Tsjekkia ble for tøft for Norge

Eventyret skal starte og vi har dekket opp med popcorn og øl til kampen. At TV2 sportskanalen med Jørgen Klem i tet nå viser dette er jo et veldig fremskritt for innebandyn i Norge. Kronberg er dessverre ikke med i dag da han er hjemme med familien. Forhåpentlig hvis kommer han til siste gruppespillskampen mot Latvia.

Første periode starter og vi konstaterer et Norge som står tett og jobber hardt i en boks. Man går sjeldent over midtbanen og ballfører i Tsjekkia blir ikke satt press på. Norge går ut med tre rekker noe som jeg tror er helt nødvendig om man skal orke en hel kamp. Førsterekka med Gidske, Øistad, Stræte, Torp og Sindre. Det er også denne rekka som får det tøffest i første periode. Etter 07:25 spiller Tsjekkia en ball ned i hjørnet som hentes opp og Milan Tomasik utfordrer, verken Øistad eller Stræte går ut på ham og da setter han ballen fint mellom dem i første kryss. Falkeid sitter riktig men det er et bra skudd. Neste bakover mål kommer 17:27 og denne gangen er det Stræte som ser litt mye på ball, det gjør at han kommer en sekund for sent inn irett posisjon Curnet setter 2-0. Norge har ikke mye ball denne perioden men det er ingenting man kan forvente heller. Man kommer til to skudd mot kassa og det farligste kommer fra en backhand til Marius Pedersen. I andrerekka spiller Kvisvik, Fredriksen, Lindgjerdet, Hoff og Mossin. Denne gjør det bra og man kommer på et par kontringer. Fredriksen spiller iskaldt selv under høy press og gjør en bra førsteperiode. I tredje rekka spiller Norman, Isaksen, Valbye, Pedersen og Robin. Dem gjør det også bra Marius setter fart et par ganger forover. Norman gjør en god defensiv jobb så langt. Som de ser ut hadde jeg gjerne fått en Marius i førsterekka og satt Sindre i tredje, tror det kan være en endring som gjør at rekka får litt mer fart da Sindre drar ned tempo nå.

Andre periode starter i bra tempo og etter 2 minutter har begge lag hver sin kontring som fort kunne blitt mål. Det som ikke får skje skjer da etter bare 04:50 i perioden. Andrerekka drar på seg et frislag i høyt slott og 3:e kommer inn. Det stilles ikke opp i mur uten man tar på en måte litt mann mann. Ondrusek fra Varberg setter 3-0 mellom Valbye og Pedersen opp i det bortre krysset. Det tar heller ikke en lang stund før neste mål kommer. Første rekka til Norge får opp ballen og man setter litt press, Øistad blir alene på borte stolpe og man prøver seg, Dessverre oppdager det Tsjekkiske forsvaret dette og man kommer på en kontring 3 tsjekkere mot Gidske. Han føler at han må gjøre noe og han ruser ut på Curney som spiller en lett backhand forbi og Jendrisak setter den i en nesten åpen kasse. Lindgjerdet får bra hjuling på en kontring og nå skal Norge prøse seg i PP. Ole Martrin Skau er nå inne i midten på den posisjonen han er som best på. Ellers er det Torp, Stræte, Mossin og Gidske. Overtallet starter bra men det siste minuttet får vi ikke til noe som helst. Norge får ikke til mye og etter halve kampen får Tsjekkia en straffe som man setter ganske lett gjennom Jendrisak. Norge går nå ned på to rekker. Sindre på benken i første og der har Pedersen gått inn som vi ønsket. I Andre går Valby inn på senter i stedet for Hoff Eriksen. Men så endelig får vi til et mål! Med mindre enn et minutt igjen så er det Marius som starter med å legge en god pasning i stedet for å skyte ut til Øistad som gjør en meget god jobb med sin pasning som gir Torp et åpent mål og det bommer han ikke. 5-1 er da resultatet etter to perioder. Får den intresserte så vil jeg at dere sjekker hvordan Norge sine midtløpere jobber i dette forsvarsspillet. Jeg synes Stræte ser på alt for mye ball og Tsjekkia har større muligheter mot nettopp denne rekken. Valbye og Hoff ser mer på spiller og de rekkene har litt bedre kontroll. Kan det være det at Slevik sin førsterekke er så vandt til å alltid holde på kula at dem ikke spiller så mye forsvarsspill? Vi gleder oss til tredje periode.

