstrom

Litt uforståelig at Norge går mye på 2 rekker, når du ser at de ikke helt er med på notene. Gutta får hvile til kampen mot Tyskland.

Kampfakta

Statistikk fra kampen HER

← VM Menn – dagen derpå VM Menn – Foran kampen mot Sverige ….Mange spørsmål…. →