To kamper denne dagen

Vi har to semifinaler denne kveldes for herrene naturlig nok da damene allerede er klare.

 

I Østfold har Greåker overtaket da de ganske uventet vunnet de to siste kampene. Etter første kampen i Høyenhallen trodde nok de fleste at Tunet skulle ta dette i tre strake kamper. Men sånn ble det ikke og nå balanserer Tunet på en knivegg for å overleve. På hjemmebane har ikke Greåker tapt mange kamper denne sesongen. Det er kun Sveiva en gang, IKA en gang, Tunet i nest siste runde og mot Slevik på straffer. Greåker har helt klart rutinen i laget for å ta seg videre, (mer en nok faktisk) bare Fauskanger selv har vel mer enn hele Tunet. De vet hvordan det er å spille med pressen på seg og har klart det bra før. Det var jo dem som sendte Tunet ut av NM bare for et år siden etter at Tunet hatt to matchballer. Tunet kjenner nok pressen noe enormt nå, vist det er flere på laget som har NM medaljer fra før men da var dem jo nesten så små at det husker dem vel nesten ikke. Å ta bussen til verdens guleste hall for å spille en kamp man må vinne er aldri lett. Klarer Frode å motivere spillerne på samme måte som han gjorde med Sagene i samme hall? Jeg husker at jeg hadde et bett en gang på Greåker som så ut å gå inn. Men helt på slutten av kampen når Sagene ligger under med 5-3 har to spillere utvist og kampen så å si er klar setter de to kasser og kampen ender uavgjort… Frode burde egentlig gitt meg penger i hånda for å ødelegge den kupongen… Men det han gjorde der var å gi laget en sinnsyk vinnermentalitet! Ingenting annet enn poeng var godt nok og alle gjorde akkurat alt de kunne. Om de får til noe lignende med Tunet i dag så kan nok dette gå veien.

VMG tipper 7-7 i sudden kontrer tunet, treffer tverrligger, ballen spretter ut til Klefbeck som på volley finner Willy som fortsatt ikke rukket jobbe hjem… Han sender Greåker til finalen for andre året på rad…

 

I Oslo så har IKA åpnet bunkeren for Slevik en tredje gang dette året. Slevik har fortsatt til gode å vinne i Kringsjå. Det er faktisk ingen som gjort dette etter jul og nyttårs pausen. I forrige kamp var det IKA som var klart best selv om Slevik var gode og satte sjansene sine. I siste periode var det bare et lag på banen. Det var lenge jevnt i forrige kamp også men marginene var på Slevik sin side og i stedet for 4-mål opp til IKA etter to perioder traff ballen stolpen og Slevik kom billig unna. I tredje er det dem som scorer først etter massiv IKA press og i den stressen som følger klarer Slevik og holde roen, det gjør at de vinner kampen. Det var lengesiden man så frykten i øynene på traktor mafian men for 4 dager siden så vi den i kringsjå, for to dager siden så vi den i deres egen borg… IKA har kniven på strupen og må vinne dagens kamp. Det er en uvant situasjon for laget som aldri før spilt NM semifinale før. Forrige kamp fikk de mye hjelp fra publikum og det ryktes at kringsjå atter en gang skal fylles med kubjellende Tunet supportere. Laget er styrket etter forrige oppgjør og flere viktige spillere er nå friskmeldte noe som absolutt betyr mye. Kampen er helt åpen fra start men jeg vet at IKA ønsker å slå de 5 siste års beste lag. Det er på tide med en ny konge i landet.

VMG tipper 12-8

← Enda en landslagsspiller byr på 20:e kjappe En av damenes heiteste singler svarer på 20:e kjappe →