VM Kvalikk – God gjennomført taktisk kamp og VM sluttspill

Norge – Polen skal være seier til Norge, men en vet aldri i internasjonal innebandy. 3*15 gir også et spenningsmoment.

Kampen

Norge har pr nå ikke ligget under. Tar de ledelsen så må Polen enda raskere opp i overganger. Det tar 4 minutter før Patrik Bye setter 0-1. En bra involvering foran mål. Krashe kassa er det ikke mange som liker å gjøre. Det gir mange dueller som kan gi mål. Det skjer og Norge er i føringen, tid: 4.23. 0-2 kommer etter 7.40. Enda et «hockey» mål. Ballen på kassa og keeper mister ballen til Ludvik Hansen som setter den sikkert imål. 0-3 kommer på en fin overgang. Lasonen venter ned backen og desverre så er det mange keepere som slipper 1 stolpen. Vel det gjør den polske keeperen og da er det 3 i sekken. De 2 siste målene bør en internasjonal keeper ta. Norge er flinke til å demme opp for overgangene til Polen. Med en gang Polen har mulighet er det 2-3 norske spillere som kaster seg frem og stenger rommene fremover på banen. Da tvinger de Polen til å spille bakover og Norge har 5 mann i forsvar. Norge rir også av et undertall. En meget god periode, kanskje den beste i dette sluttspillet.

Det er ikke pent, men det holder lenge.

2 periode og Polen må frem. Det vil åpne for overganger til det norske laget. Undertall igjen og de norske spillerne ofrer liv og lemmer for å holde nullen. Polen kommer til noen vasse avslutninger men de skyter som regel under litt press og utenfor. Imre Risbakken pådrar seg 2+2 for hardt spill. Bør kjøpe en runde med brus etter kampen. Halvorsen i mål er meget god på de sjansene som kommer til. Norge blir presset godt tilbake i denne perioden. Polen får i tillegg straffe i overtallet som Halvorsen enkelt redder. Polen styrer alt i perioden. 0-0 i 2 perioden og vi kan si at Norges siste skanse redder Norge i denne perioden.

3perioden er enkel taktisk. Spille ut angrepene og ikke slippe de inn i kampen. Korte bytt og mye spill bak og det vil åpne seg korridorer fremover. Polen må frem. Norge må litt opp igjen. Med 10 minutter igjen av kampen så er Norge igjen i føringen av spillet. Polen får sine sjanser og bør sette et par, men er for dårlige foran mål. Polen prøver, men Norge er for bra til å forsvare seg. Det blir spilt rundt og rundt og avslutninger fra vansklige vinkler. Det blir det lite mål av. 0-4 kommer på et flipperspill. Vestby skyter i tverrliggeren ballen faller ut til Terjsen og blir spilt tilbake til Vestby som på bakhand setter den i mål. Game over og VM sluttspill til Norge. Et skår i gleden var at Frafjord skadet håndleddet under oppvarmingen. Vi får håpe han er klar mot Sverige. BB i mine øyne er keeper Halvorsen, men hele laget skal ha en applaus.

Bare å gratulere spillere og ledere. Det er bare kos igjen mot Sverige.

Statistikk

LES STATISTIKKEN HER

← VM Kvalikk – Norge mot verdensmesterne Sverige. VM Kvalikk – Vil Norge møte Sverige eller Frankrike?? →