Vi analyserer lagene som spiller damesemifinale litt i dybden

Dessverre for oss som elsker denne tiden, nervene som utspiller seg, de små situasjonene som til syvende og sist kan være avgjørende. Så går de 3 første, ja du leste riktig , alle semi finalene på samme kveld. Onsdag, Fredag, Søndag. Dette var kanskje vanskelig å unngå men for oss som ikke er involvert, annet en på tribunen og av rein interesse er dette synd.

Kabalen er uansett lagt og våre 4 beste lag skal slås om å spille finale i Ekeberg hallen 9 April. Vmg har tatt en nærmere titt på lagene, plukket ut noen styrker / Svakheter og tipper utfallet.  

Tunet – Grei.

Mens Tunet kun hadde en tøff kamp mot Sveiva tok Grei en mobilisering i bunnen og slo sterkt tilbake Søndag. Dette resulterte i forsterket selvtillit , som er viktig å ta med seg inn mot Seriemesterne fra Manglerud.

TUNET

Troppen: Med Norges største tropp, til tross for flere avganger underveis, stiller dem naturlig nok sterkt i en best av 5 serie. Spesielt med tanke på hvor tett kampene kommer. De ruller stort sett på 3 rekker og drar nytte av dette når det drar seg til. Det betyr også at Hjort står på banen 2/3 av kampen, som er en klar fordel.

Keeper Duo: Maiken Ellis , Live Fosmark. Smak på de navnene, sett utenfra er det nesten hipp som happ hvem som står. De holder høy klasse begge to.

Spissegenskaper: Hjort, Lundmark, Hansen og Thorvaldsen.  Her har du spillere som kan avgjøre kamper, på forskjellige måter. Ja da, Lundmark og Thorvaldsen har mange av de samme egenskapene men det gjør de enda vanskeligere å stoppe. I tillegg har Tunet flere yngre spillere som tar nye steg, dag for dag. Rikke Solheim hadde en god helg, og kanskje vil hun stå frem litt ekstra i en av kampene.

Det er vanskelig å peke på noen klare svakheter i dette mannskapet men det er vel kanskje også svakheten. De har levert så godt gjennom hele sesongen at troen på gammel oppskrift kan henge i litt for lenge. Endringen underveis kan ta for lang tid og man satser på at det vil løsne om man maler på. Vi så det for eksempel litt i Søndagens kamp mot Sveiva. Etter en jevn 1 periode, var Tunet klart best de 2 neste. Dette viste ikke på resultatet, selv om det holdt til seier.

GREI

Parketten: Selvfølgelig en liten fordel.

Historie: Grei har hatt god tak på Tunet i semi finale seriene. De møttes både i 10/11 og 11/12 sesongen. Henholdsvis 5 og 4 kamper. Her vant de også de avgjørende kampene overbevisende (6-1, 7-0 og 8-5). Flere av dagens spillere var med på dette og selv om historie er historie, så bør det kunne brukes til noe nyttig.

Spissegenskaper: Eriksen, Liljefors, Simonsen. Dessverre for Grei er de 2 sistnevnte skadeplaget men er spillere som har det lille ekstra. Kajsa kan krige et vært forsvar ut av stilen mens Simonsen kan sette ballen i vinkelen, fra stille posisjon.

Får Grei benyttet seg av disse i alle kampene vil de bidra til jevnere serie , ellers vil mye bæres på Eriksen, Moen og Øiseth sine skuldre. Det verserer rykter om til dels misnøye med støtteapparatet , samt utviklingen til laget har kanskje ikke vært helt som forventet når stallen til slutt ble så sterk som den ble. Grei er også avhengig av at Lone Evensen finner frem egenskapene som gjorde hun til Landslagskeeper, ellers blir det ekstremt tøft.

kKan fort bli 3 strake til Tunet , men håper på flere kamper, slik at flest mulig får sett og bidratt til økonomisk gevinst til begge lagene.

1 Kamp: Onsdag 22 mars

Kamp 2. Fredag 24 Mars: 

Kamp 3. Søndag 26 Mars: 
Evt 4.kamp:

Evt 5.Kamp:

Sagene – Sveiva

Begge lag gikk på 1 tap i helgen og har vunnet sine bortekamper i serien. Alle har vært med 1 måls seier og kampene preget av få mål. Alt tyder på en jevn serie. Sagene ønsker seg til nok en finale , med bedre utfall mens Sveiva nok må ha en finale om man ikke skal se på sesongen som mislykket.

SAGENE.

