Tunet og sagene imponerer!

BLE SAGENE I DET HELE TATT SVETTE?

Underkant av 100 tilskuere valgte Rommenhallen, mens 112 så oppgjøret på Ammerud.

Sveiva kommer som vanlig best i gang , men Sagene utlignet relativt raskt. Kampen har et lavere tempo enn Onsdagens kamp, og Sagene har et par store muligheter. Sveiva er tydelig ute etter å stoppe Hilma og til tider driver dem kvinne til kvinne oppdekning på henne. Dette fører til store rom for de andre Sagene spillerne, som de kansje ikke utnytter maksimalt. De skaper allikevel et par gode muligheter. Til tross for dette går Sveiva opp i 2-1 ledelse ved Alolphson. Skudd fra høyre kant og den kan nesten virke som Thea tror den går utenfor målet.

Kampen på Ammerud startet halvtime senere og her går Tunet rett ut av startblokken. Riktig nok er det en litt tilfeldig ledelse, men etter kun 3 minutter tyder det litt på hvordan denne kvelden skal utvikle seg. Tilbake i Rommenhallen setter Hilma inn 2-2. Egentlig et fint angrep hvor Sagene får skyte fra flere posisjoner. Sveiva jentene forsvarer seg bra. Til slutt ender den hos Hilma på høyre side som legger den klokkeklart i motsatt vinkel. Vi nevnte at Lene Moen var viktig for Grei , dessverre for blå trøyene går hun av banen etter noen få minutters spill og før man vet ord av det leder Tunet 3-0. Grei bytter keeper og litt senere står det 5-0, Kajsa har også kastet inn håndkle. Det er egentlig ikke så mye mer å si om den kampen enn at den ender 2-9 og Grei får heldigvis inn noen trøstemål i siste periode.

I Rommenhallen senker Sveiva seg dessverre enda et hakk. Sagene får stå relativt rolig , og jo lenger ut i kampen man kommer. Jo mer får de stå stille og bryte ballen. Ja da, de skal ha all honnør for at de står riktig MEN man må forvente mer av et topplag som Sveiva. 2-3 står det fortjent til pause.
3 omgang begynner, og før kaffen har blitt lunken eller vaffelen oppspist. Står det 2-4. Sveiva står bak Thea sitt mål og kaster den inn foran. Der står det ingen, Sagene kommer på overgang, Oda jogger hjem, mål. Nytt feilpass, Simone har ingen å spille på, og får svi for det. 2-5. Faktisk blir det 2-6 også, men man sitter og lurer. Er Sagene i det hele tatt slitne. Enklere ledelse er det lenge siden man har sett i toppmatch. Sveiva skyter i Sagene spillere og enkelte ganger får man lempet inn på mål. Dette fører ofte til 3-4 skudd i samme angrep men blir allikevel aldri farlig. Sagt på en annen måte. Ja de får et mål på det, men samtidig gir de motstanderne fryktelig mange muligheter på overganger. Sagene har en klar taktikk og bruke tid. Når de vinner ballen vender de ofte hjemover, tydelig lite skremt av Sveiva sitt forsøk på høye press. Eller var det et forsøk, vi er usikre.
Sagene tar en T.O etter baklengsmålet. Det ble litt av den enkle sorten. Sveiva får stå alene i slott , det liker man dårlig. Sveiva får heller ikke samme mulighet senere , så T.O fungerte. Muligheter fikk laget fra Stovner riktig nok, det kunne virke som Pipe blåserne var litt blendet av Sveiva sin historikk og gjorde sitt beste for å hjelpe dem i denne perioden. Sveiva får blant annet tildelt et tvilsomt overtall , greit nok. Her har vi matchens høydepunkt og beskrivende for forestillingen vi var vitne til. Julie står med ballen på kontoret sitt, leter etter åpning eller bevegelse. På banen står 8 andre spillere helt stille. Julie sliper tak på kølla med ene hånden. Strekker ut den andre, og man kunne nesten høre henne tenke.

Hva skjer

Hvor er bevegelsen.

For de nøytrale som valgte Rommen som arena gikk de nok på en blemme, Tunet vartet opp med god rull, og fint tempo noen km bortenfor. Grei var aldri med i kampen og Manglerud laget viser at de har noen ekstra gir. Rikke får satt 3 nye mål, imponerende av ung jenta.

I Rommen er vi spente på hva som blir sagt for å bygge opp Sveiva jentene. Vi anbefaler ikke lesing av vårt referat, og tror, det må STORE forandringer til for de røde om Sveiva toget skal på skinner igjen. For i dag kjørte dem Duplo tog. For Sagene jentene, så gjelder det bare å vurdere.

Skal jeg vaske trøyen får Søndag…..

← Slaget om finaleplassen fortsetter denne gangen i Kringsjåhallen Tunet kvitterer i sudden mot Slevik →