VM Bloggen Praha 2018 – del 2 – Un weekend no…..

Litt latinsk må en ha i overskriftene. Un weekend no – en dårlig weekend for det norske landslaget.
Mads Normann fikk en grei tunell mot Latvia. Den beskriver hvor Norge ligger for tiden. Norge er nasjon
nr 4 i pulje 2. Dvs nr 8 totalt (mentalt) før VM.

Begynte bra
Det hele begynte bra mot Latvia i første kamp. 3-2 mot slitne Latviere var viktig. Lørdagen begynte som en dans med 11-1 mot Polen. Så kom en liten overraskelse sett med norske øyne. Tyskland slår Norge i semifinalen og så får vi endelig møte et Latvia som er utvilt og vips tap og 4 plass. Ingen krise, 2 kamper mot Danmark før VM. Fikk
landslagsledelsen noe svar? Hvem kommer inn mot Danmark. Hvem spilte seg ut?

Nasjoner på vei frem
Tyskland ble som nevnt i poden, en nasjon som er på vei fram. De spilte semifinale i VM i 2016. De satser og pr nå så er de mer «på» enn Norge. De ville mer i kampen, da blir det seier til Tyskland og tap for Norge. For å nevne et lite paradoks. Foran VM i 2006 ble det spilt en 4 nasjoners i Norge. Landene var Italia, Norge, Danmark og Tyskland.
Datoen er 28.10.2005. Norge skal vise de 3 andre nasjonene at de er best. De knuser Tyskland med 20-3. Skuddstatistikk 51-14!! (http://www.innebandy.no/2005-2006/4nations/m02.asp) Se denne syke linken. Manne Strandberg debuterer for Norge med 5 mål+5 assist. Norge holder lekestue. 20.10.2018 Norge taper for Tyskland i en turnering før VM med 7-8. Ketil Kronberg er selvsagt den eneste spilleren som har vært med på begge for Norge. Jon Ketil Nilsen er assistent for det norske landslaget. Manne Strandberg er trener for eliteserielaget Nor92. Hva har skjedd Norge?? Hvor gikk det galt?
Statistikken er ikke helt oppdatert hos NBF med dette er statistikken mot Tyskland i de 10 foregående kampene. Norge – Tyskland        10   10  0  0   106- 32 . I 2016 vant Norge med 11-1 (kamp 10)før VM før de så vidt slo de på str med 5-6 under VM(Kamp nr 11). Norge er en nasjon som ifølge statistikker er på vei ned.

Før VM teller vel ikke?
Noen kan friste seg å si at før VM teller vel ikke noe særlig. Vel noe teller den. Den gir selvtillitt til spillere og en får frem en gruppe. Nå blir det spennende å se hvem som får prøve seg mot Danmark. Skal Pels tilbake i mål?? Får Fredriksen sjansen foran Normann? Når får Nor92s mål konge Jørgen Becher sjansen? Det er ikke tvil om at noe bør gjøres. For utenforstående så er det flere spørsmål enn bekreftelser.

Det som er helt sikkert er at Norge ikke har noe som helst press på seg til VM. Kommer laget topp 6 så er det en stor overraskelse.

← #49 podcast med Skistad og Syrrist Når innebandyen utvikler seg, så sitter ….. →