Sveiva kler av Akerselva…

Fredag kveld, man er sliten etter jobb men likevel skal man ta seg ut til en hall i Grorud for litt dugnadsarbeid… Det er kamp mellom Sveiva og IKA, en kamp mellom der vinneren muligens kan ta tredjeplassen eller i hvertfall 4:e plassen. Sveiva har ikke tapt en eneste kamp etter full tid på hjemmebane, alle lagene sliter i rommen… Vet ikke om det er et bevisst valg hjemmelaget å fylle gulvet med støv før kampen. På oppvarmingen kan man nesten skli over hele banen hvis man tar litt fart. Hvorfor banen ikke tørkes før kamp er et mysterium men i som så mange andre haller i Norge er ikke HMS så viktig. Korsbånd og minsikler ryker fort i haller som denne..

Første periode starter på beste mulige måte for bortelaget og etter et par kanoner fra to bekker står det 0-2 på tavla.. Sveiva keeper er sjanseløs på begge to og bortepublikum sitter å koser seg på tribunen… Dessverre virker dette som en kalldusj på hjemmelaget som nå våkner. Valbye spatserer gjennom 7-8 IKA spillere før han fra midtbanen slår en backhand langs bakken som ikke bare triller gjennom resten av forsvaret men også mitt i mellom keepers bein… Det er nesten at ballen ikke orker over streken da skuddet er ufattelig løst men det var kanskje meningen… for det lurte oss alle.. Marius lynet Pedersen er på lekehumør og har lånt kølla til legenden Runar Snellingen i dag. Han har ikke lært seg å få opp ballen i luften enda men gulvzorro kan han. Nok til å sende IKA bekkene opp i pølsebua før han serverer en åpen Ulv som kvitterer.. Perioden slutter 2-2.. Sveiva som styrer kampen på slutten..

Periode 2 starter i høyt tempo og Sveiva setter en høy press som gir utdeling med en gang, Valby enda en gang og stillingen er 3-2, kampen er snudd. Sveiva fortsetter å rulle ut IKA og etter halve omgangen står det 5-2 på tavla.. Hjemmelaget spiller lekent og bra og er først inn i alle dueller..IKA får en redusering av Mattsson mot slutten av perioden men Sveiva står litt høyt igjen og tar ballen enkelt fra IKA forsvarer og setter ballen når de kommer alene med keeper.. Perioden er over, Sveiva spiller ut hele sitt repertoar og IKA gjør som Tunet, Greåker og Slevik.. Tar ballen går alene og skyter i dekkende forsvarer… Akkuratt det dem sa dem ikke skulle gjøre…

Siste perioden er i gang og nå smeller det veldig her ute. IKA har en liten strategi som går ut på stresse High Tower.. Med hans 01-15 indianere per kamp må det vel komme noen snart tenker vi. Det gjør det også og Magnus Andersson blir alene med keeper, dessverre blir han overrasket over den fine passen han får fra Sveiva spilleren og sjansen renner ut i sanden… Men IKA er bedre nå og har bra kontroll på ballen, de setter både en og to kasser og nå står det 6-5.. Som spiller nå er man sliten og jeg oppdager plutselig at jeg prøver å rykke meg løs fra en Sveivabekk.. Venstrehånden plasseres rundt spilleren for å få litt fart fremover, men etter noen sekunder merker jeg at det er ballene til Skriden jeg holder i mine hender og ikke noe annet.. Kan nesten føle hvordan de skvises ut mellom fingrene… Heldigvis ser ikke dommeren dette og Skriden se ut å kose seg så vi spiller videre.  Sveiva får prøve seg et par ganger i overtall.. Bland annet etter at tomålsscoreren til IKA (Tjoms) strekker kølla så høyt i været han bare kan (nesten så kølla flekses) og slår med full kraft ned på kølla til Mattsson. Vist han treffer ballen først men hadde han ikke gjort det hadde det nok blitt en 5-minutter. Mattsson er passe fornøyd men har får jo frislag da. Anton tar sjansen og skriker noe ingen skjønner på til Dommeren som han åpenbart syntes gjorde feil men han overser heldigvis det. Powerplayet til Sveiva er lettlest og det blir aldrig farlig. Setter man Gard ut på venstrekanten er det vel ingen som tror at han kommer til å banke den opp i krysset. Eneste måten det skulle være mulig på er vel om han slår en feilpass som går via 3-4 køller og ender opp bare på rein flaks… IKA tar ut keeper nå og prøver seg men Sveiva presser høyt og bra. De får frislag og IKA keeper er tilbake i mål, men i samme stund vinner de 10-11 50/50 sjanser på midten og ender opp på IKA sin banehalvdel. Ballen spretter ut til Ekestubbe som prøver å slå en passning inn i midten (alle vet at han aldri skyter) men han treffer feil på ballen og den liksom chippes inn i bortre kryss.

Kampen ender 7-5 og Sveiva er fortsatt med i kampen om 4:e plassen. De gjør sin motstander dårlig gjennom å aldri la dem skyte fra midten og gjennom en bra press der alle jobber for hverandre. De vinner helt fortjent må jeg dessverre si..

Banens beste blir Marius Pedersen.. Må si jeg er imponert over gutten som jobber som et kåt kanin og er på alt som rører seg. Snurrer opp IKA spiller etter IKA spiller og slår geniale passninger..
På IKA blir det meg selv av en eller annen merkelig grunn.. det er jo vår rekke som taper kampen.. Men var vel ingen som nådde mål i dag så er vel kanskje like greit.

Kampen i toppen lever og dette gjør at Greåker nå faktiskt kan ta tredjeplassen. Men de kal ut mot Gif, Slevik og Tunet først så de må prestere.