VM J19 – For en forvandling…

Kampen mot Svenskene måtte glemmes raskest mulig for ny avgjørende kamp startet kl 10.00 denne torsdagen. Nå var det være eller ikke være…

Dårlig start

Norge var ikke med fra start og lå raskt under med 0-1 etter 1.30. Ikke helt den starten Norge ville ha, men sånt skjer. Sett under ett av 1 periode så er Norge med og vel så det. 0-1 kommer på en vending av spill som kom lynraskt. Norge skulle ledet 1-0 etter en sinnsyk sjanse, men redning av Slovakiske keeperen og spillet blir satt igang raskt dermed 0-1. Dette er de små tingene som er anderledes fra serien hjemme. De raske kontringene og det raske overgangsspillet. For overgangene til Slovakia satt som de skulle utover perioden. 0-2 og 0-3 er nesten identiske. Tversover som overrasker de norske jentene og med 0-3 i sekken etter 1 periode så har jentene et fjell å bestige.

Norge taklet dårlig raske sideforandringer ved tverrsoverpasninger – 0-3

Hva F… skjedde nå?

Hva laget – jentene / coach gjorde i pausen kunne de skrevet bok om!!! Et nytt lag entret banen i 2 periode. Slovakia ble blåst av banen og Norge satte 5 mål uten at Slovakia klarte å Svare. Marthe Pedersen viste at hun ikke er så langt bak sin storebror Marius på spilleforsteålse og teknikk. Særlig det å dra av sin første spiller istedenfor å spille ball tverssover. Dra igjennom pressleddene og det lurte/ satte press på Slovakia på en annen måte enn i 1 periode. Det fungerte perfekt. Norge slipper inn en i undertall og leder 5-4 etter 40 minutter. Det er faktisk helt fantastisk når en ser Norge spille de første 4 periodene i dette VM. Jentene viste hva som bor i laget.

3 periode

Siste 20 og Norge kan spille ut tiden, men er uheldig med en tverssover og da står det 5-5. Begge lag er slitne og da kommer det en del feil. Norge mister ballen bak mål med 3 minutter igjen på klokka. Alene foran mål står en Slovakisk spiller. Altså dette er mål er det første en tenker på. Ut av ingenting får den norske keeperen, Eli Linna opp armene og redder ballen. Så blir den liggende oppå skulderen hennes før hun fanger den opp. Kan tenke meg Landslagssjef Magnus Skulstad mistet noen liv i den situasjonen. Men det endte godt og 5-5 er et helt greit resultat utifra kampens faser. Det kunne blitt Slovakisk seier og Norge kunne selvsagt også ha vunnet.

Nå blir den siste kampen spennende. Blir målforskjell som avgjør om ikke Norge/ Slovakia tar poeng.

Statistikk av kampen Norge vs Slovakia

← Avgjørende kamp – se den her.. VM J19 – En veldig avgjørende kamp – se den her →