Sveivas unike situasjon

Sveiva falt som alle vet på den  berømte målstreken etter å ha spilt sin beste innebandy på mange år. Man gjorde det bra i serien men ble kanskje mest æret for å ha slått ut Slevik med 3-1 i kamper. Selv om man ikke hadde hjemmefordel.

Denne sesongen som var fikk vi se at Sveiva hadde en stor spillerstall, man spilte største delen av sesongen på tre rekker og selv når Ekestubbe og Gustavsson forsvant med skader kunne man fylle de plassene uten problem. Det er ganske imponerende sett til at hele Sveiva sitt A-lag har et mindre budsjett en halve førsterekka til Greåker (om man skal tro på det man hører om lønningene svenskene drar inn nede i Fredrikstad).

Allerede før vi er mer enn en uke ut i Mai har klubben allerede annonsert fire store vevninger til neste sesongen, Andreas Falkeid, Tobias Lindberg, Nicklas Harald og Emilio Garcia. Når jeg ser dette er det tre spørsmål som dukker opp i hodet.

  1. Hvordan klarer man å skaffe seg denne typen spillere uten å tilby noe særlig erstatning og hva er det som gjør at så mange vil til Sveiva? Spesielt når vi vet at det er flere andre klubber som har lagt kontrakter på bordet med store summer penger.
  2. Hva gjør man med luksusproblemet som oppstår når man har for mange spillere i stallen?
  3. Hva tenker dem spillerne som ser at konkurransen om spilletid veldig fort kan bli for stor?

Jeg har nok ikke opplevd under min tid i Norge at et lag har hatt det luksusproblemet at man kan velge ut 18 spillere man ser for seg kan spille mot samtlige lag i eliteserien en sesong. Dette samtidig som man klarer å holde kostnaden for A-laget langt lavere enn flere andre klubber. Jeg tror at årsaken til at mange velger Sveiva dette året er lysten på NM-gull. Man har vist at man allerede kan vinne, og med en liten forbedring i stallen samt et år til sammen på banen bør sjansene bare bli enda større. Det har helt sikkert også å gjøre med det sportslige teamet Anton Brenner og Jenny Johansen. Dem har fått til noe bra sammen og har fått tilliten fra mange spillere rundt om i landet. Her har Sveiva lykkes med noe bra, det er bare å ta av seg hatten.

Spørsmålet er nå hvordan dem kommer til å håndtere det å kvitte seg med spillerne som dem ikke lenger ser er gode nok  A-laget i klubben? Jeg  vil ikke slippe denne tanken helt enda, for det faktum at spillere som fått veldig gode tilbud velger denne klubben er ganske kult. Jeg ser for meg at man får spillere som bare kommer for det sportslige og har lyst til å satse alt dette året og kanskje det neste også. Når hele laget spiller på samme vilkår vil jeg tro at lagmoralen på dem som blir med videre kommer til å være enorm.

Så kommer spørsmålet om dem spillerne som da ikke lenger har ”sikre” plasser på laget. Det har kommet inn to gode backer, en meget god keeper og Garcia kan jo spille det meste selv om jeg synes han er best på backen han også. Mange sa at keeperstallen til Sveiva ikke var god i fjor. Likevel viste både Einar og Østergren opp sine beste sider i serien der dem var meget gode. I sluttspillet var det Østergren som voktet buret og det tok dem helt til finale. Hva tenker han nå som Andreas kommer? Norges kanskje beste keeper har nok ikke tenkt å sitte på benken? Hvordan beholder man alle keeperne, tre stykker som alle vil spille i Norge der det allerede er keeper mangel. Det blir spennende å følge utviklingen her. Men jeg vil påstå at det er er spillernes marked i år.

Det ryktes at Svenske klubber er å snuser på flere spillere i Sveiva også. Bakke har blitt nevnt i setninger sammen med Karlstad, Martinsen har vært ønsket av Varberg tidligere og dem har vist interesse dette året også. Billy Persson ytret i forrige sesong at man måtte få inn noe mer spiss på laget om han skulle bli i Norge.

Hva tenker dere om det hele Anton og Jenny?

Kommentaren är väl att vi ständigt jobbar för att förbättra spelarstallen och vet hur viktigt det är med en bred trupp i loppet av en säsong. Inte bara när det kommer till eventuella skador men framförallt med tanke på tempo på träningar. Vi hoppas att vi klarar att förmedla det budskapet på ett bra sätt så vi får spelarna att se konkurransen som motivation till vilja prestera ännu bättre och inte det motsatta. Ska man vara med och kämpa i toppen krävs bra hållningar och spelare som ständigt jobbar för att bli bättre. Vi hoppas att vi kommer ha 23st spelare som alla har som målsättning om att både utveckla sig själv och kollektivet och ser styrkan i att vi har en sådan standard i truppen.

Vad är det sveiva har gjort som gör att man lyckas locka till sig så bra spelare och hur ska man lyckas behålla den goda stämningen i laget när man måste berätta för spelare att dem inte längre platsar?

Den största anldningen till att spelare väljer Sveiva är chansen att få spela i ett topplag. Kommer helt klart vara några tuffa beslut att ta gällande truppen kommande säsong och det kommer nog vara spelare som lämnar pga av att chansen är större att få mer speltid någon annanstans

_____________________________________________________________________________________

Jeg tok en liten prat med en av de spillerne i stallen til Sveiva og han forteller  at om han vist at Sveiva skulle oppgradere stallen såpass etter kun et år så ville han kanskje ikke byttet klubb i fjor.

 Jeg kommer med spenning følge utviklingen til Sveiva dette året og det skal bli veldig interessant å se hva som skjer med stallen og spillerne som nå ikke lenger får plass. Kjenner jeg ledelsen i Sveiva korrekt så blir det nok en god dialog da det er fullt mulig man skal være i samme klubb ved et senere tilfelle. Noe sier meg også at vi kommer til å se enda flere overganger til Sveiva før sommeren er over.

← Jelsnes til Mullsjö Veien videre for kvinnelandslaget. →