Tre pinner ble for tungt å bære for kjøpelaget

Lillestrøm – Vålerenga har alltid vært et meget viktig oppgjør for begge lag og ikke skulle vel det her bli noe annerledes. Må takke forbundet som la kampen akkurat samtidig som samme kamp ble spilt på Ullevå stadio sånn at Skedsmohallen ikke skulle bli overfylt av supportere. Selv om vi lillestrøm bydde på gratis til alle barn under 3 og voksne som kunne vise til gulvzorro ved inngangen ble det ikke helt fullt. Var litt flaks at håndballen spilte kamp på andre siden nettet og der var det helt fullt av folk, det gjorde at noen måtte stå på innebandysiden for å kunne se kampen. Dette hjalp naturligvis med fylle opp da dem uansett heiet på Lillestrøm. Begge lag stiller med omtrent fulle lag selv om VIF sin sportsjef i etterhånd skylder på dårlig opplading av lagets foredette eliteserie stjerner. Lillestrøm stiller uten et par spillere grunnet skade og ferie i litt varmere strøk. Likevel er hjemmelaget positive, det har vært en bra treningsuke med mye folk og planen som er lagt kan fungere. Flere spillere fra andrelaget og kompiser rundt omkring har vært med for å fylle opp sånn at uken kunne bli best mulig, noe som ser ut å ha fungert.

VIF har før denne sesongen virkelig satset hardt og Per har fått inn mange nye gode spillere. Spillere som Johansson, Jansson og Hammerstad er ikke spillere man veier lett og det må vel ses som årets beste vervninger. Lillestrøm spiller med mye av den samme stammen som i fjor men fått inn noen nye som Castro, Børre og Varga. Man har også fått opp noen av de yngre spillerne noe som klubben ser som viktig. Men etter denne kampen her tror jeg nesten det er Lillestrøm som vunnet på overgangsmarkedet. syv mål produseres fra rekke de tre nevnte spillerne spiller på.

Kampen starter og man kan nesten kjenne på nervene til spillerne der ute. Man føler på hverandre litt frem og tilbake og ingen får de store mulighetene. Første periode må kalles veldig jevn, det er mye frem og tilbake men ingen som åpner seg helt. Vif drar av gårde et skudd fra egen blå som finner veien i det lengste hjørnet etter en 10-15 sekunder (Ja det er så lang tid det føles som det tar da skuddet er usedvanlig løst). Hjemmelaget legger det fort bak seg og man fortsetter, dette gir raskt utdeling og kampen er utlignet igjen. Men før vi skal ta pause er VIF fremme igjen og bortelaget leder med et mål til pause. I andre perioden får lillestrøm med seg en utvisning og dem ser muligheten for utligning igjen. Men på en god enkeltindivid prestasjon klarer en VIF spiller å dra av tre lillestrøm spillere med hjelp av et par old school finter og setter den fint i mål. Luften går litt ut av lillestrøm spillerne og VIF ser du ut ha tatt grepet om kampen da de leder med 2-4. Men det er ikke klart og fuglene vil virkelig vise at dem ikke gir seg lett. Nå trykker man på og man setter både 3-4 og 4-4 i løpet av 2 minutter. Først fra Jan Henrik som skal score 3 kasser denne aften og etter dette Børresen som står for halvparten av kampens poeng. Det blir et par utvisninger nå og begge lag får prøse seg i overtall og under tall. Lillestrøm får en straffe der dagen beste spiller for VIF redder et bra forsøk. VIF keeperen har virkelig noe helt syke redninger denne kampen må jeg si. Når hele hallen reiser seg og brøler etter to av dem så skjønner man at dem er gode. I andre periode blir stillingen til slutt uavgjort og det står 4-5 på tavla. I tredje periode setter Lillestrøm opp tempo litt da man synes seg kunne se at VIF er nervøse. Det fungerer bra for etter 2 minutter er det utlignet, Varga fra Børre. Det svinger litt mer men i en overgang så skal endelig lillestrøm få ta ledelsen i kampen og det skjer gjennom Jan Henrik som kommer alene og setter den lekende lett opp i høyre kryss. I neste bytt er det de andre på rekka som gjør det, Børre til Castro og vi har 7-5 med 10 minutter igjen. Lillestrøm ryker på en utvisning og i undertallet reduserer VIF igjen, nervene er utta på drakta for mange her nå. Lillestrøm har trent mye på overganger i det siste og når Andre kommer med Kennet i full fart er det ofte veldig farlig, her blir det såpass farlig at ingen i VIF tørr å ta ballen og vi har 8-6 med 3,5 minutter igjen av kampen. Det blir litt klabb å babb på slutten med dobbelutvisninger osv men lillestrøm står sterkt sammen foran mål og forsvarer når VIF tar ut keeper. Vi får ikke se noen flere mål i kampen og Lillestrøm vinner fortjent med 8-6. Fortsatt ubeseiret i toppen til sammen med Bækkelaget som man enda ikke spilt mot. VIF skal i neste runde spille mot Bækkelaget og Lillestrøm skal ut mot Nor 92 i noe som helt sikkert bli tøffe kamper for alle fire av lagene.

← Podcast #17 med Stian, Petter og Paolo som gjester omhandler det meste Todays pregame →