Sverige verdensmester – Herre VM dag 9

De store gigantene møtes til VMs siste kamp. Det vil smelle ordentlig. VM får overtaket i kampen og hvem vil avgjøre?

Kampen

Viktig for kampen at ingen av lagene stikker av, at det blir tight. Dette blir en fight. D er deilig p se denne type innebandy. 1-0 til Finland. Standarden er satt. Syk stemning av publikum. Og det blir fight. Dommerne dømmer utvisning til begge lag. Vi står rett over og det skal være to min til Sverige, men rødt til Finland. Den finske spillere.

Disse to gutta ryker på 2 min hver
MEN, det er Pylsy som slår da den svenske spilleren ligger nede.

slår til den svenske da de faller og blir liggende. Svakt av dommerne. Det skjer igjen og igjen ved hver duell at spillerne er langt over grensa. 09.57 setter Finland 2-0. For en stemning. 2-0 til pause og for et tempo i kampen.

2 periode

Perioden begynner med like hardt spill som i de første 20 min. Vi får håpe de sveitsiske dommerne kommer opp på nivå. Sverige må opp å sette sjanser. 2-1 ved #17 Rasmus Enstöm og d er håp for Sveriges del. 2-2 kommer på en overgang 07.52 ved #7 Kim Nilsson. Nå er det kamp i aller høyeste grad. Det er mange spillere sol begynner å kjenne tempo utpå banen og det slås noen feilpass her og der. 14.50 har Sverige snudd det. 2-3 tid 14.52. Litt heldig med et skudd som skifter retning og faller til en umarkert spiller som enkelt kan sette ballen i mål. Det er mange proffessional fouls på banen, der spillere strekker ut hender køller eller bein for å hindre løp. Flere ganger blir svenske spillere stoppet ved sånne fouls. Blir ikke tatt og d er lite positivt for innebandy at sånt får passere.

3 Periode

Den siste 3 periode i VM. Avgjøres det nå eller blir det sudden og straffer. Finland må frem og de målsetting sjansene sine. Finland presser på og Sverige har mer enn nok med å unna. Etter 46 mim har Finland 2 stolpeskudd på 10 sekunder. Morsomt å høre finske ledere stå å skrike WAKE UP til de sveitsiske dommerne. De smilte når alt gikk deres vei i begynnelsen av kampen og Finland ledet med 2-0. Nå er det skrik ved hver blås. 10 min igjen og Finland begynner å stresse. Backby er alene igjennom. Så kommer 2-4 tid: 50.12 #10. Finland får snakke sammen gjennom POWER BREAKE. Nå må det skje noe. OG DET SKJER NOE. 3-4, tid 50.50 #73.Kainulainen Det er krig i . Bang 52.26 sitter 4-4 #73.Kainulainen igjen og det er ville scener på tribunen. 5 min igjen. Hele hallen skriker Suomi Suomi. For et trykk. 58.23 bryter #14 Gustafsson et finsk angrep og går opp og setter skuddet nede på den finske keeperenes 1 stolpe. Ikke lov å slippe inn en sånn i en VM finale. 4-5 til Sverige. 4-6 kommer på åpent mål 59.48. ved #23.Hampus Ahren.

Sverige er atter verdensmestere. Gratulerer Sverige.

Takk for oss fra Helsinki VM. Vi sees garantert i en hall rundt om i Norge, eller i Sveits 2022.