Sveiva og Tunet ut i 100……..

6 minutter tok det og Henriette Knudsen scorer det første målet i Bjølsenhallen. 9 Minutter senere har Anette, Diana og Marthe Arkøy alle satt ballen bak Ekholt. 0-4 står det altså til Sveiva, samtidig noen km unna har Tunet nesten gjort tilsvarende. Leder 3-0 , hvor blandt annet Lundmark setter skudd fra distanse, på innerstanga til Lone Evensen. Kine Eriksen kløner det også til i overtall, bruker for lang tid som bakerste mann og vips setter Tunet mål isteden. Grei klarer å hente seg inn igjen i kampen, etter litt klabb og babb foran mål setter Ripel ballen inn. Det samme klarer Sagene, får et viktig mål før pause, etter å ha kranglet inn ballen. 1-4 og 3-1 er pauseresultatene. 8-7 og 8-11 i skudd statistikk. Så i begge kamper leder laget som har skutt minst, på mål vel og merke.

Sveiva spilte jo en forrykende 1 omgang, også mot Tunet, men falt ned flere hakk. Ville det samme skje igjen? Sagene går ut i høyt press og stresser Sveiva. Fra å være laget som løper mye etter, fører de kampen mye mer og Sveiva backene klarer ikke spille seg ut. Sagene får straffe og setter den med Ida Karevold. Jammen scorer de ikke på ny etter 7 minutter. 3-4. Samtidig har Tunet mistet grepet på kampen i Høyenhallen. Etter tidlig å ha gått opp i en 4-1 ledelse ved Hildegunn Holm, overtar Grei spillet og reduserer 2 ganger med Rikke Selstad. Begge anledninger starter det med skudd fra venstre siden. Først går den direkte inn etter at Kajsa kjemper og dekker utsikten. Etterpå er rollene byttet, Kajsa legger inn på mål , mens Rikke står foran og styrer den inn.

Rett over Midtveis Scorer Adolphson Sveiva sitt 5 mål etter pasning fra Knudsen. Sagene skal allikevel på ny komme tilbake. Hilma snapper opp et feil pass fra Thorp og de går til pause med 4-5.

Omtrent likt med Rikke sin 3-4 redusering, setter Hilma 5-5. Sagene leser spillet til Sveiva godt og venter litt på feilen , som kommer. Gitte Martinsen snapper feilpass fra Gidske og Sagene har snudd det. For første gang i kampen leder de 6-5 og Sveiva tar en time out. Vi var tidligere i vår vurdering inne på styrker og svakheter til de forskjellige lagene. Sveiva går ned på 8, åtte, spillere, og viser ganske klart at vi hadde riktig i våre uttalelser. Nr 10-11 og 12 er ikke blitt klargjort for spill i viktige kamper. Fra tribunen ble det ivrig pratet om hvorfor de 8 ble valgt og at det som vanlig kommer frem at noen har fri kort. Det blir gjort et forsøk på et press, men Sagene har lite problemer med å komme seg unna selv om det alltid finnes en nerve med 1 måls ledelse. Når Sveiva ikke utnytter muligheten de får gjennom en avventende utvisning og heller velge å rulle ballen for å finne åpningen for skudd i sluttminuttet, så går det som det går. Sagene vinner kamper 6-5 , og det blir den 4 av 4 mulige, 1’mål seiere disse lagene i mellom i år.

Grei gir seg ikke med Rikke sitt mål i begynnelsen av 3 periode og utligner til 4-4 med Kine Eriksen i overtall. 7 minutter igjen av kampen og man begynner å spørre seg. Skal Grei ta en ny skalp, men den gang ei. Til tross for at de presser på så er det Tunet som setter målet. På tiden 17.15 avgjør Rikke Hansen kampen, på pass fra Holm. Grei forsøker seg med å ta ut keeper men det blir med forsøket..

Det betyr at Sagene og Tunet tok første stikk, på Fredag venter nye kamper. For begge lag og publikum må igjen velge. Hva skal du se???

Tunet – Grei 5-4 (3-1,1-1,1-2)
(sammenlagt 1-0)
Høyenhallen
Tilskuere: 122
Mål Tunet: Emma Lunde, Tina Lundmark, Klara Löfgren, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Hildegun Holm.
Mål Grei: Rikke Enerly Selstad 2, Celine Ripel, Kine Hedlund Eriksen.
Utv.: Tunet 2×2 min., Grei 1×2 min.
Skudd: 25-20
Dommere: Godtfredsen/Jakobsen

Sagene – Sveiva 6-5 (1-4,3-1,2-0)
Bjølsenhallen
Tilskuere: 57
Mål Sagene: Hilma Thofte 2, Martine Jarnæs, Ida Karevold, Jennie Svensk, Gitte Lundh Martinsen.
Mål Sveiva: Henriette Knudsen, Marte Arkøy, Diana Isjomina, Anette Marie Berg, Linda Adolphson.
Utv.: Sagene 2×2 min., Sveiva ingen
Skudd: 28-24
Dommere: Johansen/Monge

← Herrenes andre semifinale starter i dag Vi analyserer lagene som spiller damesemifinale litt i dybden →