VM-kvalikk Herrer – Hvordan blir veien videre?

Kvalikken for herrelandslaget er ikke altfor spennende. Det viktigste er hvordan laget blir frem mot VM. Norge har en ny generasjon som er på vei opp og frem. Det er flere som spiller i utlandet og det er flere norsk/svenske som kan tenke seg å spille på det norske landslaget.

Troppen som ble tatt ut til denne kvalikken

En ny spiller som tidligere har spilt for Sveriges u19 landslag. Isaac Hauge var et stort fotballtalent som valgte å spille innebandy. Var aktuell for Norge u19, men valgte Sverige u19. Et godt valg for spilleren selv, da han har utviklet til å bli et habilt valg i SSL for Karlstad.

Hvem andre er det som er aktuelle for VM troppen om en skal se videre etter kvalikken. I denne kvalikken kunne Norge stilt med et u21 lag.Keepere


Her har Norge 3 keepere som sloss om 2 plasser. Jeg hadde tatt med alle 3 da en kan ha med flere spillere som kan byttes ut i troppen til et VM. Den 3 keeperen er Christopher Aune Klungervik. Det er ingen andre som er så høyt oppe om ikke Andreas Nordli (ullkisa) finner tilbake til gode takter.Hvem kan være aktuell som back??


Wille Andersson har ennå ikke blitt norsk, men hadde NBF vært mer på planleggersiden og lagt mer i arbeidet med å få et VM lag hadde denne syke spilleren vært norsk. Dette er opp til trenerteamet og forbundet. DOOOOOOO IT. Wille er pr dags dato den beste spilleren i norsk innebandy. Han kan spille alle posisjoner, jeg ville brukte han som senter. Da er han nærmere mål og får brukt sin fart fremmover og bakover.

Greåker sin kaptein Jørgen Nordahl bør også være en kandidat for backplassen. Den lange backen har en rekkevidde som kommer mer til sin rett internasjonalt.

Mads Normann er en kjempe som alltid spiller opp mot sitt beste. Solid defensiv spiller som alltid er å regne med.

Colin Oustad har en fart som bare den har en verdi for laget. Har spilt sin første sesong i Tunet og utvikler seg kamp for kamp. Kan spille på de fleste plasser.

Forwards

Fredrik Gjørdalstuen har sammen med sin lillebror Christoffer terrorisert lagene i eliteserien denne sesongen. Kanskje den viktigste spilleren i eliteserien for sitt Sarpsborg Sharks.

Olav Falkeid har denne sesongen vært stor når han spiller. Desverre mye skadet, men betyr mye for GIF.

Harstads målkonge Anders Lars Thunman Halldahl hadde satt 10 mål, minst i denne kvalikken. Bør være en kandidat til en VM tropp. Det er selvsagt en mye større defensiv jobbing i et VM enn mot lagene i kvalikken.

Markus Lindgjerdet er skadet og på vei tilbake til innebandybanen i Winterthur. Blir viktig for Norge.

Sebastian Kämpe er også en som bør nevnes. Tar store steg i svensk liga og vokser seg stor og sterk der.Er Ketil Kronberg klar for sitt siste VM? Vel han herjer i Allsvenskan. Hans klubb har 11 seire av 11 mulige samt at Ketil har 22 poeng på 11 kamper.

Loong shootCasper Sletten – denne magikern er en nytelse å se i norsk eliteserie. Hadde vært morro å sette han mot ordentlig motstand i et VM-sluttspill.

Det som har vært litt imot å teste ut nye spillere i en VM kvalikk tropp er rett og slett null treninger på norsk jord under sesongen 2023/24. Troppen er sterk og nær en VM tropp som mulig for Norge. Det er gull for en landslagssjef er at det er en større mengde spillere som kan være aktuelle enn tidligere. Ser en også på Norges pr nå beste lag Slevik så er det også rart at det ikke er spillere fra den klubben i en landslagstropp. Da tenker jeg ikke bare på Wille Andersson.

LES HVA BANDYFORBUNDET SKRIVER

Markus JelsnesGreåker IBK
Ludvik HansenKarlstad IBF
Andreas GrønliWarberg IC
Isac HaugeKarlstad IBF
Martin Isnes KvisvikGreåker IBK
Joakim Trandum TerjesenMullsjö AIS
Marcus HamrinHovslätts IK
Patrick Stenersrød ByeGreåker IBK
Philip William KämpeNOR 92 IBK
Ole Mossin Mohn OlesenTunet IBK
Christoffer GjødalstuenSarpsborg IBK
Erlend Søfting VestbyTunet IBK
Simen JansenTunet IBK
Philip LaasonenTunet IBK
Dan Patrick Bråthen HjemgårdGreåker IBK
Sander FauskangerGreåker IBK
Martin LillebyTunet IBK
Fredrik Mohn FrafjordTunet IBK
Marius PedersenKD Jets
Nicholay HalvorsenTunet IBK

Program for kvaliken i Polen

VM-kvalifisering i Lochow

31. januar


0840 Oppmøte Gardemoen

1800 Trening1. februar


1300 Spania – Norge2. februar


1600 Norge – Slovakia3. februar


0900 Norge – Storbrittania4. februar


Resultater i grupperspillet avgjør kampstidspunktet denne dagen.

5. februar


Ankomst Gardemoen 0950

← IK Akerselva tok 3 nye poeng – 2 nye cupfinaler til helgen for Ullkisa Veien mot målet – U19 Jenter landslagssuttak →