Vinst i comebacken!

Jan Frode Snellingen och Tunet spelade på söndagen match mot Sandnes i Hanahallen.

Tunet vinner matchen med 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Första perioden så går Tunet ut i hundra och sätter en stor press mot Sandnesmålet, men det är Sandnes som gör 1-0 på sin första kontring ca 5 minuter ut i matchen, det är Niklas Karlsson som smäller in 1-0.

Tunet kvitterar tre minuter senare i 5 mot 4. Rognlien snyggt framspelad av Mossin.

Bara 30 sekunder senare så är det Tunet som tar ledningen 2-1 Axel Wallin, åter igen assisten från Mossin.

Med 26 sekunder kvar av första så åker en Sandnes spelare ut 2 minuter, men det blir inga fler mål i första och ställning är 1-2.

Skottstatistiken i första 9-18 till Tunet.

Andra perioden och Tunet börjar med power play, men Vervik håller kvar Sandnes i kampen.

Halvvägs ut i andra perioden börjar det hetta till i Hanahallen, Sandnes tycker domarna är emot dom på allt och i frustrationen så drar man på sig ytterligare en utvisning, inte heller denna gången lyckas Tunet överlista Vervik.

Sandnes blir fulltaligt och går direkt i kontring, 3 mot 1 och inga problem att trycka in 2-2.

Matchen står nu och väger, då drar ytterligare en Sandnes spelare på sig en utvisning, denna gången så tar Axel Wallin saken i egna händer och bågar in 2-3, assisten åter igen från Mossin.

En minut senare så åker Sandnes ut igen, denna gången är det Sola som åker ut för dytt, denna är riktigt billig och Sandnesbänken är helt tokig. Det skiter Axel Wallin i, han gör precis som han gjorde i det förra poweplayet, han bågar in 2-4.

Tiden 38:57 åker Tunet på sin första och enda utvisning, denna är lika billig som den som Sola åkte ut för så då är det lika. Det är Normann som får två minuter för slag. Mål här och Sandnes är med i kampen igen. Man skapar och någon riktigt farlig chans men lyckas inte sätta dit den. Signalen ljuder och ställningen är 2-4 inför den sista perioden.

Skottstatistik andra perioden 14-10 till Sandnes.

Tredje perioden och Sandnes startar med 57 sekunders pp, man skapar ett par chanser men inga mål.

Sandnes lägger sig konstigt nog i lågt försvara efter detta och låter Tunet styra matchen som de vill, man går nästan inte ens upp på kontringar, 5 minuter ut i perioden så gör Mossin 5-2.

Då vaknar Sandnes, bara sekunder senare så lyckas man lite turligt få in 5-3, denna gången så är det Per Olsson som sätter den.

Resten av matchen är egentligen ganska tråkig, Tunet spelar säkert, rullar mycket boll i offensiv son fram tills sista två minuterna då Sandnes prövar sig i 6 mot 5. Tunet håller utan problem undan och vinner 5-3.

Skottstatistik sista perioden 9-12

Skottstatistik totalt 32-40.

BB Sandnes: Målvakten Trond Vervik.

BB Tunet: Axel Wallin. (3 mål)

bilden lånad av Sørvest Bandyregions sin FB sida.