Tre utklassinger i herreeliten i går

Sirkus Grei som de nå kaller seg tror vel at dem er like gode som Granlo, selv om de resultatmessig ikke kan vise til det enda. Igår kom Nor 92 på besøk og da tok de fram storslegga. De vinner med hele 12-3. 37-18 i skudd og Jatko (han den «gulliga») betaler endelig litt tilbake av den lønna han får og setter 5 kasser. Grattis Grei til deres første poeng i år. Nor 92 må dra hjem og sleike sine sår. Hadde så høye forventninger på dem i år og skjønner ikke hvorfor de ikke lykkes.

Sarpsborg – Greåker utspilte seg i Østfold onsdag kveld. Det er Sarpsborg som leder etter første periode og kampen er åpen. Så våkner Greåker og Torpern. Han setter 4 kasser selv og Greåker vinner kampen 6-13. Greåker rett bak Tunet i toppen med litt dårligere målforskjell.

I Kringskåhallen møtte Akerselva opp tidlig da Paolo byr på pastasalat. Det ser ut til å ha vært et vinnende konsept.

Kampstart kl 20:00 og begge lag kommer inn på banen. Sveiva løper inn til sin egen keepers nydelige sangstemme som sikkert mange av dere hørt nå. IKA kommer rett etter og vi er klare for kamp! Første periode gynger litt frem og tilbake og selv om IKA er helt klart best individuelt og som lag så lykkes Sveiva med noen passninger og et par skudd på mål. Ingen skjønner helt hvorfor men en av ballene ender også i mål bak keeper (er det ikke bare å ta ballen da keeper)? Etter 12 minutter er det IKA sin tur og Mattsson prøver seg på et klassiskt backhands dragskudd og den går rett i krysset! Det er utlignet og Sveiva er satt på plass. det bølger mye fem å tilbake og begge lag spiller litt hawaii. Det er ingen som kommer til de helt farglige avsluttningene. Perioden ender også 1-1.

Det drar igang med en gang akkuratt som det burde gjøre! Palving tror han spiller fotball og sparker ballen i mål men dommeren er observant nok til å dømme bort målet fra unggutten. Etter halve perioden setter Sveiva enda et mål, (er det mulig) og det gjennom Valbye, assistert Gard (som senere sier noe han vil angre på). IKA får et PP der de spiller opp Sveiva i brygge før Mads dunker inn 2-2 målet! Noen minutter senere er Skriden på riktig sted og Sveiva går opp i ledning for tredje gang. Også denne på flaks selvfølgelig. IKA spiller ballen rundt og rundt, men kommer ikke nærmere enn en stolpetreff i andre perioden.

Tredje starter med noe som ligner på VM i slag. Det «høgges» overallt fra alle kanter… Men det er Sveiva som hogger best og mr Lumberjack himself, vi snakker selvfølgelig om herr Valbye  setter sin tredje kasse for dagen.  Det ser ut som om elgjakta nettopp startet for IKA skyter på alt som rører seg, men hvorfor skyter de ikke bare på mål? Sveiva kaster seg som skadeskutte høner og dekker nesten alt av skudd. I en duell foran mål knekker kølla til den bastante IKA bekken Dahl (mitt navn er Tjoms) og halve kølla ligger i mål. Han vet han ikke får stå i målgården for å hente del nr to og han vet at han ikke får bytte uten å ha med seg alt utstyr. Samtidig som dette skjer har Sveiva spilt ballen hjem til Hightower som tar fart (fart å fart, han rører seg i hvertfall fremover) og drar til. Ballen fyker avgårde i en rasende fart rett mot målet til IKA. Det han ikke ser er at dommeren bestemt seg for å hjelpe den forvirrede IKA bekken som bare løper rundt og rundt og kakler om kølla si. Dommeren vipper opp målet og henter ut kølla bakveien samtidig som ballen går i mål. Sveiva feierer scoringen, dommerne holder hendene rett ut som gestikulerer annulering, IKA feirer annuleringen. Det skal legges til at Sveiva nå sendt inn protest på at dette målet ble korrekt annulert.

Det står fortsatt 2-4 på tavla når det er 12 minutter igjen. Sveiva drar ned tempo og spiller ballen mellom sine bekker en 10-12 ganger. Gard som står ved siden av benken til IKA åpner munnen og sier «dem ser trøtta ut killer, vi pissar på dem». Det skulle han aldri gjort…. Dette får IKA til å tenne til og oj som det smeller. Ager scorer både 3-4 og 4-4 i løpet av et par bytter fra omtrent samme sted. Man kan se de urutinerte og ikke like godt trente juniorene i Sveiva begynne å skelve litt. Man ser frykten i øynene på dem. IKA har bare begynt… Med to minutter igjen har Dahl funnet en ny kølle og han gir ballen til Sundell som løper opp lengs venstrekanten. Sveiva vingen klarer ikke å følge med den lynraske bekken som drar til. Gif keeper rekker ikke blunke før ballen ligger i nettet bak ham, IKA er i ledelsen for første gang denne kvelden. Sveiva prøver litt 5v5 før de tar ut keeper men får ikke til noe spesielt farlig. De ser litt trøtte ut som Gard hadde sagt. Siste minuttet spiller de 6v5 men det er nesten ikke noe forskjell. ballen går litt frem og tilbake på deres venstre side uten at noen skyter eller at det blir farlig. Med 23 sek igen klarer Sundell til Mattsson som kriger inn 6-4 i åpen kasse. Kampen er over og IKA går forbi Sveiva i tabellen selv om de spilt en kamp mindre.

← Slevik og Norge mister et av sine største talenter GIF-Tunet – Highlights VMGfilm →