VM Menn dag 9 – Fool me once, shame on you, Fool me twice, shame on me….

Norge spiller om 7 plassen og har faktisk en stor mulighet å få sitt dårligste VM plassering noensinne.

VM historie

Siden 1996 har Norge følgende plasseringer – 1996-3, 1998-5, 2000-5, 2002-5, 2004-5, 2006-7, 2008-6, 2010-6, 2012-5, 2014-6, 2016-6, 2018-7, 2020-6, og i 2022 så blir det en 8 plass. Du kan si at Norge går fremover, men de andre nasjonene går enda mer fremover. Dette er også et resultat av at vi har hatt for liten tid sammen foran mesterskapet. Litt av dette kan en skylde på NBF da en tok ut en tropp for kvalikken, som med tanke på fremtiden er bra. Men det gav også for liten tid for resten av gruppa. Norge var faktisk en sudden seier om å spille om 9-12 plass. Jeg kan faktisk si rett ut at dette er det eneste mesterskapet som Norge ikke vant en kamp i VM.

Fotocredit: Michael Peter

Kampen

Hva skal en si? For n’te gang i VM så byttes det på rekkene. Samme keeper i mål og det er ok at Jelsnes er god, men han lider av å måtte stå alle kamper. Det er ikke bra å stå alle kamper i et VM. Halvorsen viste forrige VM at han er å regne med. Så her burde en gitt han sjansen for å hjelpe Jelsnes. Etter å ha blitt rundjult i første perioden så ligger Norge under med 5-1. Kampen er allerede tapt.

Fotocred: Michael Peter

Andre perioden

Keeperbytte og litt omrokkeringer i rekkene. Men Slovakia ruller videre og får 6-1 og 7-1 før Norge setter 2 mål. Norge toppscorer #24 Patrick Hjemgård i dette VM setter 7-2 og #3 Daniel Gidske 7-3. Dudovic setter opp Gasparik til 8-3. De to har lekestue med Norge.

Fotocred: Michael Peter

Tredje perioden

Kampen er tapt, det hjelper ikke at Norge vil fremover. Vår kjære Dudovic setter 9-3 i powerplay. Så kommer 10-3. Vi er ikke med. Hjemgård og Norges beste i dette VM Marius Pedersen pynter på resultatet og det blir 10-5.

Fotocred: Michael Peter

Statistikk for kampen

LES STATISTIKKEN HER

Hva har vi lært av dette VM?

Vi har et trenerteam som ikke kjenner spillerne godt nok. Taktikk er noe en kan lese seg opp på, men hva hjelper det når spillerne ikke er tilstede eller klare for oppgaven. Bytte av rekker hver kamp. Bytte av keeper til kamper, da det er en enorm påkjenning å kun spille med en keeper. Norge hadde tidligere et av de bedre overtallene, nå byttes det mye her også. Det er små ting som utgjør mye internationalt. Det en også må begynne å se på er hvilken type innebandy en vil spille på landslaget. Hva skal til for å få resultater. Ligge bak og kontre eller tro at de kan føre kamper. Skal en spille som Norge har prøvd i dette VM må en ha spillere som jobber hjemmover, da dette er særdeles viktig. Disse valgene avgjør mye for fremtiden.

Gå inn og se pluss/minus statistikken på laget da får en også mye svar.

Den kan du se her

Hva skjer videre?

Nå blir det spennende å se hva som skjer videre. Blir teamet med videre og utvikler laget eller skal en vente med dette i 8 mnd for så å få et hasteløsning rett før neste kvalikk.

#14

← VM Menn – Sverige ble verdensmestere VM Menn dag 9 – Kan Norge vinne en kamp? →