Tunet spiste haifinnsuppe til søndagsmiddag

Tunet – Sarpsborg 12-3 (5-0, 5-0, 2-3)

Tunet kom till kampen med en skön och orättvis seger i ryggen, 12-11 mot Grei förra helgen satt fortfarande på hinnorna en skön seger men en urusel match och det var blandade känslor inför matchen. Fokus hela veckan har legat på försvar och ytterligare försvar. Det visade sig från första stund att det hade satt sig ganska bra och Tunet kunde ganska enkelt gå till första vilan med 5-0. Andra perioden var lika lätt den, 5-0 och Sarpsborg hade inte ett dugg att sätta emot. I mitten på andra perioden så går Tunet sakta men säkert upp på tre femmor och detta märktes tydligt i tredje då tempot sjunker markant. Med en ledning 10-0 efter två perioder så är det många (speciellt i andra femman) som hellre vill spela anfallsinnebandy än vinna med 10-0, Sarpsborg får till en kontring och gör 10-1 när det är ca 10 min kvar av matchen. Resten är bara en tråkig transportsträcka mot slutsignalen. Bäst i Tunet var förstakedjan som vinner matchen med 10-0 medan andrafemman skapar massor med chanser utan att riktigt sätta dit bollen. Bäst i Sarpsborg målvakten Markus Jelsnes (iallafall mot Tunets andrafemma) och Patrick Hjemgård fick pris som banens beste så han var tydligen också bra.

← Gif og Nor 92 tilbake der det startet To kamper i herrenes eliteserie denne tirsdagen →