VMGs co founder og ansvarlig for media og blogg tipper Eliteserien for herrer 2015/2016

VMG kommer til å ha en liten serie fremover der kjente profiler kommer til å tippe utgangen av sesongen 15/16. Dette gjelder både damer og herrer.

Først ut er VMGs co founder og ansvarlig for media og blogg.

1: Slevik

Blir nesten litt kvalm når jeg tipper Slevik på førsteplass for 5 året på rad, men hva skal man si. Ingen av de andre lagene er på deres nivå enda. Selv om det ikke er like stor forskjell lenger så hadde noen av topplagene trengt et par veldig gode vervninger og det har ikke skjedd.

Slevik har mistet sin beste bekk men de har også forsterket troppen med to nye Svensker. Jeg håper for Norsk innebandy at de ikke skal være like overlegnse i år som tidligere år, men som det ser ut nå tror jeg de vinner med ca 9-15 poeng.

2: Tunet

Vi må helt tilbake til sesongen 07/08 for å finne et år når de ikke sluttet på topp 4 i tabellen. Det Tunet har gjort de siste årene har de lykkets bra med og de er nå en av Norges giganter innen sporten.

I år har de fått inn et par nye gode spillere med også mistet et par. Spørsmålet er om truppen er bred nok til at de skal orke seg igjennom hele sesongen. De har også mistet sin beste keeper til denne sesongen. Keeper er noe som er ekstremt viktig så dette kan bli spennende.

På trenersiden har de fått inn Torp etter at Pålsson forsvant til JIK etter året som var. Han gjorde en bra jobb med Nor92 og nå som han er i Tunet får vi virkelig se hva han går for. Grunnen til at de ikke er på topp er den at de har en mindre og litt svakere tropp en det du trenger for å vinne Eliteserien.

3: Greåker

Greåker har lenge vært et lag å frykte. De leder jo maratontabellen og de vet hvordan man skal ta seg gjennom en sesong med orken i behold. Det som gjør at de rykker ned en plassering fra i fjor er bland annet at de har mistet en av Eliteseriens absolutt beste.

Jeg snakker om Folkesson som er en veldig dyktig spiller, i tillegg sier Fauskanger at han legger kølla på hylla. Selv om han ikke akuratt senker middelalderen i laget så er han og forblir en målgjører utav rang. Selv om de har fått inn et par nye spillere så tror jeg at de blir litt, bare litt svakere enn i fjor.

4: Akerselva

Siden IKA rykket opp til Eliteserien 11/12 har de avansert en plass hvert år. 10,9,8 og 7:e plass i fjor. I år har de mistet toppscoreren Wallin fra de forrige sesongene til Tunet, men de har også signert mange nye. En del av GIF mafian, noen unggutter fra Tunet og en Svenske fra Karlstad. Det ser slett ikke dumt ut for gjengen fra Kringsjå.

Utfordringene blir vel til å få alle å dra samme vei. Med så mange nye spillere så har trenerne en stor jobb fremover. Jeg er helt sikker på at IKA kan klare en topp 4:e plassering om de bare jobber hardt, sammen som et lag.

5: Grei

Grei har tatt seg til sluttspill de siste 4 årene og året før det endte dem på en 10:e plass. Det laget som spiller meget bra når de vill, men når de har litt motgang så kan de fort tape en kamp med 10 mål. De har alltid hatt noen som utmerket seg og gjort mange poeng.

I år har de fått enda en spiller som kan gjøre akkuratt dette. Det spennende her er å se hvordan det går for den nye treneren som har sitt første herrelag i Eliteserien. Kommer han til å lykkes få så mange sterke karakterer til å samarbeide kan dette ble veldig bra.

På keepersiden er det fortsatt litt usikkert på hvem som kommer til å vakte kassa og det har også stor betydning. Kommer Peter “the munk” Notén til å fortsette eller hvem blir keeper? Det er veldig vanskelig å si hvor Grei ender opp på tabellen men en femteplass ligger nok ikke langt unna.

6: Nor 92

Favorittene i Soelbergelva. Laget som så ofte taper jevne oppgjør, men fortsetter å trekke publikum til kampene. De rykket opp i fjor etter å ha vært utenfor eliteserien i to år. De overrasket nok mange og spilte veldig bra til tider.

Nor92 var som best 09-11 da de kom til sluttspill to år på rad. Etter det har det vært litt stille, men i år tror jeg de kommer til å ta seg videre igjen. De har virkelig vært ute på overgangsmarkedet og fått mange nye og gamle gode spillere. Om de i tillegg klarer å beholde de spillerne de hadde tror jeg Nor92 kommer til å overraske enda flere dette året enn de gjorde i fjor.

7: Sarpsborg

Man blir aldri helt klok på Sarpsborg. Noen ganger spiller de på ett meget høyt nivå og kan ta poeng fra alle andre lag, men plutselig så raser alt sammen og ingen gidder. Det var bland annet Sarpsborg som tapte poeng sist gang Harstad var på besøk og fikk 3 poeng på hele sesongen.

