U19 gutta i vinden – 2 overganger og en draftpick

Den sist uken så har det skjedd mye på få dager. Endelig så kom våren, 17 mai med russetid. Samtidig så fikk vi en eksplosjon med unge norske spillere som er i vinden.

Kämpe leiren har virkelig stått på

Vi har to svensk norske bois i Nor92 som brukte våren/ sommeren ifjor på å prøvetrene med diverse klubber i Sverige. En får ikke mer oppmerksomhet enn hva en lager selv. Det å være med på jact talentleir bli tatt ut på det svenske u19 landslaget gir deg mye oppmerksomhet. Det var derfor en ganske stor overraskelse at Philip Kämpe skrev under hos Nor. Men med all oppmerksomheten fra Sverige så er det liten tvil om at det står noen setninger i kontrakten at muligheten for å gå om det rette tilbudet kommer. Nå ble det igår klart at lillebror Sebastian Kämpe som dro først. Strängnäs IBK nr 4 i Allsvenskan Norra er ingen hvem som helst klubb. En stall som inneholdt Adam Nilsson eks Växjö IBK og det er mange talenter som har fått sin innebandy ABC i klubben. To kjente fjes er Omar och Ahmad Aldeeb som til daglig spiller i Falun. Det morsomme er at neste sesong så vil Sebastian møte en annen kjenning.

Morsomt å se at de to som pådro seg suspensjoner i u19 VM spiller i allsvenskan kommende sesong.

Garcia and family

Fellesnevneren for disse to spillerne som møtes kommende sesong. Sebastian Kämpe og Lukas Garcia er at de har vist seg frem for klubber i Sverige. Det er utrolig viktig at skal en opp og frem i innebandy verden så er en nødt til å kunne få trent med klubber rundt om. Det er også fantastisk av klubber som Storvreta og Pixbo å la unge talenter få slippe til. Nå skal Lukas representere Partille Wizards en klubb som så dagens lys i 1988. En klubb som ligger rett utenfor Göteborg og som sist sesong kom på 4 plass i Allsvenskan Södra. Det blir interessante kamper mellom disse to lagene.

Morsomt å se at de to som pådro seg suspensjoner i u19 VM spiller i allsvenskan kommende sesong.

Serieinndeling Sverige – SE HER

Det finske transfersystemet

Et draftsystem ala NHL ble godtkjent av det finske forbundet for noen år tilbake. (kun for menn frem til neste sesong) Er spillerne min 18 år gamle kan de de bli draftet. Spillerne må kontaktes og få godkjennelse for å at det skal godkjennes av det finske forbundet. Det har blitt sett på med interessante øyne. De finske lagene velger spillere og kontakter spillere rundt om i verden selv om de har kontrakt med andre klubber og kan drafte disse spillerne. De sikrer seg at den og den spilleren og om de vil spille i Finland kan de kun spille for draftet klubb. Blir spennende om vi ser en Peter Forsberg + 3 spillere for en Eric Lindros type transfer i fremtiden. (En av de mest kjente transfer i NHL historien)
Hvordan IFF har gitt en slik tillatelse som går over alle nasjonale regler er overraskende. Gleder meg til å se hva det vil si for overganger internationalt om noen år. Spennende tider med andre ord. Finnene prøver å hype et produkt til å være den største ligen i verden. Men det er den desverre ikke.

Laget som er nyopprykket velger først, mesterne sist

PICK ORDER:

1. round:

1. FBC Turku: Krisjanis Tiltins, Latvia2. EräViikingit: Simon Stransky, Tjekkia


3. Jymy: Martin Hanousek, Tjekkia


4. LASB: Oskars Tutans, Latvia


5. OLS: Yannic Fitzi, Sveits


6. Indians: Lukas Puncochar, Tjekkia


7. SPV: Gabriel Kohonen, Sverige


8. Classic: Adam Hemerka, Tjekkia


9. Happee: Sakarias Ulriksson, Sverige


10. Oilers: Filip Forman, Tjekkia


11. Nokian KrP: Matej Havlas, Tjekkia


12. TPS: Arvid Äse, Sverige

2. round:

13. FBC Turku: Edijs Senbergs, Latvia


14. EräViikingit: Matej Penicka, Tjekkia


15. Jymy: Ferdinand Ondruschka, Tyskland


16. LASB: Pascal Schmuki, Sveits


17. OLS: Pablo Mariotti, Sveits


18. Indians: Jakub Bursik, Tjekkia


19. SPV: Klavs Araks, Latvia


20. Classic: Filip Langer, Tjekkia


21. Happee: Noel Seiler, Sveits


22. Oilers: Jakob Heins, Tyskland


23. Nokian KrP: Tomas Jurco, Tjekkia


24. TPS: Willy Sedin, Sverige

3. round:25. FBC Turku: Ricards Riba, Latvia


26. EräViikingit: Ernest Ronis, Latvia


27. Jymy: Ondrej Papousek, Tjekkia


28. LASB: Elia Seiler, Sveits


29. OLS: Tinius Waerstadt, Norge


30. Indians: Matiss Morozovs, Latvia


31. SPV: Daniel Chatrny, Tjekkia


32. Classic: Kim Varga, Filippinene


33. Happee: Tomas Kvasnica, Slovakia


34. Oilers: Ondrej Zlesak, Tjekkia


35. Nokian KrP: Edwin Perry, Australia


36. TPS: Kevi9s Smits, Latvia

Tinius Wærstad Tunet IBK

Tinius satte ny rekord i VM for U19 menn med 15 assist totalt (3+15)En spiller Tunet vil få glede av i noen år før han kanskje tar steget ut i innebandyverden. Ble valgt i 3 draftrunde. Så det blir spennende om vi ser en nordmann i den finske ligaen.

Bilder fra IFF

← Birgitte Lersbryggen er med i Mesternes Mester Svenskene tok VM- i alle 4 klassene – hviler de på laubærne? Norge satser også… →