Sverige snudde og vant

Sverige var storfavoritter, men 3×15 og et Sveits uten den store respekten holdt på å overraske alle de såkalte ekspertene.
Sveits har vært den store vinneren i dette mesterskapet. Det har spilt spennende og rask innebandy og har helt klart tatt «steg» mot å bli en å regne med
kommende VM.
Sverige på sin side hadde nytt trenerteam med Mikael Hill som den nye lederen. Han skal ta Sverige til et nytt VM gull. Alt annet er å se på som et skritt tilbake. Det er et stort press, men med et stjernegalleri av de sjeldne så er jobben litt enklere.
Kampen begynte som den som regel gjør.1-0 til Sverige og en forventer at de skal kjøre kampen. Sveits er ikke uvillige til å by opp til dans og lagene går til pause med 2-1 ledelse til Sveits.
Vi forventer at Sverige skal ta tilbake kampen, men det er Sveits som virkelig setter sjansene sine. 2 raske og de leder med 4-1. Galante Calstrøm har ikke notert seg i målprotokollen og setter 4-2 i overtall med sitt 100 poeng i den svenske landslagstrøyen. Sveits bryr seg lite og setter 5-2 etter 27 minutter. En tror egentlig ikke hva en ser. Sverige blir straffet for sine feil.
Så skjer det som kjennetegner et mesterlag. Fra 28.56 til 29.59 setter Sverige 3 mål. Samuelsson, Galante Calstrøm og Nilsson og det står 5-5. Sverige har tatt over det psykologiske i kampen og når Kim Nilsson setter 5-6 er svenskene virkelig i dytten.

Sverige vinner 5-7 når de setter det siste målet sekunder før slutt.
Sverige vinner, men Sveits har vist verden at ved å tenke litt annerledes
så kan de være med og kjempe om de edleste medlajer.

Finland slår Tjekkia med 2-0og tar 3 plassen.

USA slår Polen med 4-1 og kommer som nr 5.

← Mads Rognsjord forlater IKA World Games – Til finalen etter revolusjon av troppen →