Tunet slog Fredrikstad.

Tunet IBK – Fredrikstad IBK 10-7 (1-1, 5-3, 4-3)

Tunet tog på torsdagen emot Fredrikstad, andra träningsmatchen på två dagar för Tunet och sista matchen inför seriestarten nästa helg.

Första perioden:
Tunet ser till början ointresserade ut och verkar inte ha lust att spela någon match, man har ett slarvigt passningspel och lågt tempo i allt man gör, Fredrikstad ligger med 5 spelare i egen box och koncentrerar sig mest på att inte släppa in mål, får till ett par kontringar som inte ger någonting.
Tunet tar ledningen med 1-0 och det sur ut som att dom tror att det kommer att gå av sig själv, men Fredrikstad höjer sig lite samtidigt som Tunet går ner på tempot. Fredrikstad klarar att få till ett 1-1 mål innan perioden är slut. Skottstatistiken efter första perioden 8-3 till Tunet.

Andra perioden:
Tunet startar andra perioden mycket bättre och redan efter 1-2 minuter så har man en ledning med 3-1.
Fredrikstad tar en time out och man får stoppat blödningen.
Fredrikstad försöker spela lite aggressivare, man får också till ett 3-2 mål.
Tunet går på mycket folk och har svårt att hålla tempot uppe mot ett defensivt Fredrikstad. Men det dröjer inte länge förens 4-2 sitter (Rognlien som sätter sitt 3:e mål för kvällen) Tunet går upp i ett par måls ledning och man får en känsla av att Tunet tror att detta är avgjort, men annat vill Fredrikstad som sätter ett par enkla mål innan andra perioden är färdig. Andra perioden slutar 5-3 till hemmalaget och ställningen är 6-4 efter två perioder. Skottstatistiken i andra perioden är 13-10.

Tredje perioden:
Är ganska lik den andra perioden, hemmalaget kör på, det är Fredrikstads målvakt som håller bortalaget kvar i matchen, men det rullar ändå in ett par mål och Tunet avgör matchen ganska snabbt i tredje perioden då man går upp i en 9-4 ledning, och precis som i andra så går tempot ner rejält efter ca 14-15 minuter o
I och med det så lyckas Fredrikstad få till ett par tröstmål, man kommer faktiskt så nära som 9-7 innan Tunet sätter sista målet 10-7. Tredje perioden slutar 4-3 till dom lila/gula.
Skottstatistiken i tredje perioden är 15-8 och totalt 36-21.

Bäste poängplockare i Tunet var Sindre Bjerknes med 4 poäng.