VIF slo Holmlia i førstediv

VIF 13-4 Holmlia
1 Periode:

Vi starter en kamp mot et lag som vi hadde relativt god kontroll på sist, men som da var det førende laget i kampen. Lagene som møter hverandre nå er ikke i nærheten av de samme. Mange skader og noe karantener hos begge lag gjør at nye fjes får melde seg på. Holmlia åpner denne kampen klart best og VIF er på vei til å gå skikkelig opp i liminga de første 8-12 minuttene. VIF klarer å holde Holmlia unna de største sjansene og holder selvfølgelig buret rent. Litt imot spillets gang så får VIF et PP, en av flere totale hjerneblødninger hos Holmlia skaffer oss dette og det tar Luleås store sønn vare på. 1-0 til hjemmelaget. VIF tar over mer og mer etter PP og er nå det førende laget, selvom Lia er farlige på kontringene sine. Det som kun kan kalles årets store signering, Robin Stenberg herjer i kjent stil med Lia-gutta og etter et blokkert skudd styrer han enkelt inn den på volley. Før hornet lyder så skal da Holmlia meget fortjent få sin redusering gjennom Robin Johansson, men på 2-1 gir vi oss.
2 Periode:

Like før pausen ryker mellomste mann Nybø på en horribel utvisning som er en soleklar dommertabbe i mine øyne. VIF utnytter dette til det fulle, Landström er sist på nok en kule bak en forfjamset Lia-keeper. Smeller fort for Lia nå og det blir både 3 og 4-1 før Lia skjønner at kampen faktisk er igang igjen. På et frislag i god posisjon finner vel og merke mellomste Nybø veien til krysset så til de grader, men VIF øker igjen og vi tar pause på stillingen 5-2 etter en finfin scoring av Matte Sjökvist. 
3 Periode:

Siste periode får jeg ikke sett selv, men rapportene som ble innlevert via sosiale medier vitner om fullstendig kollaps hos samtlige Lia-gutter. VIF vet å utnytte dette og gir seg visst ikke før tavla viser 13-4. Forrige oppgjøre endte 6-4 favør VIF, så noe jevnere enn 13-4 må jeg si jeg forventet. Tydelig at noe må gjøres ute på holdeplassen på vei til mitt Askim. Kan være et holdningsproblem, kan være at de er få folk, ukjente årsaker for meg, men det laget de stabler på beina i dag er IKKE 13-4 dårligere enn VIF, så hva det er som foregår burde da så absolutt noen ta tak i.
Langtur for VIF neste helg til Horten for å hente 3 nye poeng. Lia har sikkert kamp de også, får håpe den ender noe bedre enn 13 i sekken og 4 i hatten…

Skrevet av Martin Helgestad

← Tunet i topp x 2 og noen lag sliter. Tunet tar kommandoen i dameeliten →