To runder igjen og VMG ser i spåkulen

I går fikk vi oppleve noe som historiebøkene og memoarene til Tunet kommer til å huske lenge. Man sikret så og si seriegullet på hjemmebane og får dermed velge først i både kvart og semifinale. Valget i kvarten hadde nok blitt det samme uansett hvem som vant ( Tunet – Gif og Slevik – Sarp) da ledelsen i Tunet sikkert ser kronene det vil innkassere i å spille mot Gif. To Oslo lag med mange supportere som gjerne betaler en 100-lapp for litt underholdning. Men å få velge i en semifinale kan være mye vært! Det å også vinne både borte og hjemme mot Slevik er også sterkt.

Ser vi litt lenger ned på tabellen finner vi Greåker og IKA. Her ønsket nok begge lag at Slevik skulle vinne for da skulle fortsatt alle lag over ha noe å spille for. Som det blir nå har ikke Slevik eller Tunet så mye å spille for lenger når de møter Greåker. Slevik sikrer andreplassen når de vinner over Fredrikstad og Harstad til helgen. Tunet sikrer gullet når de vinner mot Nor92. For at IKA skal ha en mulighet å ta tredjeplassen må Tunet eller Slevik vinne sin kamp mot Grepåker og i den andre kampen kan det bli uavgjort og Greåker kan vinne på straffer. Da blir det målforskjell som avgjører hvem som får tredjeplassen. Per nå står begge lag med +56 men Greåker har gjort fler mål.

Hvem skal dem da velge (sveiva eller Grei)? Begge lag har slitt mot Sveiva og begge lag tapte i Rommenhallen. IKA vant i apalløkka men i Kringsjå var grei bedre og vant med 2-4 (ja det ble kun 6 mål i en kamp mellom IKA og Grei). Greåker vant over begge lag hjemme men sleit borte mot Grei som vært gode på hjemmebane etter jul og nyttår. 

Om Greåker tar tredjeplassen tipper jeg på at dem velger Grei. Da blir det 2 tøffe kvartfinaler som fort kan gå til best av fem. IKA spiller mot Sveiva i finalen i regionscupen første mandag etter at serien er ferdig så det kan bety 6 kamper på 10 dager.

Ser vi litt lenger ned på tabellen så er det spennende der også. Nor92 tok en viktig poeng borte mot Gif og det betyr nok mye for laget. Nå vet de at de kan om de vil og de to kampene som kommer nå til helgen er ekstremt viktige. Vinner Harstad så ryker Nor. Vinner Nor begge kampene så kan de faktiskt få spille kvalik… Fredrikstad har Sarp i siste runde og kan sikre eliteseriespill til neste år gjennom 1 poeng der. Selv om det ser ut som om de allerede er klare nå.

Med andre ord, litt under toppen og i bunn er det ikke avgjort enda og vi kan få se spennende kamper de to kommende helgene.

← Tre ukeskamper i damenes Eliteserie Bøckman svarer på 20:e kjappe →

2 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.