Sveivadamene taper årets første kamp…

Vi har fått et referat fra kampen mellom Sagene – Sveiva som ble spilt om lørdagen.
Det er skrevet av Martin Moen Helgestad

Kamp: Sagene-Sveiva Skudd: 23-26

PERIODE 1: Stemningen blant jentene er spent og meget tent, praten fra garderoben når helt opp på tribunen da coach Jensen peprer jentene med en stemme som setter lydanlegget på Valle i skammekroken. Jentene er peppet og går ut i 200, noe seiersvante Sveivajenter ikke er vant med i det hele tatt. Presset er steintøft og backene til Sveiva er alt annet en komfortable med dette. Sagene har vel det som i hvert fall er Norges mest kjente skudd gjennom Hilma Thofte og på en retur klarer Josefine Lian å slå inn ledelse for hjemmelaget. Sveiva er noe rystet etter den tidlige scoringen og da Sagene fortsetter presset samt at de får en del baller på mål er det vanskelig å dra kjensel på Sveiva fra hva man er vant til å møte. 2-0 er også et faktum før Sveiva reagerer. Både 2-0 og 3-0 er skikkelige krigermål fra Zebrastripene etter noen småfeil i egen sone fra de røde fra Groruddalen. Ballene blir satt av henholdsvis Hannah Halnes Borgund og Maja Pettersson. Hornet lyder, og uten at noen i hallen er helt sikre på hva som skjer så leder altså hjemmelaget 4-0.

PERIODE 2: Vi på sidelinjen forsøker å gi jentene beskjed om at nå kommer Sveiva til å gå ut i det samme tempoet som vi hadde i den første perioden, men det virker ikke helt som Sveiva har fått i gang maskineriet helt enda. Kampen er mye jevnere i midtperioden enn hva den første perioden var, men hjemmelaget henger godt med. Det tar noe tid før det smeller i midtperioden, men i undertall setter Josefine Andrèn på turboen vi er vant med i Bjølsenhallen. 2-3 Sveivajenter opp på tribunen, Dahler i kiosken og krysset er ledig – 5-0!!! Nå er det god stemning på benken hos hjemmelaget og smilene sitter godt helt til importen begynner å få ballen til å gjøre jobben. Sveiva begynner for alvor å vise hvordan de har vunnet X-antall kongepokaler og at de vinner i år igjen er ingen umulighet om de klarer å holde balltempoet oppe. Den beryktede Luize Bilinska viser klasse opptil flere ganger og limer inn noen bak det som begynner å bli et nervøst hjemmelag. 5-1 og 5-2 er flotte direkteskudd det er lite å si på. Sagene begynner for alvor å gå opp i liminga når måltjuven Marianne Nadim får satt 5-3 på en retur i Sagene slottet. Skuldrene til samtlige hos hjemmelaget nærmer seg taket og de personlige feilene hagler. Baller blir kastet bort til motstanderne, horrible indianere i egen sone og Sveiva kunne fort ha utlignet her hadde vi ikke blitt reddet av at perioden heldigvis er over.

PERIODE 3: Den tredje starter heldigvis noe bedre for Sagene og det er jevnere i starten her enn det var i slutten av den andre. Latviske Bilinska viser igjen klasse og henger 5-4 etter en ørliten indianer av Sagene, men nærmere enn noen stolpeskudd fra begge lag kommer vi ikke straffer. Sagene rir av stormen og kan innkassere det som kan vise seg å være en skjebnesvanger seier. Sveiva kom til Bjølsen litt for selvsikre og høye på seg selv, noe vi straffet de beinhardt på i første periode. Midtperioden er Sveiva sin fra start til slutt og hadde den vært 4-5 minutter lenger hadde denne kampen hatt et helt annet utfall. De første 10 i siste perioden er meget jevne og begge lag har skudd i både stolper og tverrliggere. De siste 10 bærer preg av at mange hos hjemmelaget aldri før har slått Sveiva og at vi blir meget nervøse. Vi slår bort baller i hytt og gevær, både øst og vest, men heldigvis for oss, så klarer vi å ri av bølge etter bølge. Noen feberredninger av Kaptein Ekholt bakerst hos Sagene og Sagenedamenes første 3-poenger noensinne over Sveiva er et faktum.

Neste helg venter NOR 92 på bortebane ute hos Paradisedeltagerne i Drammen, så stay tuned!

← VMG får litt hjelp fremover Helgen er over og 129 mål er scoret i herrenes eliteserie →