VM J19 – Svenskene vant, Tjekkerne nærmer seg og hva gav VM Norge?

Etter hvert VM er det en god del evaluering av hva som fungerte og hva som ikke fungerte. Det er faktisk et ganske viktig håndarbeid som må utføres for å ikke falle i de samme grubene som tidligere

Var Norge klare nok?

Etter nærmere 2 år med pandemi og ikke mange samlinger kan en si at det ikke var et enkelt arbeid å få en tropp som var stinn av trening og som hadde spilt flusst med kamper. En kan se i ettertid at det var kun i en kamp og det var norges første der de ikke var klare. Etter den smellen jobbet laget seg sakte med sikkert tilbake til å virkelig bite fra seg. Det var gode takter mot Slovakia, bra mot Tjekkia og de siste to kampene var gode resultater som viste at jentene vokste fra kamp til kamp.

Det er aldri enkelt

Det å sette opp et program for et landslag, alle utfordringer, covid og utfordringer med å ha et VM så tett opptil en sommerferie er ingen enkel sak. Midt opp i alt kom det et trenerskifte så mange små ting, blir noe i løpet av en prosess. Jobben videre er viktig. U19 er et utviklingslag og det er viktig å få med flest mulig til et seniorlandslag sammen med talenter som utvikler seg «litt» senere enn de som ble tatt ut. Så det er alltid spennende å se hvem som går videre og utvikler seg til en eliteseriespiller , landslagsspiller og eventuelt en trener, leder i fremtiden.

Tjekkia gav Sverige kamp om gullet

Tjekkia har virkelig begynt å tukte de store i innebandyverden. Tjekkia sitt u19 herrer har 2 VM Gull på rad og snart vil deres Seniorlandslag på herre og kvinnesiden ta gull. Det er snakk om små detaljer som avgjør, stang inn stang ut, men ikke bare det. Dette som nå gir resultater er en del av en prosess der det jobbes målbevisst i forbundet og med spillerne. Å tape en VM finale på straffer er surt, men for Tjekkia var dette et stort steg på damesiden.

Main Photo: Aleksandra Lewandowska and Swedens teamfoto

rest of the Photos: Karolina Sommer

← Eliteserien herrer VM J19 – 7 Plassen er en mulighet – se kampen her →