Sveiva overrasker igjen og Grei imponerer

Helgen er endelig over og vi kan kose oss tilbake på jobb. Helg i julebords sesongen blir ofte mer slitsomt enn selve ukene så jeg koser meg på jobb. Noe som gjør at jeg koser meg ekstra mye denne mandagen her er vel det at det nå bare er ett lag igjen som ikke tapt i årets eliteserie for herrer.

I Harstad er det hjemmelaget som starter best og har mest lyst på seier. Fredrikstad kommer seg mer og mer inn i kampen og etter tre perioder står det 4-4 på tavla. På straffer er Østfoldingene best og Harstad taper sin andre straffelagsduell på hjemmebane. Fredrikstad tar en meget viktig ekstrapoeng med seg hjem.

Grei har siste tiden imponert meg mye og Jatko blir vel bare bedre og bedre om dagen. Men denne lørdagen er det ikke han som gjør det lille ekstra uten det er hele laget sammen. GIF får aldri sjansen da Grei tar kommandoen med en gang. Det er 6 forskjellige målgjørere for Grei sin del i en kamp som ender 8-2 og det tyder på at jacob fått laget til å spille mer som et lag. GIF er ikke der de var i starten av sesongen og mister mark i tabellen. To store tap de to siste helgene og vi merker at laget sliter. Nå har dem fri neste helg noe det ser ut som om dem trenger.

Man kan aldri bli helt klok på det Sveiva driver med… I går så tok dem i mot selveste serielederne på egen hjemmebane.. Ingen trodde vel at kampen skulle ende som den gjorde. Ikke når du tenker på det som skjedde forrige helgen, når tapte mot Sandnes på straffer. Kampen starter litt sakte og lagene kjenner på hverandre men plutselig så smeller det og etter et par minutter står det 1-1 på tavla. Det er ikke så mye som forandres fremover men vi får et par utvisninger. Først Sveiva og etter det Tunet. Begge lag er gode i overtall og vi går til pause med stillingen 2-2. vi på tribunen sitter med følelsen av at Sveiva er litt bedre og giftigere mot slutten. I andre periode er Sveiva mye bedre, selv om det er Tunet som har mye ball og spiller rundt, rundt og rundt så har Sveiva full kontroll. Plutselig fanger de opp en dårlig pasning på midten og straffer Tunet.  Sveiva har nok trent på overganger skulle jeg tro for her er de fryktelig gode! Man kan se hvordan frustrasjonen i Tunet blir verre og verre. Laget skyter masse men alltid rett i første spiller, de få gangene skuddene går igjennom sitter Sveiva keeperen og plukker dem ned. Han var for øvrig ekstremt god denne kampen. Sveiva vinner andre periode 2-0 og i kampen står det nå 4-2. Tunet kommer ut på banen i tredje og har gått ned på folk, de spiller nå bare på to rekker. Dessverre ser ikke det ut å hjelpe særlig for de skyter fortsatt på dekkende Sveivaspillere i stedet for på mål og Sveiva kontrer. Man kan vel si at dem er litt heldige når de kriger inn 5-2 målet (ballen ruller vel mellom 28 tunetbein før Palving ruller den under Østergren). Bakke og Palving ser helt like ut i dag så ser ikke helt hvem av dem som scorer (har de vært tilbud på pannebånd?) men begge to står for mye bra spill i dag. 5-2 blir til 7-2 på noen minutter og Tunet har nå en veldig lang vei å gå. De tar nå en behøvelig timeout. Om det er noen lag som kan snu matcher som denne så er det vel Tunet. To min etter TO setter reduserer Mossin, Tunet er ikke helt ute enda… Men så vokner Gard, stjeler ballen og serverer en lagkamerat med en tversoverpasning som han lett kan trille inn i målet til Tunet. Tid 51:11 står det altså 8-3 på tavla. Tunet setter opp et rykendes tempo og de får redusert tre ganger når klokka viser 56:14. Men mye nærmere enn så kommer ikke Tunet og de taper sin første kamp til nå. Sveiva gjør det ingen forventer og snyter Tunet for tre poeng. Da har nå vunnet over både Tunet og Slevik hjemme. Dette gjør også at dem går forbi GIF i tabellen.