VM Menn – Congratz Tjekkia – I første finale siden 2004

Tjekkia kommer til sin vante semifinale akkurat som Sveits. Forskjllen denne gang er at de møter hverandre og ikke Sverige eller Finland. Kan Tjekkia komme til enda en finale i senior klassen. De er dobble mestere i G19 Klassen og har mange talenter. For Sveits sin del er det å komme til en finale på hjemmebane.

Første periode

Presset ligger på hjemmenasjonen, men Tjekkia har null respekt og går rett opp og scorer. Det er har gått 01.05 0-1 6. Mikulas Krbec. Taket løfter seg på arenen når Sveits setter 1-1, 25. Christoph Meier. 2-1 kommer ved 50. Patrick Mendelin. Så er det vel egentlig takk og farvel. Tjekkia setterførst 2-2 ved 9. Adam Hemerka så 2-3 et par minutter etter ved kampens profil 17. Ondrej Nemecek. Tjekkia spiller kul innebandy og de har sterke defensive kort i tillegg. Kort og godt et komplett lag.

Fotocredit: Markus Aeschimann17.Ondrej Nemecek setter 2-3

Andre periode

Andre periode er ikke gammel når Tjekkia går opp til 2-4 ved 29. Filip Langer. Tjekkia har virkelig taket på Sveits. Nå blir det tøft fremmover. 2-5, 18. Jiri Besta og 2-6, 12. Filip Forman og 2-7, 9. Adam Hemerka kommer. Sveits blir rett og slett feid av banen. Det er tøft å se på Sveits når de vet at drømmene deres er iferd med å forsvinne på hjemmebane. Det kommer en redusering til 3-7, 50. Patrick Mendelin , men i min bok, to little to late. Tjekkia eier denne kampen.

Fotocredit : Fabrice De Gasperis

Tredje Periode

Sveits må frem og score med de kommer ikke igjennom denne igjennomtrengelige muren som Tjekkia har foran VMs beste keeper. Lukas Bauer er både heldig og god. 20. Martin Tokos setter 3-8 i åpen kasse når Sveits tar ut keeperen. Det er 12 minutter igjen og det føles helt håpløst. 3-9, 11. Marek Benes kommer rett etterpå og litt senere 3-10 . Sveits har kommet til kort igjen i en semifinale.

Tjekkia vil gå til sin første finale siden 2004. Så utrolig fortjent. Og jeg er ikke sikker på at de er fornøyd med bare å komme til finalen. Det blir en rysare imorgen.

Statistikk

Statistikk kan du lese her

← VM Menn dag 9 – Kan Norge vinne en kamp? VM Menn Spennede semifinale →