To borteseiere ble fasiten etter gårsdagen i herrenes eliteserie

Et revansjelystent Slevik sto for motstanden når Tunet tok bussen ned mot Fredrikstad. Det var tydelig at Slevik forventet tøff motstand for i denne kampen hadde man hentet inn en gammel kjenning i målet, Anders Ottersten. Og man valgte å spille med to rekker i stedet for tre omtrent hele kampen. Tunet brydde seg ikke så mye om det og spilte hele kampen igjennom med tre rekker.

Tunet står på hælene i første periode, det utnytter Slevik. Her er man klart best og Tunet er litt heldige som kan gå til pause med bare 3-2. Men etter denne pausen er det et helt nytt Tunet som kommer på banen. Slevik krymper litt og den høye pressen til bortelaget gjør det vanskelig. Det noteres at Slevik kun fikk 3 skudd på mål i den andre perioden.

Etter de andre pausen er det Slevik som kommer ut som det beste laget i starten av tredje periode. Dem setter stor press og det utlignes etter 47 minutter. Men det får Tunet til å våkne igjen og det høye presset er tilbake. Det lønner seg når Bjerkelund vinner en ball på midten som han kort tid senere plasserer i nettet. Slevik presser på men får ikke til alt for mye. Joakim Terjesen stjeler ballen fra Stræte og setter 4-6 målet med ca 8 minutter igjen. Slevik tar TO og er stresset. De siste minuttene skjer det egentlig ikke så mye, Slevik prøver å sette opp tempo men Tunet ligger bra i forsvar og det blir aldri de helt farlige sjansene. Skuddstatistikken slutter 24-24 og Tunet vinner fortjent.

Synes det er litt synd at dommerne legger en så lav terskel sett til det fysiske spillet denne kampen. Det starter veldig lavt å blir noe høyere mot slutten. Dette gjør det enda vanskeligere å følge reglene når man ikke vet hvor dommerne legger lista akkurat i den taklingen. Men det er starten av sesongen for dem også så det blir nok bedre etter hvert.

Vi hadde enda en kamp denne kvelden borte i Mjøndalen.

Gif startar trögt och man känner inte riktigt igen dem i första perioden. De tappar mycket boll och slarvar i defensiven . Nor 92s första femma är riktigt bra denna match och man märker fort hur viktig denna femma kommer vara för Nor92 denna säsong.

Gif gör många ändringar i sina femmor och man märker att de sliter med att komma in i matchen.
Det utnyttjar Nor92 genom att sätta både 1-0 och 2-0 ganska snabbt.

Mats Borgen får en bra första period för gif och han drar iväg ett skott som styrs in av Mads Rognsjord i mitten av första.
Men efter första så kunde nog Nor92 haft ledningen med 1 eller 2 mål till. Nordli gör några svettiga räddningar medans målvakten i Nor92 mest får skott utifrån.

Även fast Nor92 gör 3-1 genom Axel Walin ganska snabbt in i andra så tar gif mer och mer över. Robin Norström reducerar ca minuten efter Nor 92s mål till 3-2. Gästerna styr spelet mer men de släpper på tok för många 2 mot 1 kontringar emot men Andreas Nordli fortsätter visa hur bra han är. Sindre Buraas kvittrar till 3-3 i mitten av andra och Gif fortsätter att pressa på men skjuter mycket i täck och slarvar fortfarande i övergångarna. Så det var inte helt överraskande att Nor 92 genom Jørgen Ripel assisterad av Lins Söderblom kunde kontra in 4-3 18:57.

Linus Söderblom var helt överlägsen på planen i både första och andra perioden. Han skapar väldigt mycket problem för Gif.

I tredje så kommer gif ut och startar ganska likt som i första, ganska slarvigt och det tar lång tid innan man får upp bollen. Nor92 fortsätter att ligga ganska tight i boxen och gör det bra fram tills Sindre Buraas lossar kanonen igen och gör 4-4 05:04.

Efter det så är det mycket hawaii och bägge lag tappar en del boll och skapar en del chanser men avslutar väldigt mycket utanför. Men så får Erlend Bjerknes tag på bollen i slottet och drar iväg ett bakhand skott som gå mellan benan och lite turligt rullar över mållinjen som betyder 5-4 till gästerna i mitten av tredje. Sen kommer det lite onödiga utvisningar men bägge lagen står bra i box play.

Det ser ut som att gif ska ta hem 3 poäng men då släpper de igenom Nor 92 igen och det blir straff. Många säger att detta var en straff man kunde diskuterar men domaren var helt säker på sin sak! Jörgen Becher kliver fram och sätter bollen i nät säkert bakom Nordli och 5-5 är ett faktum. Tid 17:26.

Gif får en utvisning och Nor 92 får avsluta matchen i Pp. Men största chansen tilldelas till Olav Falkeid som bryter sig fri men missar friläget. Matchen går till straffar och där kliver Mats Borgen in och zorrar in den bakom en chanslös målvakt.

Grattis Gif till 2 poäng men ska inte ta ifrån Nor92s insats och att de kunde lika gärna gått från hallen med 2 pinnar idag.