Valbyshow i Gressvikhallen ledde Sveiva til seier

Tenke jeg kort skulle oppsummere det jeg selv fikk bevitne fra kommentators boksen denne aften i Gressvikhallen. Etter å ha kjørt slalåm fra Oslo ut av ringlende, saktegående kø ankommer jeg noen minutter før kampstart. For en gangs skyld etter Christian Brevik som skal styre showet i buret ved min side.

Kampen er i gang og vi har omtrent ikke begynt å snakke om kampen før Sveiva får sin omtrent første ballbesittelse og vinner et frislag i offensiv sone. Frilsaget kommer etter at Sletten den eldre jobbet som et dyr. Det kommer en lynkjapp variant og Slevikforsvaret sover. Det ar High Tower som assisterer Bakke og det står 0-1 på tavla etter kun 01:11.

Det er Sveiva som er litt bedre i denne perioden selv om begge lag sliter med spillet, det er mye feilpass frem og tilbake. Etter ti minutter er det frislag for Slevik i Sveiva sitt hjørne, Åhlberg får ballen fra Stræte fortsatt bak mål, men på en eller annen måte kommer han seg rundt målet, går opp i slottet og dunker inn ballen i første kryss. En relativt svak innsats av sveivaforsvar og keeper må jeg si. Spillet fortsetter i være jevnt men Sveiva er fortsatt bedre, og med 11 sekunder igjen er det Brage som står på riktig plass og setter 1-2 assistert av lagets kaptein. Det skal nevnes at Brage nesten på egen hånd bare noen sekunder før satte lednings målet med hjelp av noen lekre dragninger.

I periode to er det helt annerledes igjen, Slevik kjører med superrekka, dvs Hjort sammen med Åhlberg og Stræte. Dem får mye spilletid og dem kommer mer og mer tilbake inn i kampen. Etter ca 7 minutter har dem et veldig trykk og Sveiva kommer etter, Både Brage og Sletten junior drar på seg tominuttere i denne sekvensen og Slevik skal spille fem mot tre i to minutter.

Sveiva jobber ekstremt bra og dekker nesten alt av skudd. Målet som kommer er nok for at man sover litt i Sveiva forsvaret. Slevik har nemmelig byttet tre spillere og man står bare igjen med Stræte på ball og hjort i slott. Stræte slår til Hjort som setter ballen i åpent mål, her burde Sveiva vært mer våkne siden man faktisk var en mann mer i forsvaret på denne tiden.

Slevik fortsetter å sette press men dem spiller alt for mye tvers over pasninger og de få gangene som Østergren er ute å sklir på isen så oppdager man ikke dette uten slår heller en diagonalpasning til som snappes opp av en Sveiva spiller. Perioden ender slit og vi har da 2-2.

Tredje periode starter ikke med et brak men med tre. I løpet av ett minutt og 24 sekunder så setter Sveiva tre mål. Det er Sindre x2 og Valbye. Etter de tre målene får vi et keeperbytte i Slevikstallen og Vegard Tvete kommer in i mål (han spiller briljant kampen ut bare for å ha det sagt) I denne perioden er nettopp denne Valby en gigant. Han vinner alle 50/50 dueller, han vinner 10/90 duellene mot 3 slevikspillere, ja han er en gud. Så god har jeg ikke sett ham på lenge.

Slevik lar sin superrekke få mye spilletid men Sveiva har funnet ut hvordan dem skal gjøre nå og matcher opp med gode forsvarsspillere og det blir liksom aldri farlig. Slevik får et PP til da Sindre er ute å hogger litt ved, Stræte finner Thomas i midten og vi håper på spenning mot slutten, da er det nøyaktig seks minutter igjen av kampen.

Sveiva kommer på kontringer og fyrer av en hel del skudd mot Tvete, men her tar det fullstendig stopp, han skal ikke ha noen baller inn bak seg i dag sier han.

Slevik tar TO med ca 2:30 igjen av kampen. Kort tid etter dette tar man keeper og man prøver seg. Men sveiva har murt opp bra rundt mål og det er ikke mange av skuddene som når frem til keeper. De få skuddene som kommer frem blir fanget opp uten problem.

Det blir ingen flere mål og Sveiva vinner fullt fortjent denne første kampen. Jeg ser bort mot Sveiva benken og Brenner står med løkringer større enn sol roser, Jenny hyper ventilerer og Ekestubbe bare smiler. Det har vært tøft på siden også i denne kampen. På Slevik siden samles man i et hjørne og jeg tror man bare vil glemme det som skjedd.

Bra underholdning de siste 40 minuttene, for å ikke snakke om de første tre i siste perioden. Neste kamp spilles i morgen kl 19:00 i Rommenhallen.

Vil dere se kampen som ble spilt i dag kan dere gjøre det her 

 

I den andre kampen som ble spilt i Sarpsborg vant Greåker med 2-8 på bortebane og har nå tre matchballer foran seg. 

 

 

 

← Semifinale to mellom Sveiva – Slevik spilles i kveld Falun kvitterte til 1-1 i kamper. →