Sundell tipper herrenes tabell 16/17

Vi har jo allerede nevnt i podden litt hva vi tror men etter ønske fra publikum legger vi ut et par, tre forskjellige tabell tippinger fra noen personer.

Jeg er heldig å får være først ut. Kommer ikke gå inn så mye på historikken men heller se på årets serie med et åpent sinn. Det jeg kan si er vel at serien mistet litt kvalitet fra i fjor og jeg tror det blir et større skille mellom topp og bunn. Serien har mistet flere gode spillere men også fått inn et par nye som sikkert kan by på litt kvalitet.

12: Harstad

I fjor tippet jeg Harstad på siste plass noe de klarte å unngå da Nor 92 var så sinnsykt dårlige. I år er det nok ikke med noen lag som er like dårlige som Nor 92, og selv om jeg tror at Harstad kanskje kan ta 3-7 poeng så holder nok ikke det til mer enn en sisteplass. De har fått inn noen nye spillere fra utlandet men de gjør de på en måte hver gang de spiller eiteserie og det er dessverre ikke nok med 2-3 spillere som er ok.

11: Fredrikstad

Fredrikstad ser ut som om de spiller med omtrent samme stall som i fjor. De kan by på litt innebandy i et fåtall kamper men bortsett fra kampene mot Harstad, Sandnes og muligens Haugerud tror jeg de kommer til å slite. Men det er en gjeng som kriger og hvis de kommer til neste års kvalikk kriger de sikkert til seg en plass i neste års eliteserie også. Jørgen Sjolte blir nok viktig for laget i år. Daniel Baranowsky som i fjol hadde 21 poeng og kom topp 3 i lagets interne poengliga har jo gått til første div og det kan bety en hel del. Om de skal komme opp på en høyere plassering er det mot Sandnes og Haugerud man må ta poeng i tillegg til Harstad da selvfølgelig. Fredrikstad får nok mellom 9-13 poeng. Viktige spillere blir Sjolte som må ta mye av ansvaret.

10: Sandnes

Sandnes er satt rett over Fredrikstad og dette kun av den grunnen at de nå har alle hjemmekamper på søndager. Sandnes er gode på hjemmebane og der kan de slå nesten alle lag. I fjor var de nærme både mot IKA og Slevik. Det som taler dem i mot er at de har mistet sin førstekeeper og at de fortsatt har en tynn tropp. Hørte også noen rykter om at Sola dratt på seg en skade men det er kun ubekreftede rykter per nå. På bortebane tror jeg ikke Sandnes kniper et eneste poeng… Men jeg tror de vinner 4-5 kamper på hjemmebane og ender derfor på 12-15 poeng. Viktige spillere blir Stanley og Sola.

9: Haugerud

Om Haugerud skal klare å komme så høyt som på en 9:e plass får man håpe at man klarer en sesong uten skader. Troppen er meget tynn men den besitter faktisk en hel del kvaliteter. Og med signeringen av foredette GIF spilleren Emilio Garcia blir den sterkere. Det er fortsatt ikke avklart om Snellingen blir med dette året. Han hadde vil assist til sikkert 80 av Thomas sine mål i fjor så om han ikke blir med sliter dem litt. Dem har sin egen spillestil og setter ofte mann, mann over hele banen. Noen lag takler dette galant men lag som ikke er vant til det sliter ofte. Derfor tror jeg at Haugerud kommer til å vinne bunnkampene ganske enkelt men også tape toppkampene med mange mål. Haugerud ender nok på alt fra 12-20 poeng. Viktige spillere blir Thomas, Sveen og Emilio.

8: Grei

En plass som er veldig gøy å havne på for man skal få spille et sluttspill men i årets serie tror jeg plass 6-8 ryker rett ut etter 3 kamper i kvartsfinalen. Grei har mistet fjorårets kanskje beste førsterekke og 200 poeng men dette har vel blitt sagt nok ganger nå. Jirving har ikke ligget på latsiden og de har også fått inn en del spillere. Frikk har tatt på seg kapteinbindeln og Jirving har funnet frem drakta, selv om den ser ut å være et par størrelser større nå. Det lille jeg sett av dem har ikke imponert meg men i en treningskamp uten betydning kan det være vanskelig å være motivert. Svenskene som kommer gjør Grei til et bedre lag men jeg tviler på at dem fått så mye spilletid i et av topplagene. Grei har Apalløkka og er gode på hjemmebane med hjelp fra Sirkus Grei. Og man vet jo aldri, mulig at noen av stjernene kommer tibake etter jul? Klubben har vel ganske god råd nå som alle stjerner sluttet og den beste av dem gikk for en rekordsum kun Tunet eller Slevik hadde råd med. Sandelid for sitt andre år i båset og vil nok være nødt til å bruke sine kunnskaper mer i år enn i fjor. Jeg kjenner Jakob og jeg tror at om det er noen som får til dette så er det han. Grei kan nok komme på 6-7 plass også men dette blir jevnt. Grei ender nok på ca 16-26 poeng. Viktige spillere blir Frikkiboy, Jirving og de to nye partysvenskene

