Sondre Hansen til Hagfors

Hagfors IBS har idag skrivit kontrakt med den norske backen Sondre Hansen, 21. Sondre kommer från de norska mästarna @Slevik IBK.

Sondre har Slevik IBK som moderklubb och har tillhört deras A-trupp de senaste fem säsongerna. Det har varit framgångsrika säsonger där Slevik IBK vunnit serien fyra gånger och det norska mästerskap alla fem säsongerna. Med Slevik har han också spelat i de europeiska mästarlagscuperna som IFF arrangerar, senast i höstas i Champions Cup. Under den senaste säsongen spelade Sondre 22 seriematcher och gjorde 13 poäng (7+6) på dem.
Det finns lite kopplingar till Hagfors och Hibs sedan tidigare. Hans lillebror Ludvik började innebandgymnasiet i höstas och spelade i både JAS-laget och U-laget under säsongen som gick.
Vi har fått en pratstund med Sondre och även Jonas Ekman i sportgruppen.

Varmt välkommen till Hagfors och Hibs Sondre! Hur känns att det till slut ordnat sig med övergången?
– Tusen tack! Det känns väldigt bra att avtalet är påskrivet. När jag har varit i Hagfors så har jag fått ett bra mottagande, och laget verkar vara ett mycket bra gäng. Jag ser fram emot ett bra år med Hibs!

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?
– Jag ser mig själv som en offensiv back som är lugn med bollen och har bra blick för spelet. Jag lägger fokus på att stärka mitt defensiva spel.

Hur har din karriär vart i Norge hittills?
– Min karriär har varit mycket bra, med en hel del framgångar. Spelat i Slevik, som under de senaste åren vunnit fem NM-guld, fyra serieguld och ett silver i serien. Så jag kommer från en framgångsrik klubb. Jag har också spelat ett U19-VM, och vart med på en del läger med norska landslaget.

Hur bra koll har du på Hibs sedan tidigare?
– Jag har tidigare varit i Hagfors på en uttagning till innebandygymnasiet. Min bror Ludvik Hansen går på innebandygymnasiet nu och spelar också i Hibs. Jag har koll på att laget varit i kval till Allsvenskan de senaste säsongerna.

Vad hoppas du kunna bidra med i spelet för laget?
– Jag hoppas att jag kan bidra med mycket offensivt med bra uppspel och fart i spelet, och förstås trygghet i defensiven samt även bidra till bra stämning i laget.

Och kanske viktigaste frågan, varför spelar du med #84?
– Tidigare när jag började med innebandy fick nummer 30, men det var en tröja med lång ärm. Min kompis hade nummer 84, fast med kort ärm. Jag ville ha kort ärm och han ville ha lång ärm. End of story.

Jonas Ekman, sportgruppen i Hibs, hur ser du på nyförärvet?
– Kul med ett nyförvärv som inte är välkänd bland lagen i serien. För jag vågar nog påstå att Sondre är en okänd spelare för de allra flesta spelare och ledare i div 1 västra Svealand. Trots detta är han välmeriterad i Norge. Sondre imponerade på oss på provträningen och han har fått mycket bra vitsord från våra kontakter i Norge. Utöver detta så ger han ett mycket bra intryck utanför plan också, han är väldigt målmedveten och ambitiös, något som kommer passa bra in i vår grupp av spelare.

Hur skulle beskriva honom som innebandyspelare?
– När jag såg hans sätt att röra sig och behandla bollen fick jag lite av en «wowkänsla» faktist. Vi har sökt efter ytterligare en back med offensiva kvalitéer och det har vi funnit i Sondre. Ut över rörelsemönstret och bollbehandlingen så tror jag att hans skott kan bli en obehaglig överraskning för många lag i serien.
Kontraktet mellan Sondre och Hibs är skrivet på ett år. I och med detta består truppen nu av 17 spelare.

← Samuel Rosenqvist tar over SSL klubb Tryout…… →