VM Herrer – Starten gav håp

En viktig kamp for Norge, der en må unngå å tape kampen. Ved å ikke tape så vil de holde Slovakia bak seg. Men alle visste at dette ville bli en rysare akkurat som mot Sveits. Før kampen til Norge så vi et sjokk resultat. Sveits slo Finland.

Første periode

Norge ligger tilbake og lar Slovakia spiller ball. 04.19 0-1 til Norge ved 26. Fredrik Frafjord.

Fotocredit: Fabian Trees – Frafjord setter 1-0 til Norge

En herlig overgang gir 0-2 08.00 22. Joachim Terjesen og 0-3 kommer 12.50 ved 29. Markus Lindgjerdet. Norge leder 3-0 etter herlig forsvarsspill og fine overganger. Men hvor lenge var egentlig Norge i paradis? De siste 5 minuttene av perioden greier Norge å slippe inn 2 mål.

Andre periode

Denne perioden er så mørk som det går an å bli. Norge taper den med 4-0 og kampen er snudd. 6-3 til Slovakia etter 2 perioder. Slovakia setter altså 6 strake mål på Norge. Det er ikke det vi ville ha. Norge slipper inn mål når de prøver å styre spillet. Dette visste vi før kampen at Slovakia er gode på overganger.

Tredje Periode

Norge setter 6-4 i undertall 51.51 ved 3. Daniel Gidske , så går det 10 sekunder til og Erlend Vestby kommer alene på siden men setter ballen rett på keeper. Norge er fortsatt i undertall og Slovakias 4. Michal Dudovic setter 7-4 i overtallet 53.04. For en spiller som har lekt med Norge i overtall i denne kampen.

Fotocredit: Fabian Trees – Mange tøffe dueller i kampen

Norge tar ut keeper og 24 Hjemgård har noen eventyrlige sjanser og setter sjanse nr 3, 7-5 ved 24. Patrick Hjemgard tid: 57.39. 7-6 kommer ved 29. Markus Lindgjerdet 59.41. Patrick Hjemgård ble endelig brukt der han skal brukes og det er foran kassa. Der har han en egen evne til å komme til avslutninger.

Det som avgjør kampen er Norges utvisninger der Slovakia setter mål på 3 av 4 overtall. Nå må Norge slå Finland for å komme top 2 i pulja.

Kampens Store spiller MICHAL DUDOVIC

Fotocredit: Fabian Trees – Dudovic 6 poeng i kampen

Gidske i 100

Gidske spilte sin landskamp nr 100 mot Slovakia

Fotocredit: Fabian Trees

Statistikk fra kampen ser du HER

← VM Menn – Se puljene – tabeller og statistikk VM Menn – gåsehud igår, viktig kamp idag →