Tvinges til å spille den siste runde.

I Norge har vi Norges idrettsforbund stengt alle haller og all idrett er stanset. PL, Serie A, Bundesliga, La Liga etc er stanset. I Sverige tvinges SSL lagene å spille den siste serierunden. Dalen tvinges til å reise med fly 110 mil ned til Helsingborg for å spille den siste kampen mot Helsingborg.

Må spille den siste runden

Kl 08.30 idag tidlig tok Dalen IBK fly ned til Helsingborg for å spille den siste kampen i SSL.
Ingen spiller vil egentlig spille denne kampen, de vil rett og slett ikke dra ned til Helsingbor, men de må.
Forbundet er klare på sitt krav om spill.

Frustrasjon

Hele idrettsverden stenger ned, men det svenske innebandyforbundet har besluttet at alle grunnserier skal spilles ferdig.
Herreseriene avslutter idag, damene kommende weekend. Det som er klart er at kamper som ikke har noen påvirkning på
serietabellen kan kuttes om det gis tillatelse.

Får ingen svar

Det betyr at det spilles 4 kamper i den siste omgangen av herrenes SSL. For Dalens motstander Helsingborg kan den siste omgangen avgjøre om de kommer til sluttspill. Dette er imot Foreningen SSL sitt ønske. De kom med et innspill til forbundet om å pause seriene til de vet noe mer. Innebandyforbundet hadde et møte igår kl 10.00. Etter møtet gav forbundet at deres avgjørelse står. Alle kamper skal gjennomføres Det står klart og tydelig. Svenske innebandyforbundets styret har besluttet at helgens kamper i forbundsseriene skal spilles og at de man på lørdag skal finne en videre plan med Föreningen Svenska Superligaen. Det viser at det er viktig med en eliteforening som fremmer klubbenes syn. Hva som skjer videre er helt oppe i det blå skal vi tro Dalens trener Urban Karlsson.

(Bilde fra en tidligere kamp mot Pixbo i Mölnlycke)

Litt for sent for Dalen

Det er litt for sent for blandt annet Dalen. Møtet burde helt klart ha blitt holdt igår kveld. Dalen er på vei ned til Helsingborg. Foreningen har en kostnad på 80.000svkr og det utsetter spillere og ledere for en unødig risiko, mend tanke på all informasjon vi sitter med fra Italia, Norge etc.

Ingen ville dra

Det var ingen spillere som ville dra. Det føltes helt feil å dra ned til Helsingborg og spille kampen for tomme tribuner.
Spørsmålet om det kanskje ville vært best å streike var ikke et alternativ. En mister plassen i serien og blir nedflyttet om en ikke møter opp til kamp. Der er reglene ganske klare.

Spørsmålene om damenes kamper kommende helg vil også bli behandlet forløpende.

Dette skriver forbundet

Dette skriver forbundet på deres side innebandy.se

Svenska Innebandyförbundets förbundsstyrelse har beslutat att helgens matcher i förbundsserierna ska fullföljas och att man under lördagen i samtal med Föreningen Svenska Superligan ska hitta en gemensam väg framåt.
De matcher som inte är av sportslig betydelse kan ställas in. Av de 80 förbundsseriematcherna i helgen har i skrivande stund 44 matcher ställts in.

Generell informasjon i Sverige

I Sverige er det over 900 som har blitt smittet av Corona Viruset. Pr kl 13.00 lørdag så er det to mennesker som har gått bort pga viruset.

Dette må jeg si var en overraskende vending på noe som faktisk er farlig. Her kunne det svenske innebandyforbundet ha kommet med bedre løsninger og løsninger basert på hva som skjer over alt i verden.

Kampene skal gå som vanlig inntill annen informasjon kommer.

← Paolos Corner S05E03 – Viktige avgjørelser og forhastede avgjørelser? Sesongen er over for alle innebandyspillere →