Tidligere svensk verdensmester blir med på u19 menn

Henrik Lorendal blir landslagstrener for U19 menn. Dette er helt klart innenfor, når vi tenker utvikling av unge talenter. En svensk verdensmester, Seriemester, SM mester og ikke minst tidligere spiller på høyt internationalt nivå.

Henrik vil bli en del av landslagteamet og hans første landslagssamling vil være i april. Allerede til NM-helgen i Stavanger vil landslagssjefen og han ta et møte med alle trenerne som ønsker det.

«Det ska bli väldigt kul och utmanande att få arbeta på landslagsnivå och U-19 känns rätt i tiden då jag är tränare på klubblagsnivå i dessa åldrar. Finns mycket jag dela med mig av och samtidigt lära mig nya saker.
Min filosofi bygger mycket på att se varje individ och jobba nära spelarna, är alltid noga med dem små detaljerna eller justeringar som gör skillnad. Kan jag få individen att göra detaljerna 5% bättre så kommer lagets prestation öka vilket ger en boost för både spelare och laget. Spelaren har två sidor, där båda har lika stor del i en karriär
Spelare/människa innanför sargen och spelaren/människan utanför sargen. Dessa sitter ihop i ett kugghjul som måste samspela. Där kan jag göra skillnad med min kunskap och erfarenhet.
Har ett kort förflutet med Norsk innebandy då jag arbetade i Oslo år 2000 och var ytterst nära att spela för Tunet IBK, tränade fullt och förberedde mig, i sista sekund så skrev jag på för AIK och stannade där i 15år.», avsluter Henrik Lorendal.

Henrik brenner for utviklingen av yngre utøvere. Han har den svenske trenerutdanningen, og vil komplementere den med den norske trenerutdanningen i løpet av perioden med U19 landslaget.
Henrik Lorendal har en også en imponerende CV som spiller. Han er flere ganger verdensmester, svensk mester og han har også vunnet Europacup for klubblag.
Dette blir vanvittig spennende.

← Fire kamper for herrene denne helgen Seriefinale i herrenes eliteserie →