Veien videre for innebandyen – og NBF inngår en ny avtale

Det er alltid møter under VM sluttspillene der ting blir tatt opp og stemt over. Her har dere et par forandringer og litt nye ting.

IFF General Assembly 2018 Totalt 49 IFF Medlemsforeninger deltok på den 14. IFF General Assembly (GA) 8. desember i Praha, Tsjekkia. – Den nødvendige veien videre for vekst av Floorball trenger et mer dyptgående samarbeid og koordinering av målene og strategiene. Det er viktig for bevegelsen å finne en felles oppfatning av hvordan man kan bevege seg fremover med Future of Floorball, når det gjelder spillformat og retningen hvor den skal gå, sa IFFs president, Tomas Eriksson, i åpningstalen .

Endre strukturen til fremtidige Floorball-arrangementer

IFF GA bestemte seg for at IFF skal utføre et sett med første tester med et nytt spillesystem i årene 2019 – 2020 og 2020 – 2021 i IFF Events og i andre (av de valgte medlemmene) internasjonale arrangementer. Etter dette skal floorball-fellesskapet evaluere den samlede effekten av endringene både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Medlemsforeningene kan da ta den endelige avgjørelsen om å endre fremtiden for floorball eller ikke på IFFs generalforsamling 2022. Testhendelsene skal spilles med nasjonale lag bestående av maksimalt 22 personer i lagdelegasjonen, 17 spillere og 5 lagmedlemmer. Spilletiden er 3 x 15 minutter effektiv tid, med 10 minutter pause.

De 4 store var imot

Det vil si at de 4 store landene er i mot dette. De mener det er for få spillere og for korte kamper. Sverige fikk to mann skadet i World games og spilte da med 2 rekker resten av kampene, med 1 avlaster. Det blir så intenst og dette er en idrett som blir bare raskere og raskere at en må ha de troppene de har. Ta et eksempel til, med Norge. Både Jelsnes og Falkeid var skadet før kampen mot Danmark. Falkeid skadet seg mer og måtte ut etter 2 perioder. Jelsnes som skadet seg mot Sveits måtte da inn og stå skadet de siste 20 min. Er det veien å gå?? Eller skulle Norge ha satt inn Hjemgård mellom stengene? (Ex håkkai keeper)

Euro Floorball Championships

IFFs generalforsamling godkjente IFFs sentralstyrets anbefaling om å starte prosessen med å lansere et nytt konkurranseformat, Euro Floorball Championships (EF). Det opprinnelige EF-forslaget ble mottatt av IFF CB fra Euro Floorball Tour (EFT) landene (Tsjekkia, Finland, Sverige og Sveits). Generalforsamlingen ga IFF CB oppdraget å fullføre hvordan EF skal spilles. – Forslaget er at de topp sju nasjonene fra forrige WFC og vertsnasjonen vil være kvalifisert for EF, som vil bli spilt under WFC-kvalifikasjonen og den internasjonale helgen i januar-februar, noe som betyr at disse landene er direkte kvalifisert til neste WFC, hvis de deltar i EF, informerer IFFs.

Det er da viktig for Norge å komme topp 7, eller arrangere denne turneringshelgen. Det er vel kanskje et mål å kunne arrangere en Euro Floorball Championship på agendaen. Det hadde vært en god øvelse. NBF skrev også en ny avtale med nasjonene som er fra 5-10 plass i dette VM.

← Herrenes eliteserie er i gang igjen etter VM pausen Dag 9 – VM Finalen Finland – Sverige 6-3 – Finland verdensmestere →