Sveiva til finale

Vi møter opp i den hallen der det lukter desidert mest kattemat av dem alle. Sveiva er klare for en enkel match og noen av spillerne ser på kampen som en trening ser det ut som. Det tar vel bare 18 sekunder før Grei gå opp i ledning, dette med hjelp av kampens store gigant #8. Det er også Grei som setter dagens andre mål og jentene fra Apalløkka viser mot. Det er Grei som er best i førsteomgang og at det bare står 1-2 på tavla skal Sveiva være glade over. Jeg er ikke vant til å se Sveiva bedrive denne type grisebandy. Det er flere etterslenger og albuer opp mot hodet. At dommeren ikke får med seg dette er jo pinlig.

Når jentene kommer ut fra Sveiva garderoben tror jeg treneren sagt et par strenge ord for laget ser ut til å ha våknet! De spiller mye bedre og Grei sliter. Likevel er det Grei som er i føringa en stund til takket være et meget fint kontringsmål der ballen ender oppe i krysset. Men når Sveiva får to ”dritt mål” går de opp i ledning. Egentlig helt utrolig at det blir mål, første ballen har nesten ikke fart nok å rulle selv i nedoverbakke og den andre spretter inn mellom beina på keeper. Grei spillerne som presset høyt hele kampen ser litt mer slitne ut og stemmen til Anton (som jeg tror hele hallen hørt ganske mye av) begynner å svakke seg litt.

Tredje periode starter og det er nå det gjelder. Grei må score minst tre til for å tvinge til seg en ekstra semifinale. Dette er ikke Sveive interessert i og når Grei får inn en scoring blir det tatt timeout. Vi overhører coachen som sier at nå skal de spille grisebandy de siste minuttene. Ikke for at det blir noen forskjell fra de to første periodene men det ser ut som at det var vinner talen. Grei prøver seg uten keeper på slutten men klarer ikke å komme i fatt. Sveiva viser at de er et bra lag som fortjener en finaleplass selv om de to siste kampene ikke er helt på det nivået vi tilskuere forventer oss.

Grei gjør en god innsats de to siste kampene og fortjente kanskje en fjerde også.  De har helt klart utviklet seg noe enormt fra året før og til neste år om de beholder de spillerne de har og får inn et par nye kan mye skje. Nå som de har et par trenere som skjønner og liker innebandy.

Sveiva ser sterke ut og om de får på plass litt mer finess som de pleier å være gode på kan dette bli gull. Vi ønsker jentene lykke til videre og kommer selvfølgelig følge innmarsjen mot finalen!