Visby er i SSL i 2019/2020

En av de rikeste klubbene i Sverige som holder til på Gotland har hatt kanonlag etter kanonlag, men aldri fått til å rykke opp til den øverste serien.  Etter seieren ikveld så har de vunnet oppryks serien mot Team Thoren gruppen med 3-1 i kamper.

Det var imidlertid Thorengruppen som startet kvalifiseringsspillet best, og Umeålaget vant overbevisende med 9-5 i første kamp. Det andre spillet vant Visby hjemme foran 1398 fanatiske hjemmefans som jublet høyt da Markus Jovic satte det avgjørende 6-5 målet. I den tredje kampen var Visby 5-1 foran, men Visby snudde til 5 til 5 med et minutt å spille. Kampens store spiller ble Bolin som gjorde Visby sine tre siste mål i ordinær tid før han også satte Visby sin siste straffe.

I den siste kampen var det arrangert for en fest på ICA Maxi Arena, og det ble en fest. Med 2-1 i kamper hadde Visby sjansen til å vinne SSL-kvalifiseringen mot Team Thorengruppen hjemme onsdag kveld. Gjestene fikk en fin start med 2-4 ledelse i begynnelsen av andre periode, men hjemmelaget tok tilbake initiativet og da knapt 10 minutter var igjen av 3 periode var stillingen 5-5.

Tommy Bolin satte 6-5, assist Daniel Gonzalez Palm. Den samme Gonzalez Palm spilte frem den tidligere AIK spilleren Wilmer Viinamäki til 7-5 og da hadde en håpet. Thorengruppen redusert til 7-6 men kom ikke nærmere.