Tjekkia og Sveits stenger ned. Skjer det i Sverige eller Norge??

Ligaen i Tjekkia er stengt ned for sesongen, mens Sveits har pr nå stengt ned frem til 1 desember 2020.

Covid skyller over Europa

Tallene øker over hele Europa og snart så stenges landene igjen. Ser at ungdommer drar på båttur med Color Line og en lurer på hvorfor ting stenges ned. Hammerfest har innleggelses stopp. Tallene i Oslo øker. Bergen, Stavanger. Det er tøffe tider.


Tjekkia stengte forrige uke Sveits denne uken


Tjekkia stengte sin liga på ubestemt tid forrige uke. De har begynt å få høye smittetall i befolkningen. Dette skjer med hele Mellom-Europa. Sveits fulgte etter denne uken og stengte frem til 1 november. De lar klubbene trene, men det skjer en liten revolusjon nå frem til det åpner igjen. I Sverige har de ingen planer om å stenge ned, men det var denne uken. Hva skjer i neste uke. Vel ingen vet. Hva skjer i Norge? Det er krise, helt klart.

5 nye spillere til Dalen

Ved å stenge ned ligaen i Tjekkia forrige uke så var Urban Karlsson raskt på pletten og IBK Dalen har fått til en avtale med Florbal Mladà Boleslav. De låner inn 3 til elitelaget i SSL : Jakub Bina, forward, Filip Zakanov, back, Jakub Gruber, back. 2 nye til deres 1 div lag: Marek Korych, center och forward Jan Zoufalý, center og forward. Så stengte Sveits og da kommer det nok inn en del fra den sveitsiske ligaen. Mange svenske klubber vil plukke leiespillere i perioden frem mot jul.

NBF og kretsene ser etter penger


1 – 1 div/ 2 div skulle begynt for fullt 12 oktober. Oslo og omegn er fortsatt stengt. Andre steder i landet har de hittil fått trene. Hva som skjer videre vet ingen. Men dette går utover NBF og kretsene økonomisk. Pr nå har 1 div Østland fått beskjed om å betale deres seriekontigent samt lisenser. Hvorfor? Serien begynner ikke by far. Vi snakker februar/ mars. Klubbene virrer rundt misfornøyde med å betale for noe de kanskje ikke får lov til å nyte. Betale for en vare som kanskje ikke kommer. Lisenser er det svært få som betaler. Hvorfor spør mange seg? For NBF er det arbeidsplasser som kan gå tapt om en ikke får inn penger. De neste 6 mnd er kritiske. Dette gjelder også for kretsene. Kun ungdom/ barne seriene/ minirundene har begynt å gå som vanlig. Til mandag er det møte i Oslo/ Akershus bandykrets. Hva som skal tas opp her er vel ikke noe overraskelse. Økonomi bør stå øverst på agendaen. Klubber trener knapt og kan få beskjed om å betale seriekontigenter/ lisenser. Kommer disse seriene ikke i gang er vel håpet å få tilbake penger ved å søke støtte. Dette får vi vite mer om kommende uke.
Uten seriekontigenter kan permitteringer og oppsigelser komme. Oslo/ Akershus fyllte forrige uke 100 år. 2020 er allerede døpt om til annus horibils. Nå kan den strupe både forbund, krets og klubber.

Hva tenker NIF??

Mine kontakter i NIF forteller at det er snakk om å få i gang fase 1, 2 og 3 slik at idretter kan få trene. Det vil bare forskyve sesongen for seriespill ytterligere. Men det får kanskje inn seriekontigenter/ lisenser til forbund?

Bottom line, det er cashen dom tenker på. («sitat» – snabba cash)

Verden venter i spenning på den neste bølgen.


← Historiske øyeblikk Spiller smittet med Covid →