Veien til VM 2018 begynte denne helgen.

1 mnd til sesongstart og landslagene tar sine første skritt frem mot kommende VM i 2018. På herrelandslaget, mangler det noen fra den offisielle listen. Det er ingen overraskelse. Tex Torp og Stræte har sine grunner, andre har valgt annerledes. 1,5 år til neste VM og landslagsledelsen har ca 60+ spillere å velge imellom. De har nok en 10-15 klare allerede, det er de sist 5-6 som alltid er spennende å se hvem er.

Vikingen blir beskrevet under. Lørdagen ble det mye spill og beep. Det var hyggelig å se gutta igjen. Full pinne, med dommere. Samme individer klaget også på dommerne som tidligere sesonger. Den som bemerket seg var enkelt. Kaptein Daniel Gidske spilte som vanlig og har en herlig visjon for spillet.. Han er litt foran de i Norge på mengdetrening og en litt annen trening enn vi har i Norge. Mange av spillerne hadde ikke engang vært i hall og holdt i kølla siden mars/april. Sveiva tex har hatt 4 innetreninger i uken, i hall siden mai. Så det var litt ymse av kvalitet på spillerne. Men kult å se at de yngre hadde lagt igjen respekten i garderoben.

Beep ble tatt lørdag. Ingen passerte 16 merket etter det vi forstod. Søndagen ble resten av øvelsene gjort.

u19 hadde også sine første pass etter å ha fått plass i A VM igjen. Her hadde klubbene nominert rubb og stubb(virket det som) Det var mange. Fint å se at spiller fra mindre kjente klubber hadde møtt opp.

 

Dette er VIKINGEN:

For å kvalitetsikre og skape en internasjonal forståelse av landslagsvirksomheten i innebandy innføres Vikingen på alle våre landslag. Vi har analysert hva de nasjonene som presterer best gjør, og sammenligner det med hva vi gjennomfører og ikke. Gjennom analyser og sammenlignbare data fra våre konkurrenter har testing av utøvere blitt et av flere tiltak vi må sette i system.

Vikingen tar for seg en av de fire grunnleggende ferdighetene – den fysiske kapasiteten til utøveren. Hensikten med Vikingen er å evaluere de fysiske ferdighetene en utøver trenger for å prestere på internasjonalt toppnivå i innebandy.

Andre viktige momenter med gjennomføringen av Vikingen:
– Den skal bære preg av en konkurranse.
– Prestisje å være best trent.
– Sette fokus på generell allsidig grunntrening for utøvere.
– Skape motivasjon for trening.
– Muliggjøre feedback for lengre og kortsiktige mål.
– Historikk i form av rekorder og resultater.
– På enkeltøvelser og total poengsum.
– Vi trener for å nå et mål.

Målgruppa for Vikingen er spillere tilknyttet innebandylandslagene U-19 og senior.
Vikingen tar ca 4 timer å gjennomføre, utøveren kommer ferdig oppvarmet.

Testen består av 8 øvelser, som gjennomføres i følgende rekkefølge:
– Beep-test
– Hexagonal Obstacle
– Stille lengde
– CMJ (a) spensttest
– 5 meter sprint
– 10 meter sprint
– Chins
– 90 sekunder kassehopp

For hver øvelse for også utøverne en poengsum gitt av testresultatet.
Vinner av Vikingen er den utøveren med høyest total poengsum.
Det blir kåret en Viking for hvert av de fire landslagene.

 

← VMG analyserer Kallsta open som spilles 25-27 August Paolos Corner SE03E01 – Vi er stolte medlemmer av Norges innebandyforbund, er dere?? →