Det tar ikke lang tid før Tsjekkia får sin andre straffe, Valbye prøver seg på en luring men dommeren ser den. Nå går Jelsnes in i kassa! Dessverre hjelper ikke dette for Curney gjør en bra straffe og det står nå 6-1 etter 41 minutter. Begge staffene er bra men synes keeperne setter seg litt for fort ned på rumpa. Norge fortsetter på to rekker og man prøver seg litt. Man slår en lang ball på mossin om klarer å ta den ned og gi den til Lindgjerdet, han prøvser seg på et skudd men ballen ender i stedet opp hos Valby som er kjent for å ha en nese for mål, han setter den i åpen kasse. 6-2 med 17 minutter igjen av kampen. Gleden er ikke langvarig, Tsjekkia med frislag på Norge sin halvdel gjør et par løp kryss å tvers, Stræte mister sin mann, Falkeid havner nede på rumpa igjen og skuddet som kommer mitt i mål går da over skulderen på Falkeid. Enda en gang ser vi for mye på ball. Dette gjør at forsvaret blir usikre, keeper blir usikker og vi gjør da feil. Vi må stole på hverandre for at dette skal fungere tenker jeg, alle har en oppgave, følg den. Etter 9 minutter spilt av tredje periode spilles det en indianerpasning av Norge og Falkeid gjør en helt syk redning, Norge kommer på en kontring og Valby er nærme, dessverre blir det ikke mål. Med 9 minutter igjen av kampen kommer Ole Martin inn på Torp sin plass i førsterekka. Vi setter litt høyere press nå og både Marius og Ole martin gjør det veldig bra!! Så kommer også utdelingen, Marius Pedersen får muligheten og i en rask bue setter han 7-3 målet. Gidske vinner en 50/50 ball etter hardt arbeid og får assist på målet. Det ser ut som om målet til Pedersen tenner laget, nå er det Norge med frislag i offensiv sone og det er Lindgjerdet som skyter et bra skudd mot mål. Valby jobber på retur men det er den Tsjekkiske keeperen som setter den i egen kasse. Det er 7 minutter igjen av kampen og Norge ligger 3 mål bak. Nå setter Norge press med begge rekker. Norge spiller nå faktisk mye bedre enn Tsjekkia etter at man gikk opp. Fem minutter igjen og det er Norge som styrer det meste nå. Tsjekkia får tak i ballen og spiller rundt Norge som jobber hardt nå. Norge tar et Frislag og Sveen tar TO med to minutter igjen. Norge prøver seg uten keeper med to minutter igjen. Med 14 sekunder igjen setter Tsjekkia 8-4 målet i åpen kasse og kampen er avgjort.

Norge står bra i forsvar i starten men gjør det bedre når man går opp på slutten. Om årsaken til dette er at Tsjekkia allerede tror dem vunnet det kan vi ikke svare på. Når man får inn Marius som ving i første og Valby som midtløper i andre ble begge rekkene mye bedre. God coaching. Enda et spørsmål man bør stille seg er jo om det var riktig å spille så mye på to rekker. Den viktigste kampen går mot Latvia, orker man denne hvis man spiller på få spillere allerede nå? Siste perioden er uansett en opptur for Norge og man avslutter bra mot et bra lag. Bedre enn mange forventet. Marcus Lindgjerdet blir banens beste. I mine Øyne ser jeg tre stykker som går føre. Valby går inn og stenger midten, er med oppover og både gjør mål og er delaktig i et forover. Sitt første mål med seniorlandslaget i VM. Marius Pedersen som går inn og jobber meget bra, tar de riktige valgene og ser ikke ut å være stresset i det hele tatt. Han gjør også et bra mål og det er han som gjør at Torp setter sitt mål med sin gode pasning. Gidske, en gigant i forsvaret som aldri går feil og alltid vet hva som skjer uansett hvor ballen er.  En godkjent premierekamp får vi si.