SSL – Pixbo – Dalen herrer

Det er vinterferie og Pixbo vs Dalen i Gøteborg. Fins ingen bedre grunn til å rulle over grensen og få seg litt kvalitetsinnebandy. At Ketil Kronberg spiller for Dalen er heller ikke galt.

En helt annen atmosfære
Å komme til Wallenstamhallen er som å komme til et annet univers. En hall bygd for innebandy. Publikum rett ved banen og mulighet til å se på fra cafeen. Kult, det er som det skal være, men Pixbo er ikke fornøyd med dette. De holder på med nytt hallprosjekt noen hundre meter unna og vil ha plass til en del flere tilskuere samt treningshall. En proff satsing, men de er en av sveriges mest proffesionelt drevne klubber. En sterk økonomi og de er med i gruppen som kan forlate SSL. Det har åpnet seg nye muligheter med PFL og det kan stå store penger og vente på lagene som er med der.

En hel proffesionell klubb som driver godt blandt de yngre samt jobber med innebandy på skole i Mölnlycke. En organisason som er er gjennomsyret av «gamle» storheter som øser ut av sin erfaring og ideer.

Dalen another game.
Klubben fra Umeå er av en helt annen verden. Der er det tæring etter næring og Urban Karlsson teft på spillermarkedet som avgjør mye av deres resultater. Dalen har også den norske krigeren Ketil Kronberg, nå 39 år gammel. De har flinke unge spillere samt landslagskeeperen Måns Parsjö-Tegner. Han er en meget god keeper og kommer til å ta over som Sveriges nr 1. Annet vil overraske meg stort.

Kampen
8 lag går til sluttspill og Dalen ligger 1 poeng foran Pixbo med 41 poeng. Det begynner å bli tight rundt streken og hvert poeng er viktig. Det er jevne oppgjør mellom lagene og selv Kronberg sier det er tighte harde og fysiske kamper mellom lagene. Og det han sier har han helt rett i. Det er en fysisk battalje som virkelig utspiller seg på banen. Harde dueller og ingen gir seg. Morsomt for en innebandyentusiast og perioden ender 0-1 til Dalen som får hull på byllen ved veteranen 37 år gamle Carlbom.

2 akt
Den fysiske kampen fortsetter i 2 periode og det er Ketil Kronberg som får sette 0-2. Det er jevnt, men forskjellen er Parsjö-Tegner. Han står som en gud mellom stengene. Mer riktig enn at han har fantomredninger. Axel Larson reduserer for Pixbo, men det vil seg ikke. Rett før slutt i 2 perioden så setter Dalen 1-3 ved Svahn. Det er såpass hardt med mange dueller at selv Urban Karlsson lufter sine meninger med dommerne. Men de gule har kontroll på kampen og er sikre i sine avgjørelser.

3 akt
Den siste perioden begynner ikke veldig bra for Pixbos del. 1-4 kommer raskt ved Degeryd og publikum føler at det ikke er helt fair. Men da går Pixbo ned på folk. Den planen var rimelig klar. Da smeller det det 3 ganger på 2.24 og det står 4-4. Målen kommer ved 2-4 Calebsson, 3-4 Stefansson og 4-4 Östholm. 12 minutter igjen av kampen og nå er det helt åpent. Spiller bølger frem og tilbake. Selvsagt her Ketil Kronberg tenkt å bidra for seier. Hans assist leder til 4-5 ved Åkerlund. Herlig tversover. Før vi får satt oss ned igjen kommer Dalen igjen og setter 4-6 ved Degeryd med 3 minutter igjen. Pixbo tar ut keeperen for å ta poeng.

Det oppstår en del fine situasjoner der vi får en lik situasjon der spilleren til Pixbo sklir og redder ballen på skuddet fra Dalen(mot Mål). I Norge ble samme situasjon oppfattet meget feil i kampen Fredrikstad og IK Akerselva og det ble straffe til Fredrikstad. I denne kampen ble det ikke frislag en gang.

Kampen ebber ut med seier til Dalen 4-6. En god kontringskamp for Umeå-laget.

Ketil er vanvittig hyggelig og tar seg tid til norske fans. Flyet ned igår og natt tog hjem igjen. Etter jubelen i Dalens garderobe smakte denne seieren mer enn godt. Dette bekrefter også Kronberg. Laget var på hæla på 4-4, men hans en håndspassning tvers over foran mål avgjorde denne kampen.

Vi gleder oss til sluttspill.

…..og til Mr Karlsson, Ketil bør signeres for neste sesong.

← Nest siste runde skal spilles denne helgen VM Grupper kvinner – Norge fikk en enkel gruppe. →