7: Gjelleråsen

Gif har mistet seriens kanskje smarteste trenere i og med at Samuel stakk hjem til Sverige og SSL. Man har et ungt lag som er tungt preget av dårlig psyke. Jeg så dem noen kamper i Sverige og når det går bra så spiller dem bra, men med bare et par dårlige pass, avslutninger så ser de ut som om laget bryter sammen og de spiller mye dårligere. Om den nye treneren får opp lagets laveste nivå et par snep høyere og ungguttene tar seg litt i kragen i stedet for å gå rett ned i kjelleren annenhver kamp så kan GIf gjøre det bra. Robin, Bjørn og Falkeid må ta mye ansvar dette året for at Gif skal lykkes. Om Bjerknes og Olav i tillegg lykkes dette året så kan de faktiskt overraske noen av topplagene. Gif ender nok på en 18-26 poeng. Viktige spillere blir Falkeid 1 og 2, Bjerknes og Bicepsbjørn

6: Sarpsborg

Sharks har mistet noen av sine beste spillere til de lokale lagene så som Lilleby og Hallden. Men man beholder sin kaptein og landslags keeper. Har sett dem spille i Gøteborg et par kamper men utover det vet jeg ikke så mye. For meg har laget en god førsterekke som kan produsere mye og en keeper som kan stenge helt der bak når han har tid. Jelsnes er for meg en av de absolutt beste i dette årets serie. Saprs har gjort det bra i de yngre rekkene og har litt juniorer å fylle på med. De savner erfaring og kanskje litt kroppsvekt for å kunne sette i mot i taklinger men de vil kunne lære mye og utvikle seg enda mer under en bra trener. Om man klarer å motivere laget til å fortsette og kjempe hele sesongen og om førsterekka leverer på høyeste nivå kan sarp knipe en 6:eplass men det kanlike gjerne bli en 8:e plass. Man er ekstremt avhenging av enkeltspillere for å levere varene her. Sarp ender nok på en 19-27 poeng. Viktige spillere blir Jelsnes, Hjemgård og Lasse

Fra her og oppover blir det nok et skille skulle jeg tro. Kan si at jeg sliter veldig med å se hvem som skal ta hjem denne serien. Det blir ikke like tøffe kamper som i fjor da felre av lagene er svekket, men kampene i toppen tror jeg kan ende med fler tap for vinneren enn de vært årene før. I treningskampene som vært så blir man ikke helt klok på resultatene. Tunet vant lett over IKA men tapte stort for Sveiva. Sveiva hadde ikke en sjans mot Greåker men IKA hadde full kontroll mot dem. Slevik og Greåker spilte uavgjort. 

5: IK Akerselva

IKA tok store skritt forover forrige sesong og slo alle topplag bortsett fra Tunet. Man beholder omtrent helt samme lag bortsett fra Børresen som prøver lykken i LSK og meg selv om er borte med skade noen måneder til. De har fått inn et par nye, så som Nordli i målet og de har fått Marcus tilbake fra et år med pause. Med en tropp på 25 mann blir treningene gode og laget vil utvikle seg enda mer over tid. Anledningen til at IKA ikke når topp 4 i år tror jeg er at laget har en veldig lav laveste nivå per dags dato. Vi så på kampene i Sverige og blandt annet mot Tunet at når det ikke går veien så holder ikke laget mål. I fjor vant laget flere kamper mot antatte bunnlag med bare 1 mål. I tillegg så vet nå alle hvem Ager er og han vil få det mye vanskeligere å gjøre opp mot 100 poeng som han gjorde i fjor. Laget må jobbe mer sammen og jobbe på sitt laveste nivå hvis man skal lykkes med en høyere plassering. Derimot tror jeg laget blir veldig gode i et sluttspill og kan gå hele veien til toppen der. IKA ender nok på ca 40-50 poeng Viktige spillere blir Ager, Andreas, Nordli, Anton, Harald og Lindberg.

