Stig Kristiansen om valget av ny trener

VMG skrev i går om at Alex Jurreksson slutter som trener i sveiva og at Anton Brenner tar over stillingen som hovedtrener. 

Brenner ny hovedtrener for Sveiva
Nå har tatt oss en lite prat med Stig Kristiansen om hvordan det hele gikk til og hva han tenker om fremtiden.

Hvorfor velger Alex å forlate klubben?

Alex havnet dessverre I valgets kvaler, og matte velge en jobb I Danmark. 

Hvordan har styret taklet denne beskjeden?

Når slike situasjoner oppstår må man bare innse at privatlivet er mye viktigere og styret synes dette er trist dag for sveiva, men har full forståelse ovenfor valget Alex måtte gjøre.

Hva fra hans tid i klubben vil du huske som best?

Jeg har fått gleden av å jobbe tett med Alex i 4 sesonger, både i trenerteamet og som sportslig leder, så det er mange situasjoner man vil huske.. Men semifinalene mot Gif i sesong 12/13 var vi kamp 3 som går til straffer etter OT. Alex fikk ikke med seg en eneste av de da han var godt gjemt i gangen inn til garderoben.. Vi vant og snudde 0-2 i kamper til 3-2 og finale.. 

Anton er nettopp signert som spiller for Sveiva men skal altså nå ta på seg trenerrollen. Hvordan skjedde det?

Når vi fikk beskjed om at Alex måtte trekke seg, var det viktigste at vi så i egne rekker om hva slags kompetanse vi hadde rundt laget.. Vi hadde hatt mange samtaler med Anton rundt G19 så at han hadde mange gode kvaltiter til å lede en gruppe var vi klar over. Og med at Kent og Marcus allerede var en del av trener teamet, var Anton en kandidat vi ønsket å snakke mer med. 

Anton har en del erfaring i trenerrollen men har ikke vært ansvarlig for et herrelag i eliteserien. Hvordan tror du han kommer til å takle det?

Anton er en person som allerede gode egenskaper til være veldig strukturert i sitt arbeid. Hans ønske er å bringe den røde tråen som laget startet å bygge på i fjor, og vil nok benytte Alex om en støttespiller i en periode. Samt at han har Kent og Mac som ”bollplank”. 

Hva slags støtteapparat kommer han til å få med seg?

Anton er heldig som har gode folk rundt seg. Kent vil være hans nærmeste på benken, mens Mac vil ha en rolle som spillende trener. Og med Finn og meg i ryggen har han gode folk rundt seg.

Noe mer du ønsker å legge til?

Kan vel nevne at stallen til Sveiva ser veldig sterk ut i år, og forventer at de som tok store steg i fjor, tar like store i år, samt at vi forventer også at nye tar store steg.. Sveiva vil være et lag som kan regnes med å kjempe i toppen kommende sesong.

VMG takker Stig for at han tok seg tid til å svare på spørsmålene og vi ønsker han og sveiva lykke til videre.

Bildet er lånt fra Sveiva.no

← Vi tar tempen på Dame Eliteserien….og jeg har fått feber Sveiva skifter hovedtrener →