Tunet – Sarp sett fra mitt perspektiv

Det er alltid noe spesielt med Høyenhallen når det vankes sluttspill. Man vet at man må være der nesten en time før kamp om man vi noe av selve kampen og ikke baksiden av en basketkurv. Man vet at går du lenger inn en halve banen strekker seg vil du ikke rekke å kjøpe vaffel med Pepsi i de ti minuttene pausen varer mellom perioden. Du vet at den eneste ”heie sangen” du kommer til å høre er ”Tunet, Tunet, TUNET”.

Jeg har selvfølgelig planlagt godt for å komme tids nok, men når man skal ha med seg mannskap i bilen blir man alt som oftest forsinket. Heldigvis finner vi noen ståplasser lengst inn i hjørnet under et par ivrige sarpsupportere, dette er da 45 minutter før kampstart.

Perioden starer med at Mossin vinner tekningen ok kampen er i gang. Tunet spiller ballen rundt å rundt i 43 sekunder før man bytter rekke. Sarp får så ballen en stund men det skjer ikke mye og ikke lenge etter er Tunet sin førsterekke på banen igjen. Plutselig fra ingenting egentlig drar Ole Mossin på et skudd fra ca 10 meter. Det er ingen foran mål så keeper har klar sikt, men ballen sitter limt i krysset. 1-0 på tavla etter ca 2 minutter.

Det er generelt lavt tempo i kampen per nå og det skjer ikke så mye. Tunet går på to rekker med noen støttebytt, Sarp ruller på tre. Rett før vi passerer 10 minutter kommer en lompe sigenes ner mot Tunet sitt mål. Soini når limer ikke ballen og den spretter ut igjen, der står Sarp kaptein Hjemgård og utligningen er et faktum.

Så er det Wallin sin tur, klokken har passert 13 minutter når han buer inn et dragskudd, Hoff Karlsen melder dommer at han skal ha assist noe han også får, burde vel vært bot på det spør du meg.

Det har ikke vært så mye å se av Gjødalstuen i starten av kampen men mot slutten av første periode er han ferdig oppvarmet, først setter han et hardt skudd i tverrligger, i neste bytt blir Sarp tildømt straffe da Soini flytter målburen når et skudd fyres av. Han gjør absolutt ingen feil på straffen og kampen er utlignet etter ca 17 minutter.

Det skal ikke gå lenge før straffen kompenseres, Martin Bjerkelund bryter seg løs og får et slag rett før han skal sentre (alle vet at han ikke skyter). Kjellemar går frem men denne gang overlister han ikke Pels som redder ballen i det han sitter på rumpa med alle sine lemmer rett ut. Hadde Kjelle hatt litt is i magen kunne han bare gått forbi keeper her.

Men i PP setter Tunet opp tempo veldig og det er Mossin som er sist på ballen når Tunet tar ledelsen igjen. Sarp trykker på litt de siste minuttene og Tunet sin keeper gjør et par kvalifiserte redninger. Plutselig går Kjellemar i bakken, han blir forbannet på Hjemgård. Hjemgård er forbannet på Kjellemar som gikk i bakken så lett. Roy blåser ekstra hardt i sin fløyte og spillerne løper tilslutt tilbake til lagets respektive avbytterbenker. Perioden er straks over og Tunet har fyrt av 18 skudd mens sarp bare fikk av gårde 9.

En kort oppsummering vil si at Tunet nok hadde overtaket her i en småkjedeligperiode med lavere tempo enn vanlig.

Andre periode starter og begge lag har satt opp tempo. Hjemgård er litt overtent og i en duell slenger han ut beinet og dommer må blåse utvisning. Tunet er bra i PP og etter ca 50 sekunder drar Kjelle til med et dragskudd. Pels rekker ikke så ballen før den treffer krysset. (se målet)

Tunet spiller nesten bare på to rekker men Sarp spiller fortsatt en del på tre. Det skal ta hele 9 minutter etter Tunet sitt 4-2 mål før neste mål kommer. Denne gang er det Hamrin for Sarpsborg som slår en magisk pasning gjennom hele Tunet forsvaret, Gjødalstuen kan enkelt rulle ballen i et åpent mål.

Vi har da 4-3 etter litt mer enn halve kampen. Neste store sjanse kommer når Odne Øvereng får ballen i Tunet sitt hjørne.Han ser at Keeper er litt langt ute og prøver seg på kjøkkenveien. Han er vel så nærme han kan komme men i stedet for mål treffer han stolpen. Kampen har nå vært i gang i 34 min.