Jeg har alltid hatt trua på at Særpingene skal gå langt, men blir skuffa gang på gang. Nå har de i tillegg mistet Jatko som var en av de beste spillerne de hadde. Jeg sliter med å se at de kommer noe høyere enn nr 7 på tabellen. Selv om de har muligheten til det. Det må nok være Eliteseriens mest ujevne lag.

8: Sveiva

Sveiva fra Groruddalen vet du aldri riktig hvor du har. For to år siden nr de gikk til finale med Gidske og Bjerknes på laget hadde de en førsterekke som gjorde mange trenere våte, men etter den sesongen har vi ikke sett like mye til det spillet. Bortsett fra den andreplassen for to år siden er det skjelden de er høyt oppe på tabellen.

I år har de mistet et par gode spillere til Nor92, men også fått inn et par nye. En veteran som vært på luftetur i Østfold de siste årene har kommet tilbake og skal vist nok også hjelpe til i trenerteamet.

Jeg tror Sveiva tar seg til sluttspill. Dette pga at de har en del juniorer som nå begynner å ta litt plass blandt seniorne. Marius begynte allerede i fjor med å ta litt plass og jeg tror han kommer til å blomstre ut de årene som kommer.

9: Gjelleråsen

Gjelleråsen har lenge vært et av mine favorittlag i Eliteserien. De har alltid spilt en teknisk innebandy med mye fart. De siste fire årene har de endt på en 4 plass i serien. Siden Holum gikk opp i eliteserien og sener ble Gjelleråsen har de alltid endt med sluttspill.

Grunnen til at jeg har de på en 9:e plass er den at de mistet mange av sine nøkkelspillere – Hansa, Rongsjord, Tex, Wendelstig og sist men ikke minst Midtsveen, Det er et stort avbrekk som nå blitt fylt opp med juniorer. Jeg synes det er veldig kult at noen tørr å satse på sine juniorer og det er også veldig viktig for klubben/innebandyn at folk får sjansen, men med en såpass urutinert tropp tror jeg det blir tungt for laget fra Nittedal.

10: Fredrikstad

Fredrikstad har vært i eliteserien 7 ganger før. Sist var i sesongen 07/08. Deres beste år var i 99/00 da de endte på en 3:e plass med hele 26 poeng. De har vært på vei opp flere ganger etter at de røyk ned i 07/08 sesongen. De var veldig gode rundt 2010 for å så gå seg ned litt, men kommet sterkere tilbake igjen. 13/14 var de bare ett poeng fra opprykk, men da var det Nor92 som dro det lengste strået i seriefinalen.

I år endte de også på en andreplass med samme poengsummen som Haugerud som også vant. Da Haugerud takket nei tok Fredrikstad et tøft valg og takket ja til en Eliteserieplass. Det som taler imot Fredrikstad er at det er tre andre eliteserieklubber i området som også rykker i spillere. Det gjør det veldig vanskelig å få tak i nytt materiale. Det er 22 kamper i år og med den størrelsen som er på troppen nå tror jeg det kan bli tøfft. Selv om de helt sikkert kommer til å vinne noen kamper og det blir jo 6 lokaloppgjør der det ofte kan skje uforutsette ting så tror jeg ikke de klarer å klatre lenger opp på tabellen.

11: Sandnes

Vi ønsker Sandnes velkommen til Eliteserien for første gang. Dette er et lag jeg ikke kan mye om og det blir vanskelig å tippe på hvor de ender opp hen. Sist da Lye var oppe var de gode nok til å ta noen poeng men de kunne aldri riktig utforde noen av lagene på bortebane. Det er tøft med to kamper på en helg og jeg tror ikke de kommer til å klare det nivået som kreves for å ta poeng i Eliteserien.

Det er veldig gøy at vest begynner å utforde Oslo/Østfold og jeg håper de fortsetter med det, men i år er ikke året som Vest beholder plassen.

12: Harstad

Det er ikke første gangen Harstad er på besøk i Norges høyeste seriespill. Sist var det sesongen 12/13 og da endte de opp med 3 poeng. Før det var det 09/10 og da ble det 4 poeng. Den beste sesongen hadde dem 08/09 da de endte på en 9 plass med 17 poeng kun et poeng fra sluttspill.

Jeg ser ikke at Harstad skal klare seg noe særlig bedre denne gangen. Det som gjør det enda vanskligere for de er at det er to kamper hver bortehelg og det sliter på kroppen når troppen ikke er alt for stor. Veldig gøy for Norsk innebandy at vi har et lag fra nord som kvalifiserer seg til Eliteserien og jeg håper at kvaliteten i nord bare skal bli bedre og bedre, men denne gangen holder det ikke helt inn i mål.

← Co-founder og ansvarlig for media tipper Eliteserien 2015/2016 for damer Akerselva vinner dagens treningskamp mot Sveiva. →