Dag 1 – Suomi – Falun 4-5

Endelig får en si. Rosinen i pølsa, kampen de fleste har ventet på. Vi ble ikke skuffet. Full rulle og for en kamp det ble. Til slutt ble et svensk seier, men samtidig åpnet det seg et nytt kampittel. VAR ble brukt til å gi Sverige et mål som dommerne ikke helt fikk med seg. Voksent av dommerne og fantastisk å se. Det er kun Premier League som er redd for dette.

1periode
Kampen er ikke mer enn 2 minutter gammel når Galante kommer igjennom, men misser sin sjanse. To trekk senere setter bursdagsbarnet Samuelson inn 0-1. Kampen bølger frem og tilbake og det kommer sjanse på sjanse. Svenskene med å etablere spill, Finnene med en forrykende kontringsinnebandy som bare er elegant å se på. De satte ikke sine sjanser i 1 perioden, men de kom senere. 1-1 kommer med «me Sniper» Kotilainen. En herlig sniper som setter sin sjanse og lagene er like langt.

2periode
Skifter karakter. Finnene tar mer og mer steg og Sverige er ikke like effektive med å kontrollere løpene som de finske forwardene kommer med. Sverige leder med 1-2 når finnene tar helt over. 1-2 blir til 4-2 i løpet av 06.37. Det er effektiv innebandy. Så raskt kan et stor oppgjør skifte og så herlig det blir gjort. Kontringene sitter som hånd i handske. Så sexy, så effektivt. Målet til Joonas Pylsy er så lekkert. Kast fra keeper Eero Kosonen og vips 4-2 til Finland. Sverige har en jobb å gjøre foran 3 perioden.

3periode
Etter 6 minutter kommer en situasjon for historiebøkene. Rasmus Enstrøm skyter og ballen går raskt bak den finske keeperen Eero Kosonen og utigjen. Dommeren gjør VAR tegnet og ser situasjonen om igjen. Det dømmes helt riktig mål. Ny tenning for Sverige og 2 min seinere jager Galante Calstrøm ballen bak det finske målet, vinner duellen litt heldig og setter 4-4. Nå er det virkelig kamp. 4-5 kommer i overtall og min favoritt Emil Johansson står på bakerste og setter ballen enkelt i mål. Kampen ebber ut med 4-5 seier til Sverige. Fortjent eller ikke. I disse kampene må en virkelig sette sjansene sine ellers så blir det tap.

Verdt å merke seg. Alle de svenske målene kommer fra Falun spillere. De spiller da også med verdens største merke – Unihoc.

Tjekkerne har lovet folkefest og det ble det. Over 10.000 tilskuere til den første store kampen i dette VM. Imponerende.

Andre nyheter
Höllvikens Johannes Wilhelmsson kommer til Tjekkia for å ta en plass i den svenske troppen. Johannes Larsson har av personlige grunner reist hjem til Sverige og står over VM. Det Svenske forbundet har ikke kommet med noe mer informasjon.

Sveits mister en av sine nøkkelspillere – Växjö spilleren Manuel Engel må stå over VM pga en skade.

Finland-Sverige 4-5 (1-1, 3-1, 0-3)

1 periode
0-1 (02.16) Johan Samuelson (Emil Johansson)
1-1 (16.55) Peter Kotilainen (Jani Kukkola)
2 periode
1-2 (06.40) Rasmus Enström (Emil Johansson)
2-2 (11.45) Eemeli Salin (Jani Kukkola)
3-2 (16.08) Sami Johansson (Krister Savonen)
4-2 (18.08) Joonas Pylsy (Eero Kosonen)
3 periode
4-3 (06.07) Rasmus Enström (Kasper Hedlund)
4-4 (08.17) Alexander Galante Carlström
4-5 (15.07) Emil Johansson (Rasmus Enström)

Utv
Finland 3×2 Sverige 1×2
Dommere
Martins Larinovs, Martins Gross
Tilskuere
10 113

← Dag 1 – Publikumsrekorder ble slått første dagen VM Bloggen Praha 2018 del 6 – Endelig VM start →