Sarp går også dem ned på spillere nå og det er nok det som gjør at kampen har et høyere tempo nå enn i første.

Med minuttet igjen av perioden får Østerås på Sarp en bra sidledspasning, han skyter på direkten men skuddet blir ikke særlig bra. Derimot blir skuddforsøket en utmerket pasning og ved borte stang står Øvereng helt alene, han setter frem kølla og vipps så var kampen utlignet. Det siste spilleminuttet byr ikke på noe mer som er verdt å skrible om.

Denne andre perioden i kampen går til Sarpsborg som har farligere sjanser og som gjør flere mål enn tunet. Skuddmessig vinner også bortelaget da skuddene ender 9-14.

Tredje perioden skal spilles og som i starten av andre er det full pupp med en gang. Det er Sarp sin andrerekke som i sitt første bytte denne kampen kommer opp langs venstrekantet. Styrmann Øvereng med ball slår en hard pasning langs bakken mot en medspiller. Ballen ser ut å treffe en Tunetfot før den ender opp bak Soini i mål. Sarp altså i ledelsen for første gang i kampen. 4-5 med 18 minutter igjen å spille av denne perioden.

Sarp har det meste i starten av denne perioden og etter fem spilte minutter ser dem mye bedre ut. Vi har ventet ganske lenge nå på akkurat det som skjer etter 47 spilte minutter. Radarparet Ole og Ole gjør det dem gjort så mange ganger før, Mossin litt bakover inn i slottet, Skau Jansson skudd i mål, 5-5 er et faktum.

Tjue sekunder senere ryker Wallin på to min for obstruksjon. Sarp skal spille PP. Om dere husker det så nevnte jeg i starten av vi sto under noen ivrige sarpsupportere. Dem blir nesten nervøse når Sarp skal spille en man mer for dem er, ”så j*vla dårlige i pp”. Det skjer heller ikke mye positivt i dette PP til sarp selv om man spiller med ti forskjellige mann. To minutter passerer fort og wallin skal tilbake i spill.

Sarp er fortsatt litt heitere og det får vi se når det har blitt spilt 55 minutter. Samuel Magnusson havner i en 50/50 situasjon mot to Tunet spillere i det en ball sprett mot Tunet sin banehalvdel. Jeg skjønner ikke hvordan han klarer det da han ikke er særlig rask heller, men han kommer seg i mellom begge spillere, finter ner Soini i brygge og legger ballen i en åpen bur. Sarp da enda en gang i ledelsen.

Med 2:32 igjen av kampen tar Tunet TO.

Man gjør om på rekkene men har fortsatt keeper i mål når man atter igjen går på banen. Man har satt ned Wallin på backen i førsterekka sammen med Kjellemar og det er ganske tydelig at Trond ønsker skudd mot mål. På tiden 58:27 får han som han vil. Fra egen blå skrur Kjellemar inn et dragskudd rundt både sarpbacker og keeper. Kampen går mot sudden death.

Det skjer ikke mye mer før kampen blåses av og lagene får to minutter pause. Enda en gang synes jeg at Sarp gjør en bedre periode enn Tunet.

Det skal spilles ti minutters sudden, om ingen av lagene gjør mål blir det straffer.

Det tar bare 30 sekunder før kampen er over. Hjemgård vinner en duell langs vant og vandrer inn mot mål. Han er iskall når han nærmer seg og drar ballen litt inn mot midten for å skaffe seg mer vinkel. Han skyter og ballen går via keeper sitt bein og opp i nett taket. På filmen ser vi at både løper og bekk er litt passive, noe som gjør at Patrick får denne sjansen.

Sarpsborgs kaptein vinner kampen for laget og vi skal spille den femte og avgjørende kampen i Skjeberghallen kl 14:00 i morgen.

Jeg synes at Sarpsborg vinner denne kampen fortjent selv om det var veldig jevnt målmessig. Det at man har Pels i mål gjør veldig mye. Ikke det at han gjør super redninger hele tiden, men det at han hele tiden er på riktig sted, vinner omtrent alle returer og kaster seg ut å fanger baller andre keepere hadde latt gå ned bak mål eller lignende. Han gjør det lett for sine backer.

← Sarpsborg til semifinale, den femte kampen fra Lasses perspektiv Innebandyfredag i Oslo og Sandnes →