VM Bloggen Praha 2018 del 5 – Jørgen Becher ute av VM med en karrieretruende skade

Det gikk kaldt nedover ryggen på meg når jeg snakket med Jørgen idag. Kneet hans er så skadet at han kanskje må legge opp. Altså jeg ble direkte kvalm. Korsbåndskader er ikke noe å leke med. Ingen skal måtte legge opp eller slutte med noe en elsker å drive med.

Måtte drikke litt vann og puste ut litt. Jeg føler med han, dette ble tungt for fler enn bare han selv.

Rykter om hvem som skal inn i troppen er nesten ikke noen nyhet. Mannen med x faktor er ikke m.

Artikkelen under skulle kommet ut på fredag og være kose lesing. Jeg lar den bli med for å vise hvor glad vi er i Jørgen hos VMG.

Kan ikke stå på skøyter – Ble VM spiller i innebandy.

Det er alltid noen som faller utenfor, som ikke er like flink som de andre. Noen kan si at det er genene som teller. Er du født i Lier/Drammen/Mjøndalen så er det nesten utenkelig at en ikke kan stå meget godt på skøyter. Denne karen har talent for å score mål. Skøyter derimot er et annet kapittel.

Hele denne artikkelen begynner som en messenger samtale etter Nor92 sin kamp mot Tunet. Alle i samtalen, ekstatiske (utenom Wallin – han er ALDRI førnøyd med noenting), men Kristian, Jørgen og undertegnede snakker om hvor deilig det er å kunne snyte de gode fra Manglerud for poeng. (De er som regel uovervinnelige) Vel utover i den høyst uhøytydlige samtalen kommer det frem ting som den nevnte storscoreren fra Lier har holdt skjult for fansen. Han har rett og slett ikke talent for å stå på skøyter. Du bør være exellent når du er fra Buskerud – ferdig snakka. Dette er noe vi må bruke for alt i verden for å få han til å trene ekstra på dette. Og jeg møter gladelig opp med kakao og stol om han trenger hjelp. Ser frem til dette. Kristian er tydligvis den som har fått skøytetalentet og har spilt bandy.

Tenk to ganger
Jørgen er en utrolig høflig kar og en kan lure på om han er sjenert. Vel skinnet bedrar, denne karen må du ikke gi en cm hverken på eller utenfor banen. Han er eiendomsmegler og er en selger 24/7. Det smitter også videre til de unge spillerne i Nor92. Måten han og Nor92 har tatt nivået denne sesongen er imponerende. De er utrolig gode og jeg vet at Manne Strandberg jobber intenst med å komplettere troppen. Det er vel noen telefonstolper i Røyken som snart ikke tåler flere samtaler. Det virker som det er en plan bak alt. Det bør det være som eneste klubb med ambisjoner i Buskerud. Klubben er enerådende på spillermarkedet og kan plukke det som er av talenter. Det er faktisk så få lag at en får spille i Oslo/Akershus serien med alle sine yngre lag. Det tjener klubben på selv om reiseveien er lang.

Begynte karrieren i Drammen Devils.
Som liten pjokk tråkket Jørgen sine sko i Drammen Devils. Spilte med 93 kullet til Devils og jeg husker sjelden feil. Jeg dømte dette laget noen ganger og de var overlegne. Etter 4 år var veien til Nor92 kort. Fra 2007/08 var han Nor spiller. 2 sesonger i Sveiva under Alex Kryzkawski og Fezze før han ble blå igjen. Forrige sesong spilte han opp laget fra 1 div Østlandet som spillende ass trener. De fleste glemmer at han ikke er jr lenger. Han ligner litt på Solskjær. Babyfaced assasin er vel et greit kallenavn.

Manne Strandberg – Jørgen er viktig for alle.

Jørgen har vært en utrolig viktig spiller for oss denne sesong. Han har vel så og si vært god hver eneste kamp. Med sin spisskompetanse har han evnen til å avgjøre jevne kamper og er i tillegg en mann du kan ta med deg i krigen. Jørgen har en vinnermentalitet som han drar med inn i gruppa og er dermed en viktig brikke i lagbygget vårt.
Jeg tror absolutt han kan bli en viktig spiller også for landslaget. Han er allsidig, ydmyk og klok og jeg tror derfor han kan passe inn i flere ulike konstellasjoner. At han kan bekle flere roller på banen enn bare forward er også er pluss. Jørgen går nå en kamp mot klokken for å bli klar til VM. Jeg håper virkelig han blir klar fordi det fortjener han. Hvis ikke er jeg helt sikker på at vi ser han i landslagsdrakt ved mange senere anledninger.

Form speller
Måten Jørgen har tatt vare på målsjansene i årets eliteserie er egentlig som ventet. Talentet har alltid vært der. At landslagsledelsen brukte så lang tid på å ta han ut er vel mer overraskende. Men da han ble tatt ut så gjorde han «jobben». Det ble kun 1 kamp mot Danmark, pga en ulykke om bord på Stena Line. 40 timer om bord på båt og en halv kamp var nok til VM tur. Kult sier jeg og håper virkelig han får satt et par i VM.

← #50 «VMG lytter» Møtet med landslaget VM Bloggen Praha 2018 del 4 – Det alternative landslaget. →