Tanker om herrenes semifinaler

På lørdagen ble det klart at Sarpsborg tok den siste semifinalebilletten og ikke lenge etter la Greåker ut på sine sider at man valgt Sarp som sine motstandere. Da ble det jo også klart at det blir Slevik – Sveiva i den andre semifinalen.

Det skal bli spennende å følge begge semifinalene live, men allerede nå har jeg gjort meg noen tanker om hva vi kommer til å få se.

Jeg starter med kampen som jeg tror blir mest jevn. Slevik-Sveiva. Her har vi allerede fått kamptider og det som er interessant er at ingen av kampene skal spilles på en helg. Her skal man spille torsdag, fredag, mandag og eventuelt onsdag, torsdag. Er det sånn at Sveiva ser det som en fordel for Slevik å spille på helg så man velger å ta fredagen i stedet for lørdag. Det kan sikkert være smart for det tar alltid litt ekstra energi å sitte på en buss etter en lang dag på jobb.

Slevik har ikke hatt det lett mot Sveiva den siste tiden og denne sesongen, på bortebane ble det 8-4 fordel Sveiva og på hjemmebane tapte man 3-5. Takket være at man vant på straffer i siste runde mot Greåker så fikk man hjemmefordelen i denne semifinalen. I serien så gjorde Sveiva flere mål fremover og man slapp inn mindre bakover enn det Slevik gjorde.

Kvartfinalene gikk greit for begge lag selv om Sveiva kanskje hadde en litt enklere reise. Sandnes var gode i en kamp men det hjalp lite. Gif gjorde tre bra kamper mot Slevik men mesterne var litt for gode og vant fortjent.

Ser vi på tidligere resultater så er jo Sveiva favoritter, jeg husker nesten ikke sist når Slevik ikke var favoritter i et NM sluttspill. Men sånn er det nå da. Sveiva har en større tropp enn det Slevik har og man har litt flere spillere man kan gå på, i en lang kampserie kan det bli viktig. Slevik har rutinen, de fleste spillerne på laget har gjort dette før og den nervøsiteten som ellers kan ligge å vake er nok ingen fare for dem. Jeg har ikke sett Sveiva spille siden kampen mot Greåker hjemme når man tapte. Om Slevik klarer å bruke seg av same taktikk kan nok dette gå veien for dem også, men Slevik er ikke best i forsvar på samme måten som Greåker er, Slevik er best i angrep. Ellers har Sveiva vært meget gode til nå og er det en gang dem skal gå til finale så er det nå. Jeg tror dem er veldig glade at dem fikk Slevik og ikke Greåker i semifinalen.

Slevik er ikke der dem vært når dem vært som best men likevel er dem gode. Sist kamp mot Gif testet dem litt forskjellige konstellasjoner men når førsterekka ble gjort om til Gustavsen, W.Andersson, Stræte, Åhlberg og Hjort så fikk man følelsen av at det gamle Slevik var tilbake. Ballen gikk som på et snøre og Gif kom på etterskudd hele tiden. Jeg tror dette er første gangen på de siste seks årene når Slevik kommer til å bli svett bak øra i en semifinale. Jeg blir ikke overrasket om vi får se fem kamper lagene i mellom.

 

Greåker valgte som sagt Sarpsborg. Dem var tidlig ute å sa at det kom til å bli vinneren i kampserien mellom Tunet og Sarp men alle ble nok litt overrasket da tunet tapte sin 2-0 ledelse til et tap. Det er helt perfekt for begge lag som da slipper å reise noe spesielt og all energi kan legges på innebandyen. Kampene spilles kl 19:00 alle sammen og dem er satt opp på onsdag, torsdag, mandag onsdag og fredag. Heller ikke her ønsker man å spille på helgen.  Greåker vant begge kampene i serien, 10-7 og 7-4 ble det til slutt. I kampen som sluttet 10-7 var det jevnt lenge men Greåker satte et par kasser helt på slutten. Sarp fikk hjelp her av Syrrist som tok en 5:minutter tidlig i kampen etter at Greåker ledet 4-0. Greåker hadde ingen som helst problemer mot IKA i kvartfinalen og da savnet man lagets stjerna Arvid som dro på seg en skade i siste serierunde. Ryktene sier at han vil være spilleklar om han må spille men at det beste for ham skulle være å vente til dem siste kampene eller kanskje finalen. Sarp lå under med to kamper mot Tunet men klarte da å snu dette og vinne. I siste kampen var man langt bedre enn Tunet. Om man presterer på sitt beste kan man nok slå alle lag men det skal bli veldig tøft og Greåker er soleklare favoritter.

 

Det er synd at ikke har snakket sammen å lagt kampene sånn at man får sett alle semifinaler (som dem har gjort i sverige). Her må man da velge mellom kampene på torsdag, mandag og kanskje onsdag, torsdag. Slevik play kommer til å sende sine kamper og det ser ut til at det blir Brevik og meg selv som skal kommentere, det gleder jeg meg til.

 

Da ønsker jeg alle en god påske så ses vi til uken.

 

← Greåker – Sarpsborg kamp nr 1. Gidske og Mullsjö til semifinale →