Topp fem plasseringene kan fort avgjøres denne uken…

Organisasjonsnavn K S US UT T Mål +/- P
Greåker 19 16 1 0 2 141 – 70 71 50
Slevik 18 16 0 1 1 190 – 72 118 49
Tunet 18 14 0 1 3 143 – 99 44 43
Sveiva 17 10 4 0 3 128 – 74 54 38
Akerselva 18 12 0 2 4 131 – 95 36 38

 

Vi har visst lenge at det kom til å være et skille mellom topp 5 lagene og nedre delen av serien. Nå er bare tre eller fire (sveiva 5) kamper igjen før sluttspillet starter og jeg tenkte vi skulle se litt nærmere på hva som kan skje.

 

Topp 1-2.

Det kan se ut som om de to øverste plassene kommer til å tilfalle lag fra Østfold dette året. Slevik har fire kamper igjen og ligger nå på en andre plass med en kamp mindre spilt enn Greåker. Slevik har det absolutt tøffeste programmet foran seg men har alt i egne hender og ved seiere over hela linja tar man seriegullet. Slevik skal ut mot Sveiva nå på onsdag, Akerselva på Lørdag, så har man Grei nest siste helg før man avslutter borte mot Tunet i siste serierunde. Det betyr at man kan enda på 61 poeng og det holder lenge, man kan også spille 1-2 kamper uavgjort så lenge man vinner straffene, om man taper straffene så har man kun råd til en uavgjort. Da ender man på samme poeng som Greåker om Greåker skulle vinne sine 3 siste kamper. Slevik har klart best målforskjell og på like mange poeng som Greåker vinner man.

Greåker har fortsatt store muligheter selv om ikke alt ligger i egne hender lenger. Jeg påstår at dem står foran det letteste spilleprogrammet og man bør vinne de to første kampene relativt lett. Det er i siste runde det blir meget spennende. De tre kommende lørdagene skal man ut i kamp. I første runde er det Sarpsborg, så har vi Harstad og til slutt i siste runde er det Sveiva i Rommenhallen. Man bør før siste runde stå på 56 poeng, har da Sveiva, IKA eller Grei klart å ta en seier og Slevik så vil man ha muligheten på seriegullet.

 

Plass 3-5

Tunet har fire kamper igjen og kan med seier i alle kamper kan man ende på 55 poeng. Det er lite sannsynelig at Greåker da ikke allerede står på 56 poeng så Tunet har muligheter for gull i teorien men det er lite sannsynelig. Tunet har fire kamper igjen og man bør få med seg minst 6 poeng ganske enkelt. Tunet skal ut mot IKA allerede på onsdag, etter det har man to relativt lette kamper mot Grei og Haugerud før man i siste runde skal spille mot Slevik hjemme. Taper man mot IKA på onsdag må man vinne resten for å sikre 3:e plassen og da er ikke alt i egne hender. Men man har 5 poeng til gode på IKA for kampen og man har 5 (en kamp mer spilt) på Sveiva. Om Tunet skal ende opp på 5:e plassen må man Tape mot både IKA og Slevik som man begge spiller mot på hjemmebane. Det er lite sannsynelig at det skjer men muligheten ligger der. Tunet ender nok på 50-53 poeng.

Sveiva har hele fem kamper igjen da de ikke spilt mot Grei enda. Sveiva har et tøft skjema foran seg med flere jevne kamper. De to man skal vinne er over Grei og Fredrikstad. Ved seier der ligger man på 44 poeng. Men skal man ta 3:e  eller kanskje 4:e plassen må man vinne flere enn det. Allerede nå på onsdag er det jo Slevik, og i de to siste helgene er det Gif borte og Greåker hjemme, med andre ord en meget bratt bakke. Man taper nok ikke alle tre men jeg tror heller ikke man vinner. Mest sannsynelig ender man på 3-6 poeng til. Dvs at man da kan ende på 53 poeng i teorien men mest sannsynelig ender på 47-50.

IKA ligger i bunn av topplagene og må gjøre det veldig bra for kunne avansere. Man har fire kamper igjen og med seier der kan man ende på 50 poeng. Da har man i teorien fortsatt en reel sjanse på 4:e plassen og en liten sjanse på 3:e plassen. Men man skal ut både mot Tunet og Slevik denne uken. Etter det gjenstår Fredrikstad og Gjelleråsen som begge to kjemper om sluttspillsplasser. Med andre ord ganske tøffe kamper. Realistisk bør man få 6-9 poeng til og man ender nok på 44-47 poeng. Vinner man tre av fire kamper kan man få hjemmefordel mot Sveiva men da man i tillegg har dårligere målforskjell så gjør det saken enda litt vanskeligere. Om Gjelleråsen klarer å ta poeng mot Sveiva og Sveiva ikke vinner over Slevik og Greåker så kan IKA avansere. Dessverre ser 5:e plassen ut å bli IKA sin på samme måte som United har sin 6:e plass i premier league.

 

Det vil bli tøft her hele veien inn i mål, noe om vi egentlig savnet litt de siste årene. Jeg gleder meg masse til denne uka her og hvordan serier ser ut til søndags ettermiddagen får vi vel se.

← Fire ekstremt tøffe kamper denne onsdagen To utenbyskamper denne søndagen →