Defensive: Det er ingen tvil om at Sagenes suksess er bygd på defensive verdier. Med Norges beste keeper er mye styrt til hvor skuddene skal komme fra. 31 baklengs i seriespillet gir et snitt på 2,06 pr kamp. Det er sterkt.

Bjølsenhallen: Dog har Sveiva vunnet sine 2 kamper der i år, men vil banen se lik ut når de kommer ditt til disse kampene? Det skal også nevnes at siste kampen spilte Sagene uten noen sentrale spillere og vi tror Bjølsenhallen er viktig for Sagene. Så vi anser det som en klar fordel.

Spissegenskaper: I fare for å gjenta oss selv, dette er viktig i slike kamper. Spillere som har det lille ekstra. Det har definitivt Sagene. Bakerst står en keeper som veldig ofte, nesten virker umulig å score på mens Hilma styrer veldig mye på banen.

Dette kan også være Sagene sin svakhet. Mye hviler på Hilma sine skuldre. Samtidig har hun vært småskadet og Sagene har underveis i sesongen mistet et par spillere fra 10’ern dems. De er nok avhengig av at flere står frem, Mia Østerhaug og Ida karevold er slike spillere.

 

SVEIVA

Rutine: Dette mannskapet har vært ute en vinterdag før og 1 omgangen mot Tunet viste at Nm formen kanskje er i anmarsj. Det oser rutine og vinnervilje og laget er nok ute etter å revansjere bronsemedaljen.

Publikum: Det er mange som bryr seg om dette laget. Sveiva er en klubb med mange lag, og mange som følger med. Dette bidrar til flere folk på tribunen og som følger laget i viktige kamper. Dette kan bidra til at jentene gir det lille ekstra når det trengs.

Spissegenskaper: Selvfølgelig, og her er det mange og velge mellom. Eller er det virkelig det? Laget er fult av gode spillere men ingen som stikker seg voldsomt ut. Diana er en blekere utgave enn hun var i fjor, men det er denne type spiller som må stå frem litt ekstra. Men det er kanskje også en styrke. De har mange som kan ta det på sine skuldre og behøver ikke være den samme hver kamp. Oda var god i helgen, og Berg leverer alltid når det drar seg til. Dahler blir selvfølgelig en viktig brikke og kanskje vil Gidske ha en kamp hvor alt sitter. Mulighetene er mange.

Dessverre gjelder ikke dette om noen skulle ha en dårlig dag. Til tross for mange spillere er det få med erfaring i viktige kamper. For å utvikle spillere , og klargjøre dem til større oppgaver kreves jevnlig drypp av utfordring, spesielt i tette kamper/situasjoner.  I Søndagens kamp mot Tunet gikk man ned på 9 spillere fremfor å slippe til noen av den neste generasjon. Det forteller oss at troppen er liten i forhold til hva de skal inn i.

I samsvar med overnevnte og hendelser inn mot helgen er det verdt å nevne trenerduellen. I siste serie runde kom kampen i Bjølsenhallen senere i gang enn i Rommen. Dette gjorde Sveiva usikre og brukte mye energi foran helgen på at det samme ikke skulle skje igjen. Både tid og banestørrelse var et så stort tema at det gikk ut skriv til Sagene angående dette. Rett før kampstart på Søndag tilkalte Bård dommer til seg for å dobbelt sjekke at kampen i Bjølsen hallen var i gang. Noe sier oss at frykten for Bjølsenhallen vil stjele litt energi og kanskje bidra til feil fokus?  Trenerduellen er uansett alltid viktig i jevne kamper. Sveiva stoler veldig på sine oppspill, og plan B. Det er vakkert når de lykkes, men utfordringen er at de aldri går utenfor komfortsonen og utfordrer denne stilen.

Der Sagene har latt uerfarne spillere , spille viktige kamper i det siste. Kamper de har blitt tvunget til å ta i et ekstra tak, har ikke Sveiva vært kjent for dette. Samtidig har Sagene en i overkant taktiker i Alexandersen , som garantert vet hva Sveiva kommer med men kan det bli for mye taktikk?

Mest logisk så går dette til 5 kamper , men vi tror Sagene klarer å få kampene i sitt spor og vinner 3-1 i kamper.

Kamp 1. Onsdag  22 Mars: 19.00 Bjølsenhallen

Kamp 2. Fredag 24 Mars: 18.30 Rommenhallen

Kamp 3. Søndag 26 Mars: 18.00 Bjølsenhallen

Evt.Kamp 4. Tirsdag 28 Mars: 19.00 Rommenhallen

Evt Kamp 5. Fredag 31 Mars: 18.30 Bjølsenhallen

← Sveiva og Tunet ut i 100…….. Semifinalene starter i dag →