4: Sveiva

Sveiva beholder omtrent hele laget og har i tillegg fått inn Bjerknes den eldre som vender tilbake til klubben etter en kort tid i Sverige og en litt lenger tid i Tunet. Den lilla drakta var ikke lenger å foredra for Grorud gutten. Hammerstad ser ut å være tilbake etter skaden han slitt med hele fjolåret noe som også sterker laget. De yngre spillerne har blitt eldre og fått viktig erfaring. Herr Brenner har gått inn i båset og av banen noe som jeg tror hadde hjulpet de fleste lag. Ikke det att han er i båset men det at han kommer seg ut av banen. Anton er en spennende coach som nå endelig får prøvd seg på riktig. De spilte bra innebandy mot Tunet og kjørte over dem fullstendig. De har spillere med spisskompetanse og som ved god coaching kan ta laget opp i toppen der de var for noen år siden. Sveiva ender nok på alt fra 45-52 poeng

3: Greåker

Greåker har fyllt på laget fra topp til tå og troppen er både bred og bra. Selv om man mistet Haien, Willy og Conradsson så ser man ikke mye svakere ut. Man har hentet gode spillere fra Sarp og man har plukket hjem en bra spiller fra Sandnes. I tillegg har man fyllt på troppen med et par svensker. Laget hadde en glimrende start i fjorårets sesong men dabbet av etter tapet av Lindqvist. De har fyllt på laget med litt nye spillere som forventes å høye laget et par nivåer og man skal ut i Champions cup der man helt sikkert vil ta med seg mange erfaringer hjem som kan bli viktig. Laget har en bra trener og et lag som har veldig lyst til å vinne alt. Greåkers styrke er at de aldrig faller helt sammen uten de jobber alltid hardt som et lag. De har to finaleplasser bak seg og det hjelper nok med motivasjonen om å ta gull dette året. Greåker ender nok på ca 47-54 poeng. Viktige spillere blir Torp, Kvisvik, Klefbekk og selvfølgelig den store signeringen av Skistad.

2: Tunet

Jeg tippet Tunet på samme plass i fjol og det fikk jeg spise opp igjen. Men jeg ser ikke at man med den tynne troppen skal orke enda et år. At de klarte å vinne i fjor var rett å slett meget imponerende. man har fyllt på stallen med Kjellemar som er en av topp 5 spillerne i årets serie i følge meg selv. Men man har også mistet Bjerknes som gjorde en hel del bra ting for laget, bortsett fra å sentre da. Ole leverer alltid sine 60-80 poeng men vi trenger at noen flere leverer også. Wallin, og Ole Martin har ikke levert det som forventes helt av dem det siste året. Mulig at det er i år med Europacupen osv som får dem til å våkne. Isaksen ser ut å være på vei tilbake og fyller nok på laget mot slutten av året. Han er en viktig brikke i forsvarsspillet. Tunet kan sikkert vinne om førsterekka får like mye spilletid som førsterekka til Grei fikk i fjor men det tviler jeg på at dem får. Viktige spillere blir Østergren, Mossin, Wallin, Rognlien og Kjellemar. Tunet ender nok på ca 50-60 poeng.

1: Slevik

Nei jeg favoriserer ikke Slevik. Men det er vel laget som jeg sett mest av til nå og det er også dem som presterer best. De har hentet et par bra Svensker og førsterekka blir farlig dette året. Vist man har mistet Skistad og Magnusson men de som tatt over plassene gjør det ikke så dårlig ser de ut til. Åhlberg skal ikke avgårde til JIK og er med hele sesongen noe som også er bra. Laget skal ikke på noen turer ut i Europa noe som også gjør at de kan orke mer i serien. De har en litt svekket tredjerekke men jeg tror ikke det vil gå ut over laget noe særlig. Slevik er en maskin som bruker olje av høyeste kvalitet og som skjelden har motorproblemer. Slevik vinner nok serien selv om det blir jevnt. De ender på 54-60 poeng. Vitkige spillere blir som alltid Åhlberg, Stræte, Hjort, men også Wingskog som er påvei tilbake.

Topp 5 er vanskelig og jeg vet egentlig ikke helt hvorfor det ble som der nå ble. Det kan fort bli en annen som vinner og jeg håper jo med hele mitt hjerte at det også blir det sånn at flere lag får prøvd seg ute i Europa. Om IKA eller Sveiva skulle ta serien skulle det være veldig gøy. Selv om jeg ser det som ganske usannsynelig. Sveiva er nok et lag som kommer til å vinne flere kamper mot topplagene men sikkert slite litt mot de som er forventet dårligere. Tunet og Slevik kommer til å vinne mange kamper stort med tanke på sine gode individualister men få det tøft mot toppen der de spillerne ikke får like mye rom.

 

← Tar en timout……. Eliteserien kvinner – vår spådom og